atom

Kinyitott az "A" Klub

2008.05.07. 07:00 | Atom | Szólj hozzá! 2 komment komment
Kinyitott az "A" Klub Tovább
Hétfőn délelőtt 11kor kinyitott a klub, majd be is zárt, hogy estére minden összeálljon. Hosszú ideig zárva volt, ment a sok pletyka róla, olyanok hogy: nem lesz alkohol, nem lehet cigizni, tantermek lesznek a helyén, teázó lesz stb... Végül elkezdődött az átalakítás és így már a finishben kiderült, hogy lesz alkohol, cigizni is lehet, csak egy kicsit más környezetben. Este nyolckor aztán kitárta kapuit és ellepték az emberek, ülőhely nem volt, de ez érthető is...

A klubba járók nagy része már megszokta az összefirkált falakat, a félhomályt, az évek alatt a téglák legeldugottabb molekuláiba beívódott cigiszagot (attól volt igazi kocsmai a hangulat), és a lepattant wc-t, ahová csak folyóügyeket intézni jártál be, mert a fülkékben már lassan kialakult a koszból egy új faj. Most teljesen más lett. Rengeteg ember azzal kezdte tegnap, hogy szar lett, a régi jobb volt, miért nem hagyták úgy stb... Nekik csak azt tudom mondani, hogy olyan állapotában, mint amilyen volt, már nem nagyon lehetett volna újra megnyitni, max akkor, ha az új bérlőnek megfelelt volna, de olyat nehéz lett volna találni, szerintem. Az új bérlőnek volt pénze átalakításra és van más vendéglátóhelye is a városban, ami küllemét tekintve "nívósabb" kategóriájú.

Való igaz, a régi jobb volt, megszoktuk, szerettük, 138Ft volt egy pohár Borsodi, a boxokban fekhettünk, nézhettük a felhozatalt, sokak óra helyett oda jártak, mondhatni a "klubszakot" végezték. Tény, hogy a régi klub az igényességet máshogy értelmezte, de szerettük, mert külön feelingje volt a helynek.

Most milyen? Keresem a szavakat, talán nívós? Vagy esetleg divatos? Leginkább az "új" illetve a "más" jelzőkkel illetném. A falak bordó és vaj (bézs, törtfehér) színűek, fapadok helyett kovácsoltvas székek vannak, burn festmények díszítik a falakat, lesz ingyen-wifi, más a pult, szép a mosdó, 150Ft egy pohár Soproni.
Minden tiszta, minden új, talán ezért is furcsa még az egész. Viszont ami hiányzott már régóta, az hétfőn este picit visszatért, újra klubbolunk, emberek jönnek-mennek, találkozol egy csomó ismerőssel jobbról-balról, füstben és sörben lubickol az egész alagsor. Az RC, a Két Maci és a Despi sem annyira az én világom, hogy sűrűn látogassam, a régi klub az volt, kiváncsi leszek, hogy az új az lesz-e...

Igazság szerint nem ítélkeznék még, vegyes érzelmeim vannak és még amúgy is csak egynapos... Majd meglátjuk mi lesz amikor már bejáratódik ez az új közeg. Az biztos, hogy a régi klub a gólyatábor után végleg bezárta kapuit, ez egy új hely, amit nem kell ellenségesen fogadni, először hagyni kell kicsit érvényesülni, aztán majd meglátjuk mit mondunk rá, és lemegyünk-e két óra közt egy sörre...
Tovább a poszthoz
2 komment komment

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://atom.blog.hu/api/trackback/id/tr32455907

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pankeey 2008.05.07. 11:09:08

a fotok alapjan nagysagrendekkel kulturaltabb lett.
a tobbletfeny is fontos, barmenyire is dicsoitik a homalyban botorkalas feelingjet.
egyelore a negativ, hogy ezekbol sem latom, hogy barmifele kuloosebb megoldast alkottak volna a szellozes celjabol. illetve ha tovabbra is allando fustfelho-vagdosodassal lehet majd bent kozlekedni avagy kodlampa segitsegevel, ugy ismet hamar leamortizalodik a hely.
reszemrol teljesen elfogadhatonak tunik igy elso ranezesre. majd igyekszem egyszer szemelyesen is felmerni a terepet.

Bonyi Z. · http://bonyi86.blogspot.com 2008.05.07. 11:39:03

Nekem tetszik, kicsit világosabb és tisztább lett. Még biztos kerül be néhány bútor és dizájnelem is...
Egy a lényeg: végre újra van Klubunk! :)
süti beállítások módosítása