atom

Fekete-Fehér Február 28/20: I. Vilmos

2014.02.21. 22:21 | Atom | Szólj hozzá! Szólj hozzá! komment
Fekete-Fehér Február 28/20: I. Vilmos Tovább

Nincs különösebb vonzódásom a tömegközlekedési eszközök iránt, de azért csípem őket, főképp akkor, ha hatalmasak, kiváltképp ha repülnek. Amikor még nem Szombathelyen laktam sokszor előfordult, hogy vonnatal jártam, számos alkalommal várakoztam a vasútállomás előtt buszra, egy ott ácsorgó villamos mellett, ami később egyik napról a másikra eltűnt (a vandálok miatt a Smidt múzeum udvarára vitték). Idővel persze megtudtam, hogy sokáig dübörögtek a városban a villamosok, de a buszok átvették a funkciót, így kivonták őket (utoljára 1974 augusztus 20-án járt a villamos a városban, videó itt az utolsó napról).

Két darab maradt összesen a városban, az egyik a képen szereplő 1-es motorkocsi, a másik pedig egy ház udvarán vár jobb sorsra (itt látható, zoomolni ér). Sokan hiányolják azóta a sárga vilit, persze nem azért, hogy eljussanak A-ból B-be, az csak ráérősöknek volt jó a lassú tempó miatt. Megannyi sztorit hallottam arról, hogy hétvégi program volt a gyerkőcöknek villamosozni egyet apuval vagy a nagypapival. Persze az egy másik generáció volt, a maiaknak marad az 1-es vili, a múzeum udvarán, ahol a gyerekek alkalmi vezetők is lehetnek.

28_20.jpg

További Fekete-Fehér Február fotók itt.

Tovább a poszthoz
Szólj hozzá! komment

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://atom.blog.hu/api/trackback/id/tr975826246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása