atom

Facebook timeline - megnyertem a kreatív versenyt:)

2012.02.28. 20:14 | Atom | Szólj hozzá! 3 komment komment
Facebook timeline - megnyertem a kreatív versenyt:) Tovább

Tavaly év végén megújult a facebook, bevezették a timeline, más néven az idővonal rendszert/stílust. Ez nagyjából annyit jelent, hogy fentről lefelé haladva széles és nagy felületen látszik időrendbe szedve, hogy kivel mi történt, mit osztott meg stb. - Ehhez a timeline-hoz tartozik egy borítókép is, amely egy széles fejlécfotó (mint itt a blogon) így kreatívan személyre szabhatod a profiloldalad tetejét. A szélesség és a magasság adott, illetve ebből kilógva egy négyzetes képhely is van a baloldalon, ami a profilkép helye.

Bonyinak meséltem az ötleteimről, hogy milyenre szeretném megcsinálni, majd ő is megerősített abban, hogy a "sok kis polaroid" ötlete a jó, hiszen abban benne lehet megannyi év, és így tényleg szó szerint értelmezem a "timeline"-t, így látható leszek mai formámban, tinédzserként, kölyökkoromban és babaként is. A kép elkészült, feltöltöttem, sok ismerősömnek tetszett.

Bonyi később szólt, hogy van egy "kreatív timeline" játék a socialtimes oldalán és oda nevezhetnék, ezt megtettem, időnként belépve láttam, hogy sokan szavaznak rám, de szakmai zsűri döntésén múlott, így mondhatni sokan feleslegesen spammelték szét az üzenőfalukat a szokásos "Légyszí szavazz rám!" kezdetű bejegyzésekkel. Én egyszer jeleztem a borítókép kommentjeiben, hogy ezzel neveztem és ha valaki úgy gondolja, akkor nyugodtan. Én csupán azért nem írtam ki, hogy szavazzanak rám, mert nem vagyok ilyen szavaztató típus:P

Aztán a minap belépve kattintottam a cikkre, és nagyon meglepődtem, ugyanis az alábbi sorokat olvashattam:

Összesen 134 ember indult a versenyen és  9099 szavazatot adtak le a Timeline-okra. Az így elért pontokat a zsűri iránymutatóként használta, ám nem ez döntötte el a verseny kimenetelét. 

A zsűri tagjai: 

Sok valóban kreatív Timeline érkezett be a versenyre, ám csak öten győzhettek:
1. helyezett: Garai Atom Antal

A cikk teljes egészében itt olvasható, a többi helyezett fotójával, infókkal.


Meglepődtem, örültem, jól esett, hiszen nem gondoltam volna, hogy megnyerem, annak ellenére, hogy nem tartottam magam esélytelennek. Boldoggá tett, hogy az én képemet találták a legkreatívabbnak a fentebb ismertetett zsűri tagjai, akik kreatív körökben, szakmákban tevékenykednek. Jó érzés nyerni, de még akkor is örültem volna, ha nem jutok be, hiszen sok idegen szavazott a montázsomra, mert érdemesnek találták megnézni. De kivonatolhatnám még ezt addig is, hogy örülök, mert nekem legalább tetszik a fejlécképem, de nem húzom tovább, csak örülök, és köszönöm... :)
 

(A nyereményem egy kétszemélyes, ötfogásos vacsora egy budapesti étteremben, nem kis értékben, már tervezem, hogy valamikor-valahogy leesszük:)

Tovább a poszthoz
3 komment komment

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://atom.blog.hu/api/trackback/id/tr334220871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anula2 2012.03.19. 14:32:47

Gratulálok, nem csak a díjhoz, hanem a tényleg érdekes grafikai megoldáshoz.
süti beállítások módosítása