atom

A rajzok márpedig mozognak - egyszerű optikai csalódások

2009.12.16. 07:00 | Atom | Szólj hozzá! Szólj hozzá! komment
A rajzok márpedig mozognak - egyszerű optikai csalódások Tovább

Abszolút nem ezt akartam mára betenni, de amikor tegnap megláttam a youtube ismerősi aktivitási listámban ezt a videót, az optikai csalódásokról... Miközben néztem csak ámultam, nem gondoltam, hogy egy semmitmondó rajz képes mozgó fogaskerekeknek és tárgyaknak tűnni azzal, hogy elhúznak előtte egy vonalas üveget. Nézzétek meg, nagyon érdekes, mert amilyen egyszerű, olyan nagyszerű.

Mindig is szerettem az ilyen optikai csalódásokat. A gyorsan haladó autó kerekét nézni, ami lelassít és visszafelé pörög, a különféle képeket, melyekre bambulva pontokat látsz, mozgást, vagy a vonalak, amelyek egyforma hosszúak, de nem tudod eldönteni, hogy tényleg egyformák-e stb... Na jó, megyek aludni, Morisz idáig bulizott, most mosakszik és készülődik, gyorsan én is lefekszem:P

 

Tovább a poszthoz
Szólj hozzá! komment

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://atom.blog.hu/api/trackback/id/tr861600681

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása