atom

Titeket mennyi mosoly vesz körbe?

2010.05.21. 07:00 | Atom | Szólj hozzá! 4 komment komment
Titeket mennyi mosoly vesz körbe? Tovább

Azt mindenki tudja, hogy a mosoly jót tesz. Ha mosolygó embereket látunk, sokkal jobb is lehet a közérzetünk, mintha búskomor arcokat kell bámulnunk hosszasan. Többek közt ezért járok sokfelé félmosollyal, vagy olyan nyugodt tekintettel, ami azt sugallja, hogy minden rendben van, s nem vágok búskomor arcot, csak ritkán. A búskomor tekintetem sosem hordom magamnál, azt mindig otthon hagyom, nehogy valaki leutánozza, és ha szükség van rá úgyis csak a 4 fal közt teszem fel. A 4 fal közt, ahol minden helységben van valahol egy mosoly, mert ilyen vagyok, kell, hogy valami plüss vagy valami kép idiótán bámuljon rám. Összegyűjtöttem azt a pár mosolyt, ami nap mint nap otthonomban körbevesz - mosolygyűjtemény az Atombunkerből.

Nappali/dolgozó szoba/tévészoba/vendégszoba/társalgó (kb. ennyi funkciót betöltő helységem): minimum 17 mosoly

A szoba sarkában, a kanapé mellett található a vigyor-sarok. Szeretek a Flat Ericek fejére nézni, mert annyira idióta vigyoruk van, hogy az másodpercek alatt már engem is mosolyra fakaszt. Középen gülüszemű tigris, amelyből van egy teve is. Ők nem mosolyognak, mint az látható tekintetükön.


A fényképes dobozom is mosolyog, bár ezt csak most vettem észre, miközben csináltam e bejegyzéshez a képeket. Érthető a doboz mosolya, hiszen akárhányszor előkerülnek a régi fotók, mindig mosolyognom kell, fiatal énemen, az eszembe jutó emlékeken...

Falamon klasszikus plakátról vigyorog rám négy enyhén drogos fiatal, a lakásba belépve ez van szemben, mellette meg Orsitól kapott zsiráfos Herbie, amely képen a hosszúnyakú szintén mosolyog. Vajon egy autómosóban is vigyorogna zsiráf mivoltam?

Az elengedhetetlen lakáskellékek, egy kis elefánt és hasonlóan kicsi méretű Buddha. Lement a nap is mire kislilalibalizáltam, hogy mosolyognak-e. Egy ideig azt hittem, hogy Buddha ásít:P

A plüss trió a lépcsőn foglal helyet, a Hód azért vigyorog, mert rengeteg fa van a galériától kezdve a parkettáig, a Prérifarkas azért vigyorog, mert a múltkor lezúgtam a lépcsőn s rájött, hogy ezzel a csellel a gyalogkakukkot is elkaphatná, Scrat pedig azért vigyorog, mert makk van a kezében és amúgy is mindig vigyorog. Én meg azon vigyorgok, hogy ezek vigyorognak rám alvásba menet.

Van egy mosolygó gorillám, akit jellemzően lentebbről látok, így vigyora is szembetűnő, mint ahogy a plüss PEZ szarvasé is. Az, hogy Bonifác (középen) vigyorog-e, azt mindenki döntse el maga. Annyira hülye feje van, hogy amikor sokáig nézem röhögnöm kell.

Emelet/karzat/galéria/hálószoba/gardrób/hancúr-oázis/intim-szféra/öltöző: minimum 8 mosoly

Fontos, hogy az ember mit lát a hálószobájában. Azt mondják minél egyszerűbb, annál jobb. Ne legyen tévé, csupán egy kényelmes ágy, amin pihenhet. Nekem matracom van és vele szemben tévém, szekrényem és az alváshoz vezető utamat is több mosoly szegélyezi. Családi fotókon mosolyognak rám a szekrényről s bocs Gabi, hogy ez a képed itt kikerült, de nem akartam nem rákomponálni erre a fotóra egykori alakításod:P

Tazmán ördögöm is van, aki vigyorgó Balu könyökét rágja, régi idők emlékére. Jobbra ismét Prérifarkasék.

A lépcső tetején, a szennyestartónak támaszkodva ücsörög Goofy, aki nagy kedvencem Walt Disney vonalon, a bátyámé volt a figura, akitől lenyúlta öcsém, akitől lenyúltam én. Mellette a számítógépasztalon (ami nem a galérián van) egy vigyori Garfield képsor csapzott Ubullal.

Konyha/étkező/előtér/műhely: több mint 50 mosoly

Fontos, hogy az ember otthonosan érezze magát otthonában. Imádom a minimál lakások fotóit, természetesen csak a katalógusban. Amikor beköltöztem a bunkerba törekedtem, hogy minél hamarabb belakjam, megtöltsem személyes dolgaimmal. Igaz kicsit sok a mesefigura, meg a plüss is, de ettől azért még valamelyest nem vesztem el felnőtt önérzetemet. A konyhában töltöm viszonylag a legkevesebb időt, mégis ott van mindenféle figura, kép, s miegymás.

Mosolyog a kávésdoboz, hogy jó ízű legyen a fekete, mosolyog Simpson, hogy ha odaégetek valamit, akkor ne szitkozódjak s jóízű legyen a fekete (ebben az esetben étel), s itt is jelen van a Prérifarkas-Gyalogkakukk páros:P

A tollakat egy WALL-E dobozban tartom, az egyik kedvenc mesém, s ne is kérdőjelezzétek meg, hogy mitől mosolyog ezen a képen. Azt teszi és kész. A mélyhűtőn pedig egy teknősös kép figyel, Némó nyomában jelenet, Takitól. A meséből a kedvenc karakterem.

Balra a hűtőm szélén a Madagaszkár mese pingvinjei uralkodnak, mint ahogy lentebb is látható, a hűtő elején is. Középen a konyhaszekrényem egyik felső polca látható, amelyen a háttérben eldugva van egy óvszer alakú persely, fölötte pedig a gázcsövön két nyúl, meg egy szarvas. Zavart a cső, teliaggattam, azóta mintha ott sem lenne:P És még idegbeteg nyulakkal is farkasszemet nézek, ha valamiért a szekrénybe nyúlok:P A mikrómon is van pár mosoly, azt hiszem kezdek már besokallni most, hogy így összeszedtem mindet:P

A hűtő tetején, a Hifi előtt egy raszta osztja az észt a figuráknak, mindenki be van tépve, nézzetek rájuk, a zsiráf hallucinál is.

A hifim tetején másik kedvencem, a Verdák főhőse, Lighting McQueen vigyorog, szemben vele, a tükrömön pedig egy kalapos teve, ami egyféle puska reggelente, egy öltözködési tanácsadó. Amikor felveszem a sapkám vagy a kalapom mindig ránézek, hogy jól áll-e:P

A szekrényben vigyorgó jávorszarvas (imádom a jávorszarvasokat) pihen a poharak előtt, másik szekrényben a társa, ugyanez a figura viaszból:P

Szekrénybelső - no comment.

Fürdőszoba: 1 mosoly

S végül a fürdőszoba, még egy konyhai képpel kiegészítve. A hűtőmön rengeteg kép, pingvinek, Breki (akinek vigyorát nyitóképnek is betettem) mindig felvídít mikor ránézek. A fürdőszobában csak egy plüssló kapott helyett, semmi több. Elég oda az is, hiszen a szobából a fürdőig vezető út már elég 'beteg':P

Most, hogy összeállítottam ezt a gyűjteményt (a felétől kifejezéstelen arccal gépelve), szóval így egyben látva, tudatában annak, hogy a nem vigyori cuccokból is van még pár - kicsit úgy érzem, hogy nem egy komoly, 27 éves emberre jellemző apróságokkal van kibélelve a kéglim. No sebaj, akik ismernek tudják milyen vagyok, akik nem, hát nem. A mindennapi jókedv elengedhetetlen, még akkor is, amikor szarba taposnak, hiszen ha valaki tud optimista lenni, akkor már félig süt a nap nála egész évben, s úgy gondolom, hogy jobb így az élet annál, amit az olyan emberek élnek, akik szürkeségben savanyodnak, holott erre semmi okuk nem lenne...

Bónuszkérdés: Titeket mennyi mosoly vesz körbe a mindennapi életben?

Tovább a poszthoz
4 komment komment

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://atom.blog.hu/api/trackback/id/tr832013854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

-Ani- 2010.05.21. 16:12:36

Ennél soha ne légy komolyabb, őrizd meg magad ilyennek mint, amilyen vagy! :))))))))))))

Angyalod · http://angyalkucko.blog.hu 2010.05.21. 17:59:34

számomra is eszméletlen fontos a napi mosolybevitel, bár én inkább emberektől gyűjtöm.. igaz lassan át kéne térnem a tágyakra :)
és nem csak gyűjtöm, adom is. tudván, hogy nekem mennyit jelent egy-egy reggeli mosoly, én is igyekszem ugyanezt adni másoknak, remélve, hogy nekik is legalább annyit jelent mint nekem.
amúgy ezek után úgy gondolom nem lehet rossz vendégnek lenni nálad :) jópofa a sok mosoly. amúgy a mindennapokban nem hinném, hogy megcsömörlenél a sok mosolysaroktól mert néha biztos csak úgy elmész mellettük. de amikor szükség van rájuk egy-egy pillanatban.. :)
nekem a macskák a gyengéim ha szomorú vagyok. úgyhogy msn-en már nonstop kapom az aranyos macsekos képeket ha rossz kedvem van :)

Tommi 2010.05.26. 06:54:23

Engem csak Flat Eric vidíthat fel napközben.

Tommi 2010.05.26. 06:55:58

@Tommi: Mármint csak az ő mosolya van a közelemben. Egyébként a kisautó-gyűjteményem mindig felvidít, amikor ránézek. ;-)
süti beállítások módosítása