atom

Tron: látványfilm, apró hibákkal

2010.12.29. 07:00 | Atom | Szólj hozzá! Szólj hozzá! komment
Tron: látványfilm, apró hibákkal Tovább

Vasárnap loholtam vissza a városba, hogy megnézhessem a Tron-t. Természetesen a második részről van szó, amely az Örökség alcímet kapta. Nos abszolút vegyes érzelmekkel vagyok a film iránt, véleményem próbálom összeszedni és kifejteni lentebb.

A Tron: Örökség egy 1982-es film "folytatása", amit szimplán csak Tron néven említenek. Az első részben Flynn felfedez/megalkot egy világot, a Rácsot, amelynek rabjává is válik. A látvány 1982-es, és ugye hiába írunk 2010-et, az alapokhoz nem nyúlhattak, nem kreálhattak valami újat.

Bámulatos. - ezt tudom mondani rá. Annyira szuper lett, korhű, de mégis ma. Sikerült profin importálni a fényekkel tűzdelt minimalista világot, az összes részlet megállja napjainkban a helyét. A valósában eltelt majd 30 év, de szerencsére nem használták ki ezt az alkotók és fűztek be valami sztorit, hogy az eltelt idő alatt ilyen és olyan lett a benti világ, a Rács. Szinte ugyanolyan maradt mint volt, s talán ezért fogott meg annyira.

Mint az már feltűnhetett, idáig a látványt dícsértem. Ez azért van, mert a sztori egyszerű, nem túl bonyolult, helyenként az akar lenni, néhol még unalmas is (az elején), és kicsit úgy éreztem, mintha nem magyaráztak volna el mindent a Rácsról, a lényegről. Persze értem én, hogy maguktól alakultak ki programok, avagy Iso-k, meg hasonlók, de kicsit olyan érzésem támadt, mintha nem tudnék mindent a moziból kifelé jövet.

Nekem tetszett, kifejezetten, elvarázsolt a látvány. 3D-ben néztük, de sokszor ez annyira nem hatott meg, többször levettem a szemüveget is. Megosztott a vélemény a filmről, ahogy olvasom és hallom az utózengéseket. Szerintem jó film, de a történettől ne várjunk túl sokat, talán majd a harmadik rész forgatása előtt elolvassák az alkotók a kritikákat, hogy ki mit hiányolt, vagy tartott gyengének és erősítenek ezen a fronton. Zeneileg rendben volt, az akciójelenetek ütöttek, pörögtek, viszon a lelkizős részek kicsit furán adták ki magukat, lehetett volna ezt valahogy másképp is ábrázolni. A lényeg, hogy a látványt azt nem kell bántani. Minimalista programvilág - tökéletes volt ez így...

Tovább a poszthoz
Szólj hozzá! komment

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://atom.blog.hu/api/trackback/id/tr892542658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása