atom

Díszmadárkiállítás - a háromnyelvű kékhomlokú

2008.10.04. 07:00 | Atom | Szólj hozzá! 1 komment komment
Díszmadárkiállítás - a háromnyelvű kékhomlokú Tovább

Tegnap díszmadárkiállításon voltam, mint ahogy tavaly is tettem. Egy évvel ezelőtt arapapagájok szórakoztattak el illetve szórakoztak velem. Idén is volt egy ara (de fura ezt egy hím papagájra írni:P), de most volt egy másik érdekes résztvevő is, egy amazon. Na nem Gregor Bernadettre gondolok szakadt ruciban, hanem egy kékhomlokú amazon madárkára.

Hogy miért is érdekes? Az életútja miatt... Eme kis zöldség a kék pöttyel a fején már 27 éves. Idősebb nálam baszki!:P Na szóval ennyi idősen már sokmindenen átmegy az ember a madár, három nyelven beszél e szárnyas. Franciaországban született és ott is élt élete első felében, akkoriban Bon Jourt!-t rikkantott a vendégek fülébe és Je m'appelle-t a tükörbe. Ausztriába költözvén már Grüß Gott! lett a sláger, s csak ezután került magyarhonba, hogy jót kívánjon meg egy napot.
A kiállítás szervezője azt mondta, hogy reggel megkérdezte az egyik látogatót, hogy Jól vagy? - :)
Egyébként én még sosem hallottam papagájt élőben beszélni, mindig csak videókon vagy csak mesélték. Na nem arra gondolok, amikor egy sípolásba belemagyarázzák, hogy most épp ezt és ezt mondta. Neeem. Olyanra gondolok, amikor ki is mondja rendesen a csőrös a mondandóját:)

Cikk és galéria ide kattintva a vaskarika.hu-n.

Tovább a poszthoz
1 komment komment

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://atom.blog.hu/api/trackback/id/tr94694728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

-Ani- 2009.10.10. 14:32:49

Gyönyörűséges, édes!
Én is szeretnék egy ilyen papagályt.....az sem baj ha mamagály. :)))
süti beállítások módosítása