atom

Egy kicsit minden lassabb - pontosabban durván lassabb

2011.02.26. 07:00 | Atom | Szólj hozzá! 4 komment komment
Egy kicsit minden lassabb - pontosabban durván lassabb Tovább

Egy átlagos videokamera 25 és 30 frame/sec-es rögzítésre képes. Ez azt jelenti, hogy (szabvány szerint változó), 25 illetve 30 képet ment le a pillanatról a kamera és ezt egybefűzve látjuk a mozgóképet. Jó lassításokat lehet már nézni 60 képkockás kamerákkal, az ennél magasabb számúak pedig már durvák tudnak lenni.

Azok a felvételek, amelyeken lelassítva csapódik egy töltény az almába, robban a bomba, csobban a cseresznye a tejben - és hasonló reprezentatív lassítási videók (én is írtam már ilyesmiről a blogon), na azoknál már nagyon magas a felvett képkockák száma másodpercenként. Egy operatőr Las Vegasban dolgozott egy Phantom Flex kamerával, amely képes a 2564 frame/sec-re. Este a csillogás, a buli, a kaszinózás és az alvás helyett inkább videózott picit a hotelszobájában. Ennek eredményét láthatjátok az alábbi videóban.

Nagyon lassú, nagyon látványos, nagyon jó:)

Azt hiszem szeretnék én is egy ilyen kamerával egy napra összefutni. De azt hiszem, hogy Ádi is, aki aznap összehívná összes gördeszkás ismerősét és milliárdnyi trükköt rögzítene:P

Tovább a poszthoz
4 komment komment

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://atom.blog.hu/api/trackback/id/tr212691329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

-Ani- 2011.02.26. 11:45:33

Nagyon szupik ezek a lassított felvételek. A pasi nem kaszinózott, helyette összetört egy két dolgot a szobájában és rumlizott. :) Na jó... videózott egy picit. :)

Hajnal Pappa 2011.02.26. 19:01:20

Jajám, kipróbálnám. Amúgy 120 fps-el már bőven lehet ilyen durva lassításokat csinálni, volt a móninak egy telefonja ami tudott 120 fps-ben videózni, csak nagyon béna felbontásban. Gyufa meggyújtás is szuperlassú volt, meg csobogó víz, stb...

csacse · http://csacsee.blog.hu/ 2011.02.27. 23:52:15

na azt hiszem ha lenne olyan ami így láttatná a dolgokat 1 órára, akkor azt bevenném...
:DDDD

bnyhdz 2011.02.28. 01:10:17

@-Ani-: ha a poharat használja rendeltetésszerűen, akkor a kamerát törte volna össze. szerintem így mindenki jobban járt... :)
süti beállítások módosítása