atom

A francia fekete párduc - Matra-Simca Bagheera

2009.10.01. 12:50 | Atom | Szólj hozzá! 1 komment komment
A francia fekete párduc - Matra-Simca Bagheera Tovább

Párszor már linkeltem itt autóbemutató rovatunkat, amiben ilyen-olyan gépekkel hoz össze a sors. Legutóbb a Rockabilly Skoda volt terítéken, most újra Maráczi T. autói közül mutattam be egyet. (Az övé volt a Lincoln limuzin és a Fantomas autó, a Citroën DS). Ezúttal a Matra Bagheera került górcső alá, amiről az anyag felvételéig még nem hallottam.

A Matra-Simca Bagheera egy francia sportautó, amit a Simca autógyártóval együttműködve épített meg a Matra. Az autó a Bagheera nevet Maugli fekete párduca, Bagira után kapta. Acélvázra épített műanyag-karosszériás modell, melyben elöl három személy ülhetett, ez volt az egyik nagy különlegessége, a középmotoros sportautónak. A formatervért 1974-ben még formatervezői díjat is nyert megálmodója, a görög Antonis Volanis. Az autóba alapmotorként egy Simca motort építettek, Maráczi Tibor 1976-os példányában egy 1442 köbcentiméteres, közel száz lóerős, és négy karburátoros motor van.

Az autóról infókat és képeket cikkemben találtok, ide kattintva. Elfogadnám ezt a kis vakarcsot (pici autó). Nagyon tetszett:) Azt hiszem simán ellenék egy ilyen verdával, kevesebb, mint 900 kg, 1.4-es, 190 km/h a vége --> tehát városon kívül sem szenvedünk vele. Kár, hogy már kevés van belőle és azok sem túl olcsók...

És a Stipistop.com-on olyan szép ajánlót kaptam:) Itt. Idézem:

Annyira jó látni, amikor egy hazai oldal érezhetően egyre jobb munkát tesz le az asztalra. A Vas Népébe író ATOM kolléga ilyen cikkekkel lep meg bennünket alkalomról alkalomra. Most egy ritka Matra Baghirát mutat be… üsse meg a fületeket a zene nektek is; baromi jó.

Tovább a poszthoz
1 komment komment

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://atom.blog.hu/api/trackback/id/tr231420408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tommi 2009.10.01. 17:32:07

Kisautóban kellene a gyűjteményembe, a mostani szakadt példányom helyett.

auta5p.eu/modely/modely_m/m010.jpg
süti beállítások módosítása