atom

Szabadesés - bázisugrás a tengerben

2010.06.12. 07:00 | Atom | Szólj hozzá! 1 komment komment
Szabadesés - bázisugrás a tengerben Tovább

Még régebben linkeltem egy videót, ami a bázisugrás egy tovább "extrémizált" változatát mutatta be, a "hártyás" ruhával ellátott ugrókat, amivel lényegében a zuhanásból irányított siklás lesz. E bejegyzés itt látható. Most egy újabb, szokatlan bázisugrást láttam, különlegessége, hogy a víz alatt történik.

A videóban Guillaume Néry, világbajnok könnyűbúvár "veti magát a mélybe", azaz merül el a Dean's Blue Hole-ba. Tudjátok, ez a legmélyebb víz alatti lyuk, a Bahamák partjánál található (itt a műholdkép). A kisfilmben persze nem merül le a búvár a kis gödröcske legaljára, hiszen az 202 méter mélyen lenne, arról sajnos nem találtam adatot, hogy hány méternél állt meg, de e videó szempontjából ez az adat lényegtelen is.

 

Ha azt mondanám, hogy van egy négyperces videó, amiben egy ember lemerül, akkor biztos sokan csak bele-belekattintanának az idősávba, tekergetve, izgalmasabb részekre, illetve hobbibúvár olvasóim közt lenne egy-két illető, aki mocorogni kezdene a széken és verejtékes homlokkal, körmei rágva várná az új csúcsot. Ez nem csak egy merülés...

Van egy négyperces videó, amiben nem döntenek merülési rekordot, viszont kellően lágy és egyben kemény zenével lett nagyon jól megvágva, baromi jó képekkel és egyszerű, de hatásos forgatókönyvvel. Gondolhatjátok, hogy ennyi dícséret és szombati videónak kiválasztás után nem véletlenül landolt a blogomon:) Nézzétek, ne tekerjétek, képzeljétek el!

Szeretem ezt a videót...

Az ihletet a stipistop egy polaroidja adta...

Tovább a poszthoz
1 komment komment

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://atom.blog.hu/api/trackback/id/tr642067689

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Angyalod · http://angyalkucko.blog.hu 2010.06.12. 09:52:51

dehát ez gyönyörű. a víz kékje, a zene, a nyugalom ami árad a helyből.. totál elbűvölt. amúgy azok a képkockák tetszettek a legjobban, amikor semmi más nem látszott, csak a nagy feketeség meg a két fehér talp :)
süti beállítások módosítása