atom

Dal a híradóból - énekre nincs szükség egy slágerhez

2010.08.18. 11:21 | Atom | Szólj hozzá! komment komment
Dal a híradóból - énekre nincs szükség egy slágerhez Tovább

Ádi küldött egy e-mailt, linkelve benne videókat, hátha még nem futottam bele a neten. Imigyen jelzem, hogy ezidáig még nem láttam, és természetesen kissé megkésve, de be is jegyzem rögvest, hátha akad még rajtam kívül olyan, akit szintén elkerült ez az alkotás.

Először is egy amerikai hiradóban nyilatkozott egy család, akikhez betörtek. Leginkább az érdekes hanglejtésű, tekintetű, nagyon gesztikuláló srácra figyeljetek 1:00-nál. Egyébként nincs ott semmi látnivaló, csupán nyilatkozik, de a lenti videóhoz szükséges.

Aztán leleményes emberkék megvágták a videót, a srác hangját pedig megtuningolták egy auto-tune effektel, amitől egyfajta énekhang lett (olyan mint a Kanye West vagy SP), és némi zenei aláfestés után egy fasza kis dallá állt össze:

Két nappal 250 ezerrel nőtt a videó nézettsége, ami jelenleg 2,75 milliónál járt. Plusz megannyi remake készült már, miegymás, faszaság - tipikus netes őrültség, ami szájtról-szájtra jár... Azért ez komoly nem? Ilyenkor igazán elhiszem, amit sokszor mondtak már: jó hangra és tehetségre a mai stúdiótechnika mellett nincs okvetlenül szükség a slágerzenéhez. Mert ugye az lett, netes őrület, s valószínűleg a helyi bulikon már ugyanúgy játsszák, mint nálunk a Bikicsunájt, amit nem szégyenletes szarnak tartok s szarva rá, hogy sok ember imádja, szerintem egyes szórakozóhelyeken nem kéne a dj zenei repertoárjában szerepelnie. No mindegy.

Ádi szavaival zárnám soraim: Na, csak ennyit akartam, éljen a popszakma!:)

Tovább a poszthoz
komment komment

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://atom.blog.hu/api/trackback/id/tr882230234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pankeey 2010.08.18. 20:05:28

\o/ :-ĐĐĐĐĐĐĐĐĐĐĐ \o/

Hajnal Pappa 2010.08.18. 21:51:30

Haha, köszi!:D Korrekt kis bejegyzést írtam, mi?:) Következő Kalapács dalban kötelező effekt!

Sunboy 2010.08.19. 00:25:50

Megnéznék egy ilyet magyar verzióban :D mondjuk Pálffy és Bárdos, ahogy bejelentik.....
süti beállítások módosítása