atom

Írj vízzel! - lenyűgöző figyelemfelhívó kampány vízzel, kreatívan

2010.05.24. 07:00 | Atom | Szólj hozzá! 3 komment komment
Írj vízzel! - lenyűgöző figyelemfelhívó kampány vízzel, kreatívan Tovább

A veszélyes ivóvíz 8 millió embert öl meg évente. - vagyis a nem ivóvíz minőségű víz, valahogy így kellett volna fordítanom. A lényeg azért érthető, nem? De! Pont.

A humanitárius munkát végző Solidarités International egy kreatív kampánnyal hívta fel a figyelmet az egyik legalapvetőbb problémára: az ivóvíz hiányára. Lenyűgözött a megoldás, amivel megoldották az információközlést, valószínűleg sok arra járó emberben hagyott mély nyomot ez a reflektorfényben úszó, víz alkotta szövegfolyam. Szabad itt megjegyeznem, hogy a szervezet nem csupán elmés reklámokat készít, hanem elősegíti az éhezést és a szomjazást megszüntető tevékenységeket, infrastrukturális tervek megvalósítását.

Hogy mennyire hasznos e szervezet munkája? Erre szoktuk azt mondani környezettudatos nevelésekkor, hogy ha már egy ember máshogy gondolkodik, takarékosabb a vízzel és az árammal, egy cikk elolvasása után, akkor már megérte azt megírni. Imigyen szólva: ha már csak egy ember szomjazik kevesebbet a világon, akkor már megérte a munka. Mert emberi szemmel nézve nincsenek járulékos veszteségek. Naponta százak halnak meg az éhségtől és a szomjúságtól. Sokan könnyedén kimondják ezt, de ha mi is ott lennénk a százak peremén, akkor örülnénk, hogy egyesek tesznek az ügyünkért. Nem? De! Pont.

E felvezetés után következzék a kampány, ami így a gép előtt ülve, egy videón keresztül is ütős, nemhogy élőben:

Tovább a poszthoz
3 komment komment

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://atom.blog.hu/api/trackback/id/tr342011688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Angyalod · http://angyalkucko.blog.hu 2010.05.24. 18:48:21

hiszen ez gyönyörű.. mármint szomorú. de a megvalósítás meg jajj olyan szép. dehát ezt hogyan? én is akarok ilyet.

Atom · http://atom.blog.hu 2010.05.24. 21:33:59

@Angyalod: Igen, már én is akarok:) A galériáról simán folyhatna minden felirat...

ditlzon 2010.05.25. 19:22:55

ahogy a filmben az embereknek, nekem is nyitva maradt a szám...fergeteges!
süti beállítások módosítása