atom

Rákfesztivál, paraszt triatlon, Lunchbox, Péterfy Bori és a lófejű ember

2010.08.02. 07:00 | Atom | Szólj hozzá! Szólj hozzá! komment
Rákfesztivál, paraszt triatlon, Lunchbox, Péterfy Bori és a lófejű ember Tovább

Ez a hétvégém is tartalmasra sikeredett, volt zenei program rendesen, és összefutottam a lófejű emberrel is. Na de vegyük csak sorjában:

Pénteken a Rák Fesztiválon voltam Kissomlyón: különféle együttesek, kicsiny zenei fesztivál családi hangulattal, 2 forintos belépővel, hat forintos hetijeggyel. Bár ha azt mondták az Alterábára, hogy családias, akkor ez már intim, vagy nem is tudom. Nekem olyan mindenes, hiszen itt cseperedtem pár évig, amíg nem szippantott be teljesen a város. Szóval jó volt az első napon, még a borús idő ellenére is. Sokáig lógott az eső lába, majd valaki nagyon belekapaszkodott (az egyik srác feltűnően sokat táncolt póló nélkül, mámorosan, egymagában, lehet, hogy ő nyittatta meg táncával az égi csapokat, de az is lehet, hogy kicsit sokat ivott). Galéria a képre kattintva.

Másnap Paraszt Triatlon volt, utána pedig további koncertek kezdődtek, de azokon már nem maradtam, mert siettem vissza az esti programokra. Így csak a szalmabála-görgetést, a vasvillával célbadobást és a zabos zsákkal váltófutást láttam. Igazi sportmegmérettetések autentikus, falusi közegbe ültetve. Leendő és aktív "parasztok" is jól szerepeltek. Galéria a képre kattintva.

Este Lunchbox koncert Szombathelyen, helyi banda, fiatal srácokkal, jó kis zenével, nem is tudom melyik nagyobb banda jut eszembe róluk, zenéjükről. Nem volt rossz választás Péterfy Boriék előzenekarának.

A löncsölés után színpadon a vamp, azaz P. Bori, akiről már temérdek alkalommal írtam, s írtak már mások is. Most kihagyom az olyan szép mondatokat, mint: Zombimód hajoltunk katapultálás közben Péterfy Bori hajába, aki közben vért szívott nyakunkból. Inkább maradok annál, hogy szokás szerint egy jó koncertet rakott le P.B. és Love Band a térre.

Nem tudom olvastátok, láttátok-e már a lófejű embert a neten?. Röviden idézem az indexet a kultuszról:

Lófejű embert örökített meg [1] Nagy-Britanniában a Google kamerás autója, amely a Street View-hoz készít panorámafelvételeket. A férfi a skóciai Aberdeen Hardgate nevű kerületében állt a járdán, amikor a Google lefényképezte, és a különös jelenséget feldolgozó [2] BBC azóta egész Európából kap leveleket, amelyek írói azt állítják, hogy személyesen találkoztak a lófejű emberrel.

Bővebben ide kattintva olvashatjátok a cikket.

Szombat este a szombathelyi Fő térre is kilátogatott a lófejű ember. Kattintottam róla jó pár képet, ezzel is beállva a kultuszi maszk felbukkanásának helyszíneit dokumentálók sorába.

Tovább a poszthoz
Szólj hozzá! komment

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://atom.blog.hu/api/trackback/id/tr782192281

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása