atom

Bajusz nélkül mit érek én? - így néznének ki a bajusz-ikonok megborotválva

2010.12.07. 07:00 | Atom | Szólj hozzá! 18 komment komment
Bajusz nélkül mit érek én? - így néznének ki a bajusz-ikonok megborotválva Tovább

A bajusz – más néven arcszőrzet, szájöldök, mustárgyűjtő, combkefe stb. fontos lehet egy férfi életében. Egy bajusz sokféle jelentést hordoz, míg a kamasz érettebb lesz tőle, addig a huszonéves férfiasabb, a negyvenes sármosabb, az ötvenes meg leborotválása után vagy tíz évvel fiatalabb. Az sem mindegy, hogy miképp borotváljuk, nyírjuk, alakítjuk bajszunkat, hiszen lehetünk amolyan 60-as évektől a nyolcvanas évek végéig használatos egyen-bajszúak, vagy próbálhatunk hasonlítani egy kicsit valamely hírességre, akinek „annyira jól áll”. Ez a bejegyzés pont azon hírességeket gyűjti össze, akiknél annyira megszoktuk a bajuszt, hogy anélkül még fel-felismerjük őket, de összképileg teljesen idegennek hatnak.

Salvador Dali bajusz
A szürrealista alkotásokról híres művész bajsza őrültnél-örültebb formákat öltött, s évről évre egyre csak nőtt, Dali nagyon odafigyelt bajszára. A kunkori hegyes arcszőr nélkül kevésbé eszelős a tekintete.

Adolf Hitler bajusz
Ebben a kis csíkban benne van minden, ami rossz. Ha ilyen bajusz lapul orrod alatt, az nem tökéletes ötlet, mert sok embernek rögtön A.H. jut eszébe róla, s az ember csak csodálkozik, hogy különféle negatív pillantásokat kap. Láttam már én is ilyen bajuszt, ha Gestapónak nem is néztem az öreget, de nagyon meglepődtem az arcfazonján.


 

Tom Selleck bajusz
Két dolog van, amit Tom Selleckhez kötök: az egyik a piros Ferrari, a másik pedig a bajusz. A Magnum sorozatból megismert figurát el bírjátok képzelni így? Ahogy bepattan a Robin Masters autójába és elszelel a vendégháztól, a kavicsos úton? Ugye nem üt akkorát:P

 

Burt Reynolds bajusz
Burt Reynolds is bajszával vált ismerté, nem is tudom elképzelni filmjeiben frissen borotvált arccal. Így már nem is igazi pornó-producer, rendőr, rosszfiú, versenyző, edző, stb.

Charlie Chaplin bajusz
A némafilmek hőse élete vége felé úgy tudom, hogy már nem hordta a jellegzetes bajszát, amely oly meghatározó részlete a Chaplin-féle karakternek, hogy annak ábrázolásához elég már csak egy bajuszt és egy keménykalapot rajzolni, hogy mindenki tudja rögtön kiről is van szó.

Super Mario bajusz
Milyen is lenne a világ legismertebb vízvezetékszerelője bajusz nélkül? Ilyen külsővel a második pályáig sem vinné...

Ned Flander bajusz
Ned Flander seprű-szerű bajszát megannyi Simpsons rajongó megszokta már. A hívő szomszéd viszont bajusz nélkül egy jellemtelen háttérkarakterré válik.

Che Guevara bajusz
Okés, tudom, hogy ez a valaha látott legtöbbet látott kép Ernesto-ról, de nekem mégsem tűnik furcsának. Tudom, hogy van bajsza, azt is, hogy milyen, de ezen a képen mégsem akadok meg. Ilyen lett volna a kép, ha az aznapi, világhírű fotó elkészítése előtt reggel megborotválkozik Guevara..

Albert Einstein bajusz
Az már mindenkinek relatív, hogy hiányolja-e a képről azt a jól megszokott fél komondort az orr alól.

 

forrás: mit tudom én, valami gyűjteményes weboldal

Tovább a poszthoz
18 komment komment

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://atom.blog.hu/api/trackback/id/tr42498503

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Törzsvendég:-) 2010.12.07. 08:32:13

Hát ez tökjó bejegyzés volt.
1.bevillanás:
www.port.hu/pls/fi/films.film_page?i_film_id=76885&i_city_id=3372&i_county_id=-1
2.
Amikor a kocsmába dolgoztam,egyszer egy nap azt számoltam hány bajuszos vendégem van,meglehetősen sok volt.
3. Nekem legjobban ez a bajusz tetszik,no ehhez olyan fazonnak is kell lenni,nem mindenkin mutatna jó.:
www.ababook.hu/a_kaczkias_bajusz_anno_sorozat
4.Na de hol van Poirot?Hát őt sem tudnám elképzelni bajusz nélkül,alapjába véve én szeretem a bajuszos palikat:).
Nagyon viccesen néz ki pl. Hitler,meg Einstein is:)
HA férfi lennék,lenne bajuszom.

Apropó nem bajusz,de szakáll téma,van-e szerinted légyfogó szakáll vagy ezt csak én találtam ki.Szóval arra a kis szőrpapacsra gonolok ami a férfiak állán van a száj alatt,egy kis csipet szőr,mi annak a nev?:)(Azt mondták az nem légyszakáll,de akkor mi?)

ditlzon 2010.12.07. 09:11:40

hát ez tényleg igen joe!
nekem Chaplin-nel kapcsolatban ugrott be egy dolog: nem tudom, mennyire hiteles a sztori, de egyszer azt mondta (filmben, könyvben? már nem emlékszem), hogy Hitler őt utánozza a bajszával. (ugye emlékeztek a Diktátor c. filmjére - annak is a híres léggömbös jelenetére?! szerintem fergeteges!)

Hajnal Pappa 2010.12.07. 09:12:37

na és te körszakáll nélkül?:) Hiányolom, PSben megpróbálhattad volna, vagy egy régi fotó:)

Atom · http://atom.blog.hu 2010.12.07. 09:24:20

Okés. Kijavítottam a sok elütést, kb. háromszor aludtam el a bejegyzés írása közben:P Megpróbálhattam volna eltüntetni a körszakállam, meg nem lett volna rossz ha a bajuszmentes képek eredetijét is beteszem, no de mindegy. Éjjel egykor az ágyban öledben a laptoppal már csak menteni és publikálni akar az ember:P

A bajusz című filmet láttam, de nem estem tőle hanyatt. A képeket a webről szedtem, azért hiányzik Poirot. Hmmm. Fura, Poirot a bajuszgyűjteményből is kimaradt: www.vasnepe.hu/fokuszban/20090715_bajusz_szavazas - mindegy.

Légyszakáll vagy leszállópálya vagy pamacs vagy mifene. Na, olyan nekem is van:P

Törzsvendég:-) 2010.12.07. 10:31:55

@Atom: Szegény Poirot hanyagolod mindig:).Na kösziiii a megerősítést,ugye,hogy van légyszakáll,meredten néztek rám amikor kiejtettem a számon a szót.

Törzsvendég:-) 2010.12.07. 10:35:16

Amúgy még Bonyinak van csudajó bajusza:) (az a rajzoltféleség,azon jót röhögtem,az álcázás nagymesete címet simán kiérdemli).

Balintpeter 2010.12.07. 14:38:20

Albert barátunk olyan elhagyatottnak látszik...Olyan magányos...

-Ani- 2010.12.07. 19:14:21

Valahogy mindenkiből olyan ártatlanka lett....Hanzsnál láttuk, hogy a szemüveg öltöztet, vagyis mennyit tesz.... Ezek szerint a bajusz is. :))) Ha pasi lennék, nem hiszem, hogy lenne bajszom. :)

Hajnal Pappa 2010.12.08. 09:53:49

na én nekiálltam, hogy megcsináljalak, de annyira fura lett a végeredmény, hogy töröltem:D Jobb vagy szakállal!:)

Tommi 2010.12.12. 00:15:23

@Törzsvendég:-): Én azt úgy ismerem, hogy "íztár".

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2010.12.16. 17:18:29

Most néztem a Magyar retró c. dokumentumfilmet pár napja, ott volt egy TSZ-gyűlés a hatvanas évekből, akinek nem volt Hitler-bajsza, az cipőfűző vastagságú műbőr nyakkendővel urizált. Zseniális kép volt.

Törzsvendég:-) 2010.12.16. 21:44:53

@scheerti: Ez érdekes én is most szereztem be az összes retrós filmet Budapest,Balaton, magyar retró:),erre a képre majd ügyelek,figyelek én is.:)

Atom · http://atom.blog.hu 2010.12.27. 10:55:49

@Törzsvendég:-): Hehe:) Kicsit borsos az ára, de király:)

Atom · http://atom.blog.hu 2010.12.27. 10:57:43

@scheerti: Bírom az ilyen régi videókat/fotókat. Az a rengeteg bajusz, meg hasonló választékú frizura. Muhaha:)
süti beállítások módosítása