atom

Tele van a tele van a - postaládám körlevéllel

2008.10.06. 07:00 | Atom | Szólj hozzá! 6 komment komment
Tele van a tele van a - postaládám körlevéllel Tovább

Teli van a hócipőm a körlevelekkel. Utálom már őket, mert ép ésszel tudom, hogy azzal nem fogok megmenteni húsz mosómedvét meg tizenöt árva kislányt, hogy forwardolok egy zagyvaságot tartalmazó karakterhalmazt. Tudom-tudom, ha nem küldöm tovább, akkor nem csörren meg a telefonom sem öt perc múlva, hogy nyertem egymilliót, meg amellett majd rámszakad a plafon, meg örökre elkerül a szerencse meg húúúúú. Ha léteznek is ilyen "átkok" akkor azokat nem egy továbbküldetlen digitális bytekupac fogja rázúdítani a világra, hogy utána Lucifer egzaltált állapotban lakmározzon közülünk. Előbb eszi meg a Mailer Démon az egész hóbelevancot... A rézfánfütyülő rézangyalát, ezeket tényleg elhiszitek? Ne már... A lényeg, hogy iwiw-es postaládámban landolt egy hoax "nem kamu, próbáld ki" témával... ...sokadjára. Ezeket törölni szoktam, de most heten küldték el egyszerre, ez már röhejes.


"Normál esetben nem küldök tovább ilyen üzeneteket - de ez a levél egy nagyon jó baráttól jött aki ügyvédnő."
- Neeem, sosem kaptam tőled körleveleket olyan hülyeségekkel, hogy ha nem küldöm tovább rögtön ötezer embernek, akkor jön az Armageddon a családra négy generáción át vámpírok fognak vadászni. Tényleg nem küldesz ilyeneket. Hogy is hívják azt a híres ügyvédnőt? Ha már az első levél elindítójának barátja (mert mindenki ezt küldi tovább), akkor később a barátom lehet, hadd ismerjem meg személyét!
"Ha ő azt mondja nekem, hogy ez működik, akkor valószínűleg működik is! Mindenesetre nem veszt vele az ember semmit!"
- Itt árulod el először, hogy kamu. Ha nagyon jó "barát" a bizonyos ügyvédnő, akkor miért kételkedsz? Miért fested fel a "nem vesztesz semmit" alternatívát már az elején? Ha ő azt mondja, akkor úgy is van. Csak egy anonim szavának nincs súlya.
"A következőket mesélte el nekem:"
- Már alig várom, hogy megtudjam, de izgulok. Jujj!
"Ügyvédnő vagyok és ismerem a törvényt. Ez tény. Ne csapjátok be magatokat!"
- Még jó hogy ismeri a törvényt és nagyon kedves, hogy arra kér, ne csapjuk be magunkat. Arról már nem szól a fáma, hogy eme továbbküldős levél maga a becsapás.
"Az AOL és az INTEL tartja magát az ígéretéhez a bíróságtól és a milliós nagyságrendű követelésektől való félelme miatt, ahogy ezt a Pepsi Cola megcsinálta a General Electric-kel."
- Ez most ilyen: "Fiam rakj rendet a szobádban, mert úgy jársz, mint a Pistike!" - na igen, de hogy járt Pistike? Magyarán mit csinált a Pepsi a General Electric-kel?
"Kedves Barátaim!"
- Nem ismerlek, nem vagy a barátom...
"Ne tartsátok ezt egy buta viccnek"
- Nem is vicces, csak buta.
"Bill Gates most osztja szét jövedelmét."
- A Föld meg lapos. Bill Gates minden vágya, hogy elosztogassa a jövedelmét, azért gyűjtögette, hogy azt szétszórja netezők közt hobbiból. Ha továbbküldöm tízmilliószor, akkor nekem adja a Microsoftot is nem?!
"Ha most nem reagáltok rá, később megbánhatjátok"
- Fél évvel ezelőtt is "most" volt. Most is van még most vagy most már nincs most?
"A WINDOWS még mindig a leggyakrabban használt program. A MICROSOFT és az AOL kísérleteznek ezzel az e-mail-en keresztül elküldött szöveggel (E-mail Beta Test)."
- Hú de tudományos, enélkül az infó nélkül hülyén haltam volna meg. Az "E-mail Beta Test" elnevezés meg egyszerűen frenetikus. Tényleg így tesztelik az embereket?, hű de jó ötlet! Az iwiw-en meg hiába küldözgeted, az nem e-mailezés amúgy sem.
"Ha elkülditek ezt az e-mailt a barátaitoknak akkor a MICROSOFT két hétig követi a nyomotokat. Minden egyes személyéert aki ezt az e-mailt elküldi, 245 EUR-ot fizet."
- Miért pont barátnak küldjem. Egyébként rossz az üzletpolitika, mert ha csak az első lépcsőben nézem, akkor iwiw-en (ha működne) máris több mint 42 milliót hozna nekem a konyhára. A Microsoftnak mindenképp megérné egy ilyen teszt, nemde? Bár az ügyvédnőnek biztos bejött... Engem meg ne követgessen senki.
"A MICROSOFT - minden egyes személyért akinek elküldtétek és ő továbbküldte 243 EUR-ot, a harmadik személyért aki megkapta 241 EUR-ot - fizet."
- Ez egy szarul fantáziált piramisjáték akar lenni? Ilyen elven mennyi pénzt is kapnék? Jujj, mindjárt továbbküldöm!

"Két hét után a MICROSOFT küld Nektek egy levelet, amelyben kéri a postai címetek megerősítését és küld egy csekket."
- A megerősítés azt jelenti, hogy már megadtam és azt igazolom vissza. Nos én még nem adtam meg a címem. Vagy a májkroszoft már lenyomozta amikor lekövetett?
"Üdvözlettel: Bányai zoltán Péter"
- Most akkor az ügyvédnő hol van? Ki ez aki üdvözöl és megadja a személyes adatait? A beceneve biztos "kis z".
"Én ezt csalásnak tartottam, de két héttel később - miután ezt a levelet megkaptam és továbbküldtem - a MICROSOFT kérte tőlem a címem, és kaptam egy csekket 24.800 EUR-ról."
- Ki tartotta csalásnak? Az ügyvédnő? Bányai z. Péter? Vagy a levelet küldő ismerős?
"Bill Gates számára ez a kiadás csupán csak reklámköltség."
- Most akkor nem is osztja szét a jövedelmét?
"Ne segédkeznénk az e-mail továbbításában, ha nem lenne nekünk is érdekünk? Legalább 1.000 EUR-ot kell, hogy kapjatok."
- Meg egy piros triciklit a kormányán szalagokkal, olyan gumigömbös dudával és mögé olyan kis piros utánfutóval, amilyet mindig is akartam...
"Az apám egyik ismerőse részt vett ebben továbbküldős játékban, néhány hónappal ezelőtt. Amikor legutóbb meglátogattam, mutatott nekem egy csekket. Az összes 4324,44 EUT-ot tett ki!"
- Az EUT pénznem nem létezik, csak EUR. Amúgy meg imádom az ismerősöm ismerőse dumát. Mint amikor úgy kezded, hogy: "Az egyik haverom kinézett magának egy nőt és szerinted, hogy...?" - ilyenkor mindenki tudja, hogy magadról beszélsz.
"Patrícia néni - egy jóbarátom nagynénje - az Intelnek dolgozik és nemrég kapott egy csekket 4543,23 EUR-ról a levél továbbításáért."
- Etelka néni meg étkezési utalványt kapott amikor megkérte a polgármester, hogy hordja szét a faluban a leveleket. Én is küldtem annak idején tovább ilyen szarságot 1-2szer, és kapom is havonta a csekkeket, csak az a baj, hogy ezeket nekem kell feladnom, de legalább adnak érte vizet meg áramot...

És ennyi, aztán vége. És akkor ezt most el kell hinni mi? Azt már feldolgoztam, hogy vannak emberek, akik ilyen baromságokat összehordanak, aztán szétküldözgetik valamilyen okból. Azt is feldolgoztam, hogy sokat továbbküldözgetnek, hogy elkerüljék a rontást, de ez a pénzes dolog annyira "buta vicc"... Már csak az a jó, hogy az ilyen leveleket az emberek elhiszik és továbbküldik, mert bele sem gondolnak... Nem nehéz egyébként ilyen üzenet esetén a "Továbbítás" helyett a "Törlés"-re kattintani... És akkor nem fog egyszerre hétszer, összesen meg a fene tudja hányszor landolni a postaládámban.

 

Óóó és ne feledjétek továbbküldeni ezt a bejegyzést, mert ha nem küldöd tovább akkor elüt holnap egy villamos, meghal a kutyád, kijön a nagymamád reumája és nem találsz az utcán egy ötmilliót érő sorsjegyet! Az afrikai vizilókölyköt meg megeszik a krokodilok, amelyek bőréből majd cipőt fognak csinálni, amit nem tud majd hordani a tulajdonosa, mert beesik ő is a villamos alá, amikor a lehajoló reumás nagymuterodnak próbál segíteni...

Tovább a poszthoz
6 komment komment

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://atom.blog.hu/api/trackback/id/tr2695032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anyika · http://szerintem.blog.hu 2008.10.06. 12:25:16

Én is kaptam ilyet és hasonlót is az iwiw-en, töröltem! Őrület, pps-ben is érkeznek, ha nem küldöm tovább átkokkal, legalább hatodíziglen..... nem érdekel! Törlöm! Állat az is aki továbbítja! Melesleg rossz érzéssel tölt el......

Pappa 2008.10.06. 15:23:13

jó a grafika,valaki egyre ügyesebb!:)

Tommi 2008.10.06. 15:24:30

Én is utálom az ilyen leveleket... Első dolgom az olvasás nélküli törlés...

igor2 2008.10.06. 15:53:34

Én is utálom az ilyen leveleket.

Bambano 2008.10.06. 17:52:48

Grin anno írt egy jó összefoglalást a körlevelekről, ha az url-t visszaküldöd az ilyennek, valószínűleg nem kapsz tőle több levelet.

yikes.tolna.net/hoax/

Nekem is szoktak körleveleket küldeni, de mindenki csak egyszer. Utána sokáig tart, míg kiheveri ezt a tévedését:)
süti beállítások módosítása