atom

Régi cuccok a szekrényből - a több tucat magnókazetta

2011.11.29. 07:00 | Atom | Szólj hozzá! 3 komment komment
Régi cuccok a szekrényből - a több tucat magnókazetta Tovább

Mindig is kicsit gyűjtögető alkat voltam, így sosem dobtam ki azon kacatokat, amelyekre rá lehetett fogni, hogy "ez még jó lesz valamire". Ezen cuccaim aztán szép lassan megtöltötték lakásom szekrényeit, zeg-zugait, ezért tartottam otthon egy nagy "kiszóró-showt", amiről írtam itt. A nagy rendrakási kedv persze kihatott akkor az otthoni állapotokra is, így kiszórtam otthon is mindent a szekrényekből (szülői háznál), ami annyiban volt más, hogy kb. 5-6 éve nem látott cuccaim közt gázoltam a szobában.. ..térdig:P Ezen cuccaimból válogattam pár bejegyzésnyire valót:)

A szekrény alján ott hevert több száz kazetta, ezek egy része az én fülemnek megfelelően vásárlódott, a többi pedig Apa diszkós múltjából, illetve Anya gyűjteményéből való. Nehéz szívvel kezdtem bepakolni a "lomtalanításkor kirakandó" ládába, majd amikor már több mint a felét átpakoltam, inkább meggondoltam magam.

Annyira fájó volt ez a rakodás, hogy ki kellett szednem, és külön pakolnom egy adagot, hogy ne fájjon a lelkemnek. Mégis csak azon személyes tárgyaimról volt szó, amelyekről naphosszat hallgattam kedvenc zenéimet, amelyeken felnőttem. Faithless, Jamiroquai, Wu-Tang Clan, Ganxsta Zolee, Cypress Hill, Jimmy Hendrix (csak hogy éreztessem kicsit a sokszínűséget:P)

Azóta persze előszedtem már a walkman-emet is, és hallgattam kaziról albumokat. Helyenként már erős a háttérzaj, vagy hullámzik a tempó, de átjárattam a szalagokat kicsit, s eszembe jutottak azon idők, amikor nem "küldd át a linkjét" vagy "töltsd le" volt a zenebeszerzés, hanem lemezboltban kazi és cd vásárlás, vagy "add kölcsön egy napra, hadd vegyem át, van otthon üres kazim" folyamat. (a koszt ne nézzétek, lomtalanítás volt)

Persze rengeteg, sőt temérdek zene van, amit valószínűleg nem ismernék, ha nem lenne internet, nem is bánom a technológiát, csak olyan rossz érzés volt pakolni a szemétbe azokat a kazikat, amiket imádtam a farzsebben hordott walkmanemmel hallgatni, s szünetekben ceruzával visszatekerni, hogy ne merítsem az elemeket...

(Anya is mentett magának pár kazit, vannak olyan kacatok, amiktől nem tud az ember szabadulni:)

Tovább a poszthoz
3 komment komment

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://atom.blog.hu/api/trackback/id/tr813398015

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ditlzon 2011.11.29. 10:15:40

Tegnap Pearl Jam napot tartottam youtube-ról, tök jó volt a régi számaikat végighallgatni. Régen ezek csak kazettán voltak meg tesómnak. Este otthon eszembe jutott, hogy van valahol egy tesókám által "írt" régi Pearl Jam kazi, hát betettem (mert otthon még megvan a kétkazettás magnóm! :-)) Hát igen, kicsit hullámzott, kicsit torz volt, de felrémlettek bennem is a régi emlékek, amikor gimiben buszoztam a koliba és haza, és a walkman elmaradhatatlan része volt ezeknek az utaknak. :-)

Olya 2011.11.29. 15:41:10

"....mennyi albuma megvan a BASF nevű bandának..." :D Bocsi...:D

Nekem is megvannak a kazettáim, Mami lelkesen őrzi őket. A koleszban valahogyan tudtuk fogni a német rádióadókat (meg a német MTV-t, de hogy azt hogyan, azt a mai napig sem értem, de lehet, h csak nekem olyan nagy csoda ez:),és onnan vettünk fel, mert a németek mindig előrébb jártak nálunk ugye. A minap ezt a dalt hallgattam az egyikről otthon(talán ismerős):
www.youtube.com/watch?v=qw6scxrureE&feature=related

Egyébként gyaníthatóan az az időszak szilárdította meg a német zenékhez fűződő fanatizmusomat... is... :D

Azok a kazetták egy olyan korszak emlékeit őrzik, amit én személy szerint semmiképp nem szeretnék elfelejteni, kitörölni. Mindig lesz egy alsó fiók nekik...;)

-Ani- 2011.11.29. 19:02:11

Még mindig nem hallgattam meg őket, pedig vagy ötvenet elmentettem. Sír a lelkem ha ki kell dobni efféle dolgokat. :(
süti beállítások módosítása