Az utóbbi hetekben be-beosontam a konyhába, hogy ezt-azt összeüssek ebédre, vacsorára, hogy ne csak szendvicseket együnk csak Borival. Nem vagyok szakács, konyhai tapasztalatom minimális, recept alapján általában eltudom készíteni a könnyebb kajákat, de ugye nem volt sosem nagyon kedvem a konyhában ácsorogni. Szóval fogtam magam, és elővettem egy füzetet, majd otthon jegyzetelni kezdtem ünnepek után, az alábbi feltételekkel: egyszerű, olcsó és gyorsan elkészíthető legyen.
Elsőre kedvenc kajámat, paprikás-krumplit csináltam, aztán jött az újévi lencsefőzelék, amit zöldborsófőzelék, krumplifőzelék, krumplis tészta, chillis bab, burgonyakrémleves, paradicsomos tészta... Mint ahogy az a felsorolásból látszik, ezek nagyon egyszerű ételek, viszont mindegyiket imádom, így szívesen csináltam meg ezeket:) Maximum egy órát töltök a konyhában ilyenkor, ez persze rutintalanságból is fakad, viszont annak nagyon örülök, hogy nem csak nekem ízlett minden esetben a végeredmény, hanem Borinak is. Jó dolog a sikerélmény:) Ajánlom főzni annyira nem szeretőknek, hogy egy-két ilyen egyszerűbb fogással próbálkozzanak meg nyugodtan a saját szájíz szerint, mert nemcsak finom és könnyű, de még olcsó is mindegyik fogás:)
(időközben csináltam quesadilla-t Zsoltival, meg egy nagy adag francia salátát is, persze a kettőt külön kell fogyasztani, csak a fotó kedvéért kerültek egy képre)
Hogy mi lesz a következő? Összeszedtem pár egyszerű receptet, csinálok zöldborsólevest, francia salátát (esetleg tésztasalátaként), befigyelhet még egy rakott kelkáposzta, meg egy sárgaborsó főzelék is. Emellett annyi egyszerű kaja van még, hogy felsorolhatatlan, egyelőre a fentieknek futok csak neki.
Azt hiszen nem lesz az életemben káromra, ha egy-két fogást megtanulok, így nem kötelező menzázni, kaját hozatni, műkajákat enni, ami nálam nem is jöhet szóba, és akármilyen guszta is egy szendvics, a főtt ételt nem pótolja...