atom

Elvis magyar helytartói - interjú Egri Péterrel a Mystery Gangből

2009.03.21. 11:00 | Atom | Szólj hozzá! 3 komment komment
Elvis magyar helytartói - interjú Egri Péterrel a Mystery Gangből Tovább

Nemrég Szombathelyen koncertezett a Mystery Gang, erről be is számoltam itt. Utána nem sokkal meginterjúvoltam Egri Pétert, akiről már a beszélgetés első percében kiderült, hogy jófej ember:) Sokat hallgattam mostanában Mystery Ganget és rockabilly-t is, picit ráéreztem az ízére ennek a műfajnak a két hétvégi koncerten, és ha nem is lesz hot rodom meg Elvises séróm, azért pár koncertre majd benézek (ha lesz a környéken:) Na, ím az interjú első fele, a továbbra kattintva folytatódik, és még az is kiderül belőle, hogy a koncerteken miért vágnak sokszor olyan eszelős/mániákus arcot a színpadon mysteryék:P

Hosszúra növesztett és formára nyírt barkók, csőnaci és grease-es Travoltásan, illetve Elvisesen fésült sérók ez mind jellemzi egy rockabilly koncert közönségét. Képletesen felállítottuk inggallérunkat és megkérdeztük Egri Pétert, a Mystery Gang énekesét, hogy jó lesz-e így.

- Hogyan lettetek Magyarország első számú rockabilly-jei, hogy találtatok rá erre a műfajra?
- Nem mi találtunk rá a rockabilly-re, hanem a zene talált meg magának minket. Egészen kis korunkban 11-12 évesen nem is nagyon lehetett ilyen zenét hallani, csak a Magyar Rádió zenetörténeti műsoraiban. Amíg a többi gyerek legózott és golyózott, addigra mi már túl voltunk Elvis Presley-n.

- Felnyírt, fejtetőn kissé felállított és hátrafésült hajad jellegzetes rockabilly viselet, kezeid tetoválások borítják, azért így nem lehet akárhol dolgozni. Mivel foglalkozol a magánéletben?
- Rengeteg munka és koncert van mögöttünk, nemcsak Európában, hanem a világ más részein is ismertek lettünk, ez és a rockabilly szubkultúra kitölti minden percünket. Főállású zenész vagyok, más nem fér bele. Egyszer egy német újságban írták rólunk, hogy rajtunk keresztül egy egész nemzet szubkultúrája hallatja a hangját, amikor külföldön nyilatkozunk, ez nagy felelősség. Egyébként amikor nem zenélek, akkor minden más, társművészeti ágakkal foglalkozom.

Az interjú ide kattintva tovább olvasható (a cikkben ugyanezen kép alatt folytatódik). KATT!

Tovább a poszthoz
3 komment komment

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://atom.blog.hu/api/trackback/id/tr821015830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

-Ani- 2009.03.21. 23:10:26

Hogy te mennyi helyen megfordulsz mostanában! Jó neked! :)))

Hajnal Pappa 2009.03.23. 10:32:35

köszi a rendezői változatot!:D

Atom · http://atom.blog.hu 2009.03.24. 00:33:44

:D Köszi a kulissza-titkokat:D
süti beállítások módosítása