atom

*megjegyzés* - szabadság, betyár, Balaton

2010.08.26. 07:00 | Atom | Szólj hozzá! 7 komment komment
*megjegyzés* - szabadság, betyár, Balaton Tovább

Kedden előkerestem jegyzeteimet és az összesítésem végül azt hozta ki, hogy idáig összesen 10 szabadnapot vettem ki. Tekintve, hogy lassan két éve dolgozom helyemen és az év hétvégéinek minimum 80 százalékán is dolgozom, úgy vélem ez a 10 nap elhanyagolható. Persze nem siránkozom, hiszen szeretem a munkám, persze néha jól esne kicsit több szabadidő, de ahhoz csak meg kéne tanulnom nemet mondani:P (néha kicsit munkaholista mazochid vagyok - most nem nézek utána, hogy létezik-e ilyen szó:P). Egyelőre megelégedtem azzal, hogy ha időközönként hétvégén nem dolgoztam, s hazamentem anyáékhoz, ilyesmik. A lényeg, hogy ne rohanjak, legyen időm kaja után lazítani, ne üljek a gép előtt, és ne legyek Szombathelyen - nekem ez a pihenés-szabadság. Most viszont az átdolgozott hónap és karnevál után beiktattam egy kis szünetet a jövőheti gólyatábor elé, mert megint minden nap elalszom ülve a gép előtt. (egy régi gifet tennék ide egy másik bejegyzésemből, hogy elképzeljétek)

Reggel nyolckor felkelve máris finomabb volt a kávé, annak tudatában, hogy az utolsó korty után nem kell felöltözni még, maradhatok boxerban kicsit. Megírtam a blogom, aztán takarítás és vasalás, egyéb házimunkák. Itt jegyezném meg, hogy ha valaki allergiás, és kicsit viszket az orra, akkor még véletlenül se kockáztassa meg, hogy egy 7 nadrágból, 3 lepedőből, egy ágyneműhuzatból, sok zokniból, némi boxerból és 13 pólóból épített ruhatoronnyal felmegy a lépcsőn. Egy tekintélyes hapci után újrahajtogathattam a ledőlt részeket:P Némi szöszmötölés után még egy gyors vizit és kávé a szerkesztőségben (mert a lelkem a vállalatot illeti meg), aztán go haza.

Bátyámnál ejtőztem egy ideig, megkaptam a felajánlást, hogy ehetek tökfőzeléket és fasírtot, így maradtam (mert a gyomrom az ételadót illeti meg). Időközben megismerkedtem bratyóm befogadott német juhászával is, akit faluhelyen következetesen Betyárnak neveztek el előző gazdái (a kutya testvére pedig Cézár, az apukát tuti, hogy Rexnek hívják:P).

Betyár már kicsit idősebb, tizenhárom év körüli, tesómnál éli az arany nyugdíjas éveket. Betyár egyébként lány. Nyugodtan gondolkozzatok el a Betyár név nőiesítésén, Betyarina, Bettyi...

Kellő mennyíségű fasírttal felszerelkezve elindultam Balcsira, nyugtáztam, hogy mindenki harminccal megy lakott területen belül, de legalább volt időm énekelni a kocsiban:P Az útról láttam a nagy vöröslő Holdat Tihanynál, letettem a kocsit, egyből lementem a partra, még szép volt így is, de már csak kicsi pöttyként kaptam el telefonnal az égen.

Aztán előkerültek a szúnyogok, elhúztam a partról, kipakolás, evés, egy sör, fb, blog, miegymás. Pihenés. - innentől a jelenben (23:20): Mindjárt lefekszem, megnézek egy filmet, hoztam magammal könyveket is, de azokat majd csak holnap kezdem lapozgatni. Az imént zoknit is stoppoltam, mert a reggel hibátlanul felvett lábfejfedőm kilyukkadt (furcsamód egyszerre mindkettő). Nah, szóval mindjárt vége a Kiscsillag albumnak, ahhoz időzítettem a lámpaoltást, így lassan el is kezdem aktívan a pihenést és elszakadom a gép elől, ha már szabadságon vagyok és az év nagy részében úgyis a képernyőt bámulom. Divatós szóval: Relax...

Na ez a bejegyzés beleillik az "internetes napló" kategóriába:)

Tovább a poszthoz
7 komment komment

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://atom.blog.hu/api/trackback/id/tr942247910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Törzsvendég:-) 2010.08.26. 15:43:48

Na most ez hogy van,hogy tegnap épp ezt a gifes képet néztem?:-)Ma meg mit látnak szemeim,ide van illesztve.:-)Jó pihenést!

Angyalod · http://angyalkucko.blog.hu 2010.08.26. 18:44:44

ajjdejó alvós pózok :D
pihend ki magad

Atom · http://atom.blog.hu 2010.08.27. 11:29:47

@Törzsvendég:-): Ez egy jel. Hogy mit jelöl nem tudom, lehet hogy olcsóbb lesz a benzin, vagy jön az apokalipszis - bármit jelenthet:P Párszor már volt ilyen véletlen egybeesés, Bonyi két ember nevét mondta ki a karneválon, s mindketten megjelentek fél percen belül:P

@Angyalod: Pihenek:)

bnyhdz 2010.08.27. 12:00:03

@Atom: legközelebb majd a "pénzes postás" és a "rám mászó bombanő" kifejezéseket használom inkább, hátha...

-Ani- 2010.08.27. 18:38:57

Mit csinál az a pali ott fent a képen? :D

Törzsvendég:-) 2010.08.27. 20:16:41

@Atom: Nagyon ráértem tegnapelőtt (mellesleg,azthittem nem lesz egy darabig bejegyzés,hogy Bonyi írt a nevedben:-),de,hogy ne maradjak napi blog nélkül lesegettem e régi írások között:-),böngésztem a címkéket és akkor találtam rá a képre.
UI:Tegnap éjjel vadásztak álmomban rám az erdőben,rohantam,menekültem,hülye álom volt.

Törzsvendég:-) 2010.08.27. 21:27:54

Tátott szájjal bámultam végig,bírom nagyon az ilyeneket:
www.youtube.com/watch?v=CtztrcGkCBw
süti beállítások módosítása