atom

Walter Matthau - a legjobb bakik az öregtől

2008.07.01. 07:00 | Atom | Szólj hozzá! 1 komment komment
Walter Matthau - a legjobb bakik az öregtől Tovább

Elég sokat villogot a kurzor előttem, amikor írni kezdtem e bejegyzést. Nem tudtam miképp álljak neki, hogy Walter Matthau karrieréről vagy inkább az életéről zengjenek a karakterek. Végül úgy gondoltam, hogy ezeket nyugodtan elolvashatjátok röviden a wikipedián vagy sok-sok helyen bővebben is, a világhálón. Viszont akkor mi marad nekem? Csak a személyes élményekből meríthetek. Éjjel még kreáltam egy képet az öregről, melyben a rövid életrajz és a filmcímek betűiből rajzolódik ki valamelyest a sziluettje (kattints a képre, nagyobb lesz!).
Walter Matthauról az első emlékem (amire már emlékszem is) a Denisz a komiszban nyújtott alakításához fűződik, épphogy 10 éves múlhattam, amikor az érdi mozi vetítőtermében hangos nevetéssel díjaztuk a kis szőke ördög csínytevéseit Wilson bácsival szemben. Utána következett az a korszak, amikor már megismertem a filmekben Walter Matthaut. Immáron negyedévszázadosan több filmjét is láttam már, a házasságtól rettegő agglegény fogorvos szerepétől kezdve a hóbortos szomszédon Albert Einsteinig. Jó színész s bár lehet, hogy a gyerekkori élmények hatásának vagy a szomszéd nője mindig zöldebb széria utáni karakterelkönyvelésnek tudható be, de személy szerint én a vicces szerepeiben szerettem meg. Nem is emlékszem már melyik volt az a film, amelyben komoly szerepben láttam és csak vártam, hogy mikor lesz már egy Furcsa páros féle trehány jelenet vagy egy "szomszéd nőjés" flegma beszólás. Sajnos a mai napon van nyolcadik éve, hogy Matthau nincs már közöttünk s bár tudom, hogy inkább születésnapon illik írni, mint a halál napján, de nem tudtam volna várni még három hónapot azzal, hogy az egyik kedvenc bakiparádémat ne osszam meg veletek, mely a "Még zöldebb a szomszéd nője" című film forgatása alatt gyűlt össze (még sokadjára is fogom a hasam a röhögéstől:D)

Tovább a poszthoz
1 komment komment

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://atom.blog.hu/api/trackback/id/tr2547094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anyika · http://szerintem.blog.hu 2008.07.01. 13:23:15

Király színész volt....igazi komikus!
süti beállítások módosítása