atom

Rajzfilmfigurák 50 év múlva - így festenének öregen

2010.05.18. 07:00 | Atom | Szólj hozzá! 5 komment komment
Rajzfilmfigurák 50 év múlva - így festenének öregen Tovább

Miki egér az elmúlt nyolcvan évben nem megöregedett, hanem modernizálódott, korszerűbb lett, az aktuális WD trendeknek megfelelően. Így van ez, ha egyszer már rajzfilmfigurának születik a karakter s nem sejtek bonyolult fejlődési szakaszain át pottyan ki egy csatornából, hogy utána megkezdje életének első, javarészt alvásból és mellszopogatásból álló ciklusát.

Nos nem valami örök élet elixírt sírok e sorokban, hanem felvezetem az alábbi képeket, amik megmutatják, hogy miképp néznének ki a rajzfilmfigurák, ha azok is öregednének. Képzeljétek el a kiöregedett szuperhősöket, dús haj helyett kopaszon, szemüvegben, de Nils Holgersson is furcsán mutatna deresedő halántékkal nem? De. Pont.

Tehát vegyük alapul azt, hogy a figurák öregednek, híznak, velünk vénülnek. Így lesz a mindig csini Barbie (született 1959-ben), tokájától nehezen látó, laptopján különféle fogyókúrás módszereket olvasgató nő, akit hurkái miatt valószínűleg három éve nem öltöztetett fürdőruhába az őt tulajdonló copfos kislány.

Az alábbi kép önmagáért beszél, nem is szakállas Batmanre (született 1939-ben), vagy nyáladzva ziháló Robinra (született 1940-ben) akarom felhívni a figyelmet, hanem a kockás takaróra, a rémült ölmacskára és Batman mamuszára. A múltidéző suhanást csupán csak a délutáni szappanopera szakítja meg, vagy lehet, hogy épp a tévészobába sietnek?


Szilveszter valószínűleg nem kívánná meg eme tollast, aki már inkább csak szőrös. Remélném, hogy Csőrike (született 1942-ben) hangja is mélyül legalább annyira, mint a  szarkalábak a szemei körül (kicsit képzavaros leírni, hogy egy kanárinak szarkalábai vannak). Nem bírom a csiripelést, viszont Szilvesztert igen, aki egészséges macskaként (sokat futott az évek során madarakat kergetve) még legalább nyolc életet lehúz Csőrike után.

Azért a spriccelt infúzió és a pelenka a szemüveggel vegyítve kicsit gonosz agg-verzió lett a leghíresebb kétlábú nyolclábúról, Pókemberről (született 1962-ben, így egyidős egy családtagommal). Igazán nem is tudom, hogy a pókok hogyan öregednek, mert egy bajusz meg egy szakáll oké, de járókeret nyolc lábhoz? Igaz kerekesszék-hajtó versenyben biztos világbajnokok lennének... A nőstény pókok pedig háló helyett csipkét készítenek nem?  (és rákerestem, nagyon durva, van Spidergirl 1998 óta. Jah, hát nem csak Batmannek lehet hozzá hasonló bigéje)

Úgy látszik, hogy Hulk (született 1962-ben) értelmi képességei nem fejlődnek a következő ötven évben. Mint azt tudjuk amikor Bruce Banner, hétköznapi emberke Hulk-ká változik, akkor a düh és a harag irányítja, s némileg hatnak rá az érzelmek, a racionális gondolkodás szinte nulla (például ne dobjuk a ránktámadó tankot egy arra járó rendőrautónak, mert az adófizetők pénzéből (tehát Bruce Banneréből is) végzik majd el a javítását. Hulk gügye lesz, és kicsit ügyi-fogyi, akinek legfőbb életcélja lesz betermelni egy tölcsér fagyit, meg keddenként a pudingot az idősek otthonában, s agresszív mivoltját maximum hangos hörgő-üvöltésben fejezi ki, amikor a piszoár előtt szenved duzzadt prosztatájával.

Lássuk be, hogy Superman (született 1932-ben) kivételes. Lehet, hogy kora miatt (ő a nagyöreg a szuperhősök közt), de nem volt vele oly kegyetlen a rajzoló, amikor megöregítette. Kopaszodó fején még némi haj található, szemüveges, kissé elhízott, így simán beazonosítja mindenki, hogy Clark Kent előlépett a Daily Planetnél az évek során főszerkesztővé. Dohányzik és iszik is, mellei vetekednek Lois Lane testdomborzati adottságaival, de itt-ott még látható rajta izom. Valószínűleg repülni már ritkán szokott, viszont annál szívesebben kukkolja röntgen-szemével a szerkesztőség fiatal titkárnőit, illetve a tengerparti strandon a fiatal röplabdázó csajokat, amikor nyáron lemennek két hétre Loissal.

A képeket itt találtam, a kommentárokat meg a fejemben, ahhoz még nincs link.

Tovább a poszthoz
5 komment komment

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://atom.blog.hu/api/trackback/id/tr462011360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása