atom

Titkos tudosító - Falusi kommandó - alapszituáció

2006.11.23. 22:47 | Atom | Szólj hozzá! 1 komment komment
Titkos tudosító - Falusi kommandó - alapszituáció Tovább
Ezt próbálja meg valaki értelmezni. A Szótár nélkül. Belép a nénike a boltba:

- Jó napot aranyoskám!
- Csókolom Marika néni!
- Maga olyan helles fiatalember! Ilyen férj kellene az unokámnak, nem ám amilyen most van! Ez nem csinál semmit. Csak kocsmázni jár! Mint az apja, (ezt már suttogva) tudja, a Kovács Marika férjével szoktak együtt eljárni a kocsmába utána meg állítólag a hegyre is mennek a Szabóék pincéjébe borozni... De mindegy! Én mondtam az unokámnak, hogy ez egy léhűtő! Majd megszokja vagy elválja! Nápoli ugye nincs?
- De van Marika néni.
- Akkó abból kérnék egy 10 dekát. Meg kérnék egy acskó goromba sót is. Le kell szórni már a járdát a múltkor is a Horváthné úgy elcsúszott, nem szabad ám ezzel játszani.
- Hát vigyázni kell.
- Akkó még egy Zsurlót is kérnék meg egy Galgont. Domeszkosz ugye nincs?
- De van Marika néni.
- Akkó azt is kérek meg egy diabetikus borvizet is, mert az nem csípi a torkomat, mint a szóda. Jönnek hétvégén a fiamék tudja a fiam sokat dolgozik aztán ritkán érnek rá eljönni. Majd összevágja most a tüzelőt, meg előrehordja, hogy nekem ne kelljen emelnem, mert tudja én már nem tudok.
- Hát igen.
- Kérnék egy kettest a fiamnak, meg vinnék a gyerekeinek valami kólaport. Narancsos-kólapor ugye nincs?
- De van Marika néni.
- Akkor még azt is egyet, meg egy Jaffamálnát is viszek, azt úgyis szeretik. Kérnék még egy deltát meg azt a lignitet, mert azzal a múltkor sem ragadt le a piskóta alja... De nem is sütök, látom van tészta. Abból a csokis tésztából kérnék egyet. Finom az?
- Nem tudom. Nem eszek nagyon süteményeket.
- Mindegy, elviszem. Majd hozok magának legközelebb a piskótámból, azután megnyalja mind a tíz ujját. Halotta, hogy a Szabó Bözsinek a veje a mútkor belement az árokba?
- Igen, mondták, hogy beletolatott a sötétben, amikor kiállt az udvarból.
- Dehogy is. Az úgy iszik. Be volt rúgva aztán akkor ment bele, aszonták gyorsan ment, meg majdnem elütött valakit a Kissék háza előtt. Én má amikor ideköltözött láttam, hogy iszik. Kérek még valami joghurtot is, azt az activitit, meg egy bicskelegvárt. Lila tea ugye nincs?
- NINCS!
- Akkor egy bicsketeát adjál aranyom meg egy levesmácsikot is, megfőzök holnap hétvégére. Jaj aranyom, nézte tegnap ezt a Győzőt a tv-ben?
- Nem, nem szoktam.
- Hát miket csinálnak a tv-ben ezek a népek. Meg halotta mit mondott ez a Gyurcsány az Orbánnak?
- Nem, de engem nem érdekelnek nagyon. Nem foglalkozom velük. Más valami lesz még Marika néni?
- Ja igen, kérnék még egy mácsikot egy baranyai mártással, meg ha van olyan jó bakonyi szalonnája, mint a múltkor, akkó abból egy 20 dekát. Egy kutyakeblát is adjon aranyom meg 1 kiló pityókát ha van. Olyan jó ez a kis bolt aranyom. Magával olyan jól eltudok beszélgetni. Nem, mint abban a Texóban. Elvitt a múltkor a menyem, de nekem az túl nagy vót. A Lidibe még bementem vele, de a Rozmárba már nem. Ezek olyan nagy boltok...
- Hát igen azok.. Még valamit Marika néni?
- Nem köszönöm.
- ..Ft lesz.
- Jaj köszönöm! Aztán majd hozok piskótát magának! SzerBusz Csillagom!
- Csókolom!

Tovább a poszthoz
1 komment komment

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://atom.blog.hu/api/trackback/id/tr3766489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zoltan1 · http://www.ferfivilag.freeblog.hu 2009.05.27. 20:53:52

Király! Ilyen ügyesen összeszedni és egy igazi, ízes párbeszédbe begyűjteni... gratulálok.
süti beállítások módosítása