atom

A Kinder csokoládé reklámarca napjainkban - és régebben

2011.08.10. 12:47 | Atom | Szólj hozzá! komment komment
A Kinder csokoládé reklámarca napjainkban - és régebben Tovább

A Kinder csoki csomagolásáról amióta az eszemet tudom, egy gyerek vigyorog ránk. Van is egy ilyen poénból kirakva a szerkesztőségben az asztalomon (amire ránézve a minap feltűnt, hogy nem az a kölyök, aki régen is volt). Pont előtte nézelődtem a neten, ahol a régi fotóval láttam a dobozt, így persze utána is néztem a dolgoknak. Kis meglepetés ért, hiszen az arcváltás már hat éve megtörtént:P Engem elkerült ez a hír, pedig látom, hogy már jó pár kört futott a neten. Mentségemre szóljon, hogy nem vagyok rendszeres fogyasztó és amúgy is öregszem.

A fenti kép mutatja, hogy először egy feketehajú kisfiú szerepelt a csomagoláson, majd 1973-tól 2005-ig  Günter Euringer, aki saját elmondása szerint 300 német márkát kapott a fotózásért. Természetesen az évek során a divat változásait lekövetve Günter arca is változott, retusálgatták haját, rövidebbre igazították (emiatt füleket is kapott), stb. Amúgy így néz ki Günter (e kép pontosan nem tudom mikor készült).

Hogy az arcváltás azért volt-e, mert Günter könyvet írt, felfedve benne kilétét, azt nem tudom, de megtörtént, tiltakoztak páran ellene, viszont ahogy azt látjuk, a doboz nem változott vissza günteressé. Azért a divatlekövetés végett simán ráfért volna a csomagolásra egy pár zenei vonal is (amolyan bónusz kiadásként néha-néha), mondjuk a KISS zenekar fekete-fehér maszkjaival, egy kis Dr. albanos pálmafa-frizu, scooterös hidrogénezés, MC hammeres lila kalappal, s persze napjaink vasalt bubi-bieber frizuival...

Tovább a poszthoz
komment komment

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://atom.blog.hu/api/trackback/id/tr553143583

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2011.08.10. 23:36:39

Ezeket a jótanuló-fejeket sosem csíptem. Más sem, akivel beszéltem. Régebbi keltezésű embertársaim emlékeznek a 60-as évek végéről a kerek, átlátszó műanyag dobozba csomagolt csokoládés drazséra, amelyben a szaloncukor-töltelékes drazsék közé volt elrejtve pár zselés töltelékű is. (Ezek ma már külön vásárolhatók, jelezvén, hogy mégiscsak betört ide a Nyugat.) No, ezeken volt borító gyanánt egy csodásan émelyítő fénykép egy eminens fiúcskáról vagy kislányról. A nemek közötti bűzhödt, maradi diszkrimináció akkor még teljes erejéből tombolt, ezért a nagyik ajándékba az unokára erőltetett nemi identitáshoz illő képpel felszerelt dobozt választhatták, ha éppen volt választék.

(Tudja egyáltalán valaki, hogy mi volt annak a drazsénak a neve? Vagy az volt a csokis drazsé, aztán ennyi, a kedves állampolgár ne válogasson.)

2011.08.10. 23:41:57

A fekete hajú kisfiús képen kívül mindegyik iszonyú ijesztő.

Mr. Ray · http://bluray.blog.hu 2011.08.10. 23:43:21

Eh, épp nemrég vettünk "dutyi fríben" 32 darabos kiszerelésben. Na az a brutál:)

Xmas 2011.08.11. 01:25:55

"Engem a elkerült ez a hír" - felesleges névelő
"az neten" - rossz névelő
"neten Mentségemre" - hiányzó mondatvégjel

Nem lenne butaság postolás előtt betölteni egy helyesírás ellenőrzőbe...

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2011.08.11. 01:36:26

@Xmas: Jópofa. Mondhatnám, hogy legalább a helyesírás-ellenőrzőt írd le helyesen. A posztot olvastad? Vagy csak megkerested benne a sajtóhibákat?

Akvyr 2011.08.11. 01:47:05

A fekete hajú kópé a legjobb. Én amúgy észrevettem az arcváltást még évekkel ezelőtt, gondolkodtam is, hogy lejártak az archasználati jogok, vagy mi? Azért durva lehet úgy felnőni, hogy minden boltban van harminc a fényképedből...

Yooha · http://indafoto.hu/yooha/lego_architecture 2011.08.11. 07:15:35

"tiltakoztak páran ellene" De miért? Nem mindegy ki van rajta? Amúgy meg Kinder csokinak hívni korizmus, ombudsmannt akarok!

Edward Nygma 2011.08.11. 07:30:57

Alsó kép alapján azt hittem, Hasselhof lesz a Kinder új reklámarca.

Egyébként meg csak rémlett, hogy van valami fej a külső borításon: nanoszekundumok alatt szakajtottuk le úgyis a somagolást :)

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2011.08.11. 07:32:01

@twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX: Én sem bírtam más kiskoromban sem ezeket a "mosolygós,jól nevelt, fehér, nyári táboros, öreg néniket utcán átsegítő, tiszta árja fejű, amerikai kisgyerek vagyok. " típusú reklámfejeket.

Jackni Konzol 2011.08.11. 07:45:28

@Androsz: Az nem sajtóhiba, hanem helyesírási hiba. De amúgy like :)

leila begin 2011.08.11. 07:46:02

@Prof. William: Követeljük a török, fekete fiúfejeket is (Étcsoki, tejcsoki, fehércsoki)!

Mi több, lányok is legyenek!

NevemNemNick 2011.08.11. 08:02:53

Olyannyira tiltakoztak, hogy még honlap is létezik.
www.weg-mit-kevin.de/

csacse · http://csacsee.blog.hu/ 2011.08.11. 08:48:13

@Xmas: gyökér vagy, ön jelölt Grécsilaci...remélem ettől kibux

pit.stop.boys 2011.08.11. 09:01:38

Olaszországban benzinkúton vettem 1 méteres kiszerelésben kindercsokit. Aztán dupla csomagolás volt, és ilyen, a fényképeken levő dobozokból állt össze az egy méter.
A másik, hogy Ausztriában hosszabbak a szeletek. Nálunk van ez a dobozos, meg a maxi hosszú. Ott az alapméret, valahol mi normál, meg a maxi méretünk között van. Ezen is látszik, hogy csak másodrangú tagjai vagyunk csak az európai nagy közösségnek. :-(

Nem vagyok fideszes 2011.08.11. 09:17:15

Nahát, miket megtud az ember...

venszivar 2011.08.11. 09:45:35

@pit.stop.boys: Annál rosszabb! RABSZOLGÁI!
@Xmas: Azért el tudod olvasni,ha meg érteni nem is értesz sokat.....palllinak a nyelv őrnek is szoktál írni?!A fejétől bűzlik a hal,meg sicc pállltól.Ott reklamálj!

2011.08.11. 10:16:51

@Androsz: Sajtóhiba: a Magyar Lexikon szerint igy nevezik a nyomtatványok szövegének bosszantó, sokszor mondatokat is értelmetlenné tevő hibáit. Hol látsz itt nyomtatványt? Amúgy a helyesírás ellenőrzés mindkét formája elfogadott, igen, úgyis mint helyesírás-ellenőrző. Keresed a kákát a csomón...Az ilyen nekem nem is kell tanulni, mert én táltosként tudással születtem a világra, és mindenkinek megmondom a helyest, ezért persze helyességet ellenőrizni mindig nekem kell, utálom a jó fejeket mert az csak én lehetek- fejeket én sem csípem.
@Tory t: Azon nem töprengtél még Tory, hogy miként lehet egy kisfiú képe "iszonyú ijesztő"? Háát, vannak félelmeid...Pedig nem tűnnek labour-istáknak :D
@Edward Nygma: Igaz is!

Ellensúly 2011.08.11. 10:22:03

Ha már a helyesírás szóba került: a legsúlyosabb hibákat nem említette senki! Két melléknév is nagybetűvel van: Günteressé, Scooter-ös (utóbbinál ráadásul felesleges a kötőjel, az MC Hammeres kifejezésből pedig hiányzik).

venszivar 2011.08.11. 11:33:30

@Ellensúly: Ez NEM nyelvtan blog!Írj skicc pállnak,neki panaszkodj!Az keni vágja.....a félnótás.

driopios 2011.08.11. 15:44:57

@venszivar: a magYar interneten MINDEn Blog nyelv tan blog!!

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2011.08.11. 17:02:47

@surcapisca: Örülök, hogy ennek a jelentéktelen problémának ilyen figyelmet szenteltél, a fáradságod megköveteli, hogy ne hagyjam válasz nélkül a megjegyzéseidet.

A 'helyesírás ellenőrző' alak lehet esetleg elfogadott, de helyes egyelőre nem. Ha hozol példát arra, hogy a 'helyesírás' szó jelzőként előfordul valahol, meghajlok előtted.

"Keresed a kákát a csomón..." Ahogy megfigyelted, én csak helyretenni akartam egy ostobán kötekedő alak mértéktelen önbizalmát.

(@Jackni Konzol: ) Sajtóhiba. Ez nem nyomtatott szöveg, de nem is kézírásos. Az írógéppel írt szöveghez tartozónak tekinthetjük, viszont ez a szöveg kapott akkora nyilvánosságot, mint egy nyomtatott kiadvány szövege. Amikor a Magyar Lexikon (sic?) készült, még nem lehetett elterjedt szokás az internetes kommentelés. Így hát én most megteszem a merész lépést, és a sajtóhiba definícióját kiegészítem azzal, hogy "továbbá informális szóhasználatban ide érthető a billentyűzeten írt szövegekben előforduló olyan hiba is, amely a helyesírási szabályokat sérti vagy nem létező szóalakot hoz létre, de az okozója láthatólag nem a helyesírási szabályok ismeretének hiánya, hanem véletlen elgépelés."

"... miként lehet egy kisfiú képe »iszonyú ijesztő«?"
A szép arcú és ijesztő kisfiú egy példányát esetleg megnézheted az Ómen című filmben. Az első kép 2. és 3. arca rosszabb annál, mert természetellenesre vannak grafikailag torzítva.

Áldás, békesség, feleim.
süti beállítások módosítása