atom

Jetlev - úgy repülsz, mint a James Bond, csak a vizen

2011.05.03. 07:00 | Atom | Szólj hozzá! 1 komment komment
Jetlev - úgy repülsz, mint a James Bond, csak a vizen Tovább

Biztos van köztetek olyan, aki már látott Jetpack-el repülni embert (ez a hátizsákként felvehető jet hajtómű, amivel repülni lehet). Leginkább a James Bond filmekből ismeretes a cucc, ott repkedtek ilyesmivel, ami aztán ugye a tudósokat is erősen megihlette, így idő kellett hozzá, de elkészítették ezen szerkentyűket.

Elárulom, hogy én nem Sir James Bond hátán láttam először ilyesmit, hanem a Rocketeer című filmben, ami olyan nagy hatással volt rám akkoriban ('91-es film, moziban láttam), hogy a mai napig emlékszem az álmodozó kiskölyökre, aki a film után átrepülte a fél világot a felhők felett és alatt, körbe-körbe Amerikától-Afrikáig, s mindezt kint a ház mellett, a fűben, hangosan berregve:)

Ami problémás ezeknél a gépeknél, az a pontos irányíthatóság, a hatótávolság, a hűtés és a biztonság. Legtöbbször ezek okoznak gondot. Mert vagy baromira óvatosan kell vele repülni, szinte berosálva, nehogy meginduljon rossz irányba és a tolóerő a földbe döngöljön, vagy túl kevés ideig lehet vele a levegőben maradni, mert csak percekre elég az üzemanyag, vagy túl forró és emiatt veszélyes a használata vagy ezek mind együtt és kész a jó ötlet meg a sok probléma egyben. Persze vannak működő példányok, de a forradalmi áttörés, a könnyű kezelhetőség és a gazdaságos üzemmód még várat magára.

AZTÁN JÖTT A JETLEV. Ez egy nagyon okos ötlet volt, s persze gazdag emberkék valószínűleg egyik kedvenc játékszere lesz ez a gép. A szerkezet működési elve nem túl bonyolult, a levegő helyett a vizet választja. Lévén, hogy az összenyomhatatlanságból adódóan a vízsugár jobb tolóerő, mint az ugyanolyan teljesítmények kifújt levegő (gondolom ez így lehet). Na szóval ugye láttuk már sok mesében, hogy a tűzoltó szereplő az égbe emelkedik, mert egyedül fogja a tömlőt, ami a föld felé irányul. Képzeljétek el, hogy két fecskendő van a hátatokon, ami egy nagy tömlőn keresztül szívja fel a vizet és kész is.

 

 

Nagyon tetszik, kipróbálnám, nagy élmény lehet, mondjuk a balcsin tuti lekapcsolnának vele a rendőrök... Amúgy a hosszú cső végén egy "kisebb" csónakszerűséget húz maga után az ember (ha jól vettem ki, akkor abban van a szivattyú és az adja a vizet). Az biztos, hogy ez gazdag emberek egyik kedvenc játékszere lesz. Én is vennék egyet, ha lenne szórakozásra 100 ezer dollárom, a Dubai-i Pálma egyik levelén lévő villám stégéről még könnyen el is tudnék indulni vele:P Jeee:)

Tovább a poszthoz
1 komment komment

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://atom.blog.hu/api/trackback/id/tr722872773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

-Ani- 2011.05.04. 11:48:03

Tetszik... közben azon gondolkodtam, vajon ennek a járgánynak milyen nevet adnál? :D mert van neve a kocsinak, a bringának... :D
süti beállítások módosítása