atom

Álombéli kivetülések - amikor beszélgetsz magaddal

2010.05.13. 07:00 | Atom | Szólj hozzá! 16 komment komment
Álombéli kivetülések - amikor beszélgetsz magaddal Tovább

Mostanság sokféle történetbe csöppenek éjszakánként, van köztük horrorisztikus, de javarészt csak szimpla hülyeségek. Az álmok már csak ilyenek. Legutóbbi éjszakai magán-horrorfilmemben lyukak voltak a testemen és beláttam a szerveim közé. Nem volt szép látvány:P És akadnak rossz álmok is, amik az élet apróságaival vannak összefüggésben, mint munka, pénz és hasonlók. Viszont vannak jó álmaim is, szerencsére:)

Néha feltűnik álmaimban a NŐ. Igaz az évek során változott már kicsit, de jellemzően szőke és kék vagy zöld szeme van. Nemrégiben félvér volt és nem szőke, legutóbb pedig kicsit érdekes fejformája volt, de lényegében az alaphelyzet mindig ugyanaz: ő a NŐ.
 
 
Nem hasonlít senkire, ezért is változik, talán inkább a lényege az állandó, ezért is van az, hogy érdekes fejformával (olyan ufós alakú, állánál keskeny, felül nagyobb) is maga marad. Mikor, hogy rakja össze elmém.
Ritkán jelentkezik, évente csak párszor futunk össze, bár volt egy időszak, amikor naponta találkoztunk, s erről írtam már több álmos bejegyzésemnél, hogy volt egy érdekes eset, amit majd leírok. Nos itt az ideje, mert most ez jutott eszembe:)
 
Volt egy barátnőm, ahogy az szokott lenni: volt ismerkedés, aztán vonzódás, majd szerelem, ami egyszer erős kötődést jelentett, másszor pedig klasszikus rózsaszín ködöt. Szóval e barátnőmmel kapcsolatunk közben volt egy-két, divatos szóval élve: hullámvölgyünk. Az egyik ilyen völgyben ücsörögtem a szörfdeszkámon már 1-2 hete, s vártam a tajtékzó hullámokat érzelmi tengerünkön, amikor egyik napról a másikra – azaz éjjel – megjelent álmaiban a NŐ. Csak így hívom, hiszen nevét sosem kérdeztem.
 
Először nem volt semmi különös az álmomban, csak egy jó nővel összefutottam, s ennyi. Másnap este ismét megjelent, akkor már beszélgettünk is kicsit, majd harmadik nap, negyedik nap, s így tovább. Természetesen kicsit furcsa volt ez nekem, hogy ki is ő, és miért beszélem meg vele azokat a lelki dolgokat, amik körül repkedtek egész nap gondolataim, de nem gondoltam még semmi komolyra.
 
Jött a fordulópont, meséltem róla s a beszélgetéseinkről is részletesen, majd azt mondta egyik szobatársam a koleszben egy beszélgetés végén egy kérdésemre, hogy: „Honnan tudjam?! Kérdezd meg a csajtól este!” – így is cselekedtem, s kiderült, hogy ez az egész tudatosan irányítható. Beszélgetni kezdtem éjjelente, s persze ha egész nap azon gondolkodtam, hogy alma vagy körte (leegyszerűsítve), akkor este megkaptam a választ.
 
 
Kezdett érdekessé és egyben élvezetessé válni az egész, időközben megfigyeltem, hogy Budapesten, egy Andrássy úti villában vagyunk, annak is egy utcára néző szobájában, s mindig olyan borús kint az idő, szürkeség van. Idővel a barátnőmnek is meséltem róla, aki konkrét kérdéssel, illetve gondolatmenettel engedett csak elszenderedni, kíváncsi volt mi lesz a válasz. Lehunytam szemem, meséltem, kérdeztem, a válasz pedig reggelre érkezett.
 
Nagyjából két hétig tartott ez az állapot, minden este. Mi másról is tudtam volna álmodni, ha egész nap az est járt már a fejemben?! Aztán jött a várva várt hullám, csak úgy zúdultak rám a habok, s újra a deszkán álltam, siklottam tovább a hullámcsőben, magam mögött hagyva minden miértet és kesze-kusza gondolatot. Az álomlány egy-két nap múlva elköszönt tőlem, aminek nem örültem, de így alakult. Csókot is kaptam tőle, de ennek még lesz bizarr jelentősége egy bekezdéssel lejjebb.
 
Egy-két hónap múlva meséltem egy lány ismerősömnek a szitut, aki gyakorlott kuruzsló volt ilyen téren. Nem csak betéve tudott minden álmoskönyvet, hanem még pszichológiát is tanult, mondhatni elég komoly szinten. Szóval ez az ismerősöm azt mondta, hogy: Nincs itt semmiféle humbuk. Magaddal beszélgetsz. – s hozzátette, hogy a nyomasztó helyzetekben, amikor kérdések százai cigánykerekeznek át az ember fején, akkor simán előfordulhat, hogy álmában az erősebbik énjével, lelkével vagy eszével beszélget, s oldja meg eme nehézségeket, egyszerűen fogalmazva: az álmomban látott nő nem más, mint racionális gondolataim kivetülése.
 
Ergo valamelyik részem kihatott álmaimra, s összeraktam akkor a NŐ-t, aki lényegében csak egy jópofa kollázs rengeteg jó nőből, egy képzeletbeli személy, aki meghallgat, támogat, segít. Szóval ilyen elven magamnak adtam csókot álmomban, de talán ennyi önszeretet még belefér. Nem? A lány azóta eltűnt, ritkán találkozunk, és már nem is tanácsadóként van jelen…
 
Érdekes dolog ez az elme, és az ő játékai. Nektek volt már hasonló, vagy egyéb érdekes álombéli helyzetetek?

 

Tovább a poszthoz
16 komment komment

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://atom.blog.hu/api/trackback/id/tr201998863

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Herczeg Orsi 2010.05.13. 20:35:25

Igen! Az egyik mesém pont ilyen apropóból született.
Furcsa dolog ezzel a témával találkozni, mert általában nem sokan emlékeznek arra, milyen kalandokban volt részük éjszaka...lehet, hogy semmilyenben? Szegények!

ditlzon 2010.05.14. 12:31:24

forgatókönyvírót és rendezőt kerestél már?
gyakran álmodom azzal, ami épp foglalkoztat, vagy amiben segítségre lenne szükségem: pl. tegnap bringás cipőt kerestem egy üzletben, ma pedig mentőcsónakkal mentettek |-)

Atom · http://atom.blog.hu 2010.05.14. 13:17:17

@Herczeg Orsi: Volt már rá példa, hogy hajnalban felébredve leírtam amit álmodtam, reggel pedig furcsán néztem s olvastam a szöveget, mert nem emlékeztem szinte semmire sem már:) Imádok álmodni, szerencsére sűrűn megadatik:)

@Ditlzon: A forgatókönyvet a fantáziám írja, a rendező pedig az elmém. Ezekből a sztorikból csak egy zavaros művészfilm jönne össze:P Amúgy sokszor én is úgy vagyok vele, hogy amivel a legjobban foglalkozom, az az álmaimban is visszaköszön. Tegnap motoroztam két órát a városban, szakadó esőben - ennek örömére éjjel már napsütéses időben róttam a kilométereket különféle tájakon:P

Törzsvendég:-) 2010.05.14. 15:18:01

Szétröhögtem magam a Drogerie Monet-on,köszönöm.:)Igazán felderítettél.

Angyalod · http://angyalkucko.blog.hu 2010.05.14. 18:43:55

huhh ez tök jó. Imádok álmodni, sűrűn is álmodom és sokszor emlékszem is rájuk.
legtöbbször ha egy baráttal vagy haverral álmodom az azt jelenti, hogy régóta nem beszéltem vele és ideje felkeresnem. Elég sokszor volt már olyan, hogy egy-egy ilyen sok-idő-utáni-felkereséskor tényleg szükség volt a beszélgetésre mert baj volt, vagy volt valami fontos.
érdemes figyelni az álmokra, sokszor teljesen egyszerű a jelentésük: egyszerűen csak foglalkozz azokkal a dolgokkal, amik az álmaidban állandóan előjönnek. Ha megoldod akkor valószínűleg eltűnnek.
Régóta nem volt már igazi rémálmom hála égnek. Kiskoromban eléggé szorongó voltam, sokszor volt visszatérő álmom. Kettőre emlékszem is eléggé tisztán. Az egyiknél egy boszorkányfej jelent meg a kád végében. tudom furán hangzik de tényleg félelmetes volt :) a másiknál az érzés volt rossz. az ágyam mindig a levegőben volt és forgott.
Nem tudom hogy vagytok vele de szerintem az a legrosszabb, amikor futni akarsz álmodban és nem tudsz. meg amikor kiabálni akarsz és nem tudsz. Reggel pedig arra ébredsz hogy szorít a torkod kb úgy mint mikor sokáig suttogva beszélsz.

Herczeg Orsi 2010.05.14. 20:13:18

@Angyalod:Álmomban sokszor menekülnék, de nagyon nehéz és lassú minden mozdulatom! Ha pedig nem futok el még a verekedés is kínszenvedés!
Fura, hogy imádom a horrorfilmeket, de a rémálmokat utálom!
Múltkor: hamarabb aludtam el mint Gábor...mikor felébredtem egy lány állt az ágy végénél és azt kérdezte elkísérem-e a wc-re. Mondtam neki, hogy persze. Már a kezemet mostam amikor eszembe jutott, hogy miért is vagyok itt! Megfordultam és tudtam, hogy nincs ott a lány, de egész testemben remegtem és az a fél perc amíg a hálószobába értem fél órának tűnt (a ház másik végében van, ráadásul az összes rekesznek nekimentem, amíg átmásztam a bolton!).
Ha még csak egy álomkép is volt a lány(nagyon erősen remélem!) hiszem, hogy valamit jelent az, amit álmodunk és nem feltétlenül az álmoskönyv ad rá választ

BlAdE 2010.05.16. 22:34:25

eltudod mesélni hogy hogy tudod irányítani az álmaidat? Kivnácsi lennék rá! :)

Angyalod · http://angyalkucko.blog.hu 2010.05.17. 22:31:32

nem tudom Atom hogy van vele.. de az irányítás az egy érdekes dolog. szerintem az erős egyéniségek tudják igazán irányítani az álmaikat. mármint az érzelmileg erősek, nagy az érzelmi energiájuk, de mindenképpen érdeklik az álmaik (tudom eléggé spirituálisnak hangzik pedig eskü h nem értek hozzá :D) Vagy lehet hogy totál tévedek, lehet hogy valaki csak úgy magától rájön h jééé én tudom irányítani az álmaimat?
Szerintem az is jelent valamit ha valaki akarja irányítani az álmait. mint Atom esetében, hogy meg akart tudni valamit a lánytól, illetve ha az értelmezés szerint nézzük akkor nyugodtan el akart diskurálni saját magával amit a sűrű időbeosztása miatt amúgy nem tehetett meg :)
de amúgy én is kíváncsi lennék hogy ez kinél hogyan működik. van aki elhatározza még lefekvés előtt, hogy én most akkor ezt meg ezt fogom álmodni? vagy van aki csak elalszik és ott is annyira jelen van, hogy nem egy filmet lát amit hagy pörögni, hanem aktív benne?
bocs de totál bepörögtem a témától :)

ditlzon 2010.05.18. 09:15:35

és azt vajon hogy tudnám irányítani, hogy ne totál összegyűrve ébredjek minden reggel? elég ciki úgy utcára lépni, hogy a fél arcomon ott a párna nyoma |-D főleg, ha megbeszélés is van aznap...

Atom · http://atom.blog.hu 2010.05.18. 10:44:25

@BlAdE: Nem mindig szoktam irányítani az álmaimat, ahhoz szükség van arra, hogy felismerjem a helyzetet s rájöjjek, hogy álmodom. Ekkor jellemzően repülni szoktam, vagy olyan dolgokat tenni, amiket a valós életben nem lehet, de volt már olyan is, hogy tizedmásodpercek alatt odaképzeltem rengeteg meztelen nőt magam köré s beleugrottam a jóba:P A legtöbbször repülök, mert az olyan jó. Én jellemzően valami külső neszre ébredek fel félig, telefonra, ajtócsapódásra, bármire. Ekkor felfogom, hogy csak álmodom, de még nem ébredek fel, vagy rögtön visszaalszom(?), s mehet is a buli.

Tudatosan álmodni: az a sorozat, amikor a lánnyal beszélgettem eléggé tudatos volt, de akkor nem az álom közben vettem át az irányítást, hanem tudatosan kezdtem álmodni. Hogy miképp csináltam? Egész nap, de lefekvés előtt mindenképp ezen járt az agyam, s nem azon, hogy a lánnyal álmodom, hanem azon, hogy beszélgetek vele, így jöhetett össze szerintem ez az álomsorozat.

Úgy vettem észre, hogy üres fejjel, csak egy téma köré épített gondolatokkal fekve általában összejön a kívánt álom, viszont az irányítás nem mindig megy. Mellesleg ma éjjel is átvettem pár másodpercre a vezérlést, de szinte rögtön felébredtem. Sajnos.

Szóval biztos van valami bevett módszer erre, csak gyakorolni kell. Viszont nem biztos, hogy ilyenkor eleget pihensz. De kit érdekel a pihenés, ha lehetetlen dolgokat tehetsz meg?! imádok álmodni...

Atom · http://atom.blog.hu 2010.05.18. 10:46:54

@Angyalod: g@Herczeg Orsi: Volt már olyan velem is, hogy üvölteni akartam, de nem tudtam. Futni akartam, de minden testrészem nehéz volt, alig mozdultak a lábaim. Ez egy amolyan horror-álom volt, nagyon féltem, nagyon rossz volt. Felfogtam, hogy alszom, ezért nekiálltam törni-zúzni, hogy a hangzavarra felébredjek, majd amikor üvöltésem is elhalkult erőlködés lett azt mondtam hirtelen: "Ébredj fel!" - s lám, kinyitottam a szemem:)

Atom · http://atom.blog.hu 2010.05.18. 10:58:46

@Herczeg Orsi: Pár hónapja meghalt egy ismerősöm. Nagyon nehezen sikerült megértenem, elfogadnom a halálát. Egy héttel a temetés után úgy gondoltam, hogy már feldolgoztam, de a sírjánál járva éreztem, hogy nem. Aztán találkoztunk álmomban, boldogan mentem oda beszélgetni hozzá, majd megláttam a baleset nyomait, s ott is elsírtam magam. Az ölébe hajolva zokogtam s kerestem a miértekre a választ, ő pedig megnyugtatott, hogy jó helyen van (nem vagyok nagy hívő), nyugi, így kellett lennie. Beszélgettünk, majd elköszönt, s a következő pillanatban (mint ahogy a filmekben szokott lenni) odanéztem s már tova lett.
Felébredtem, vörös és könnyes szemekkel, és éreztem, hogy tényleg elment, felfogtam, feldolgoztam, nem keresem már a válaszokat... Nem tudom, hogy csupán ez egy védekezési reakció, egyféle színjáték volt az elmémtől, hogy ne emésszen ez a dolog, vagy esetleg valami más? Nem hiszek nagyon az ilyenekben, nem tudom... De elengedtem...

Olya 2010.05.18. 14:59:23

Ez nehéz... Voltam én is hasonlóképp, de ezt te tudod. Meg azt hiszem, olvastad is. Én hiszek abban, hogy ez nem az "elme színjátéka", hanem valódi búcsú. Tőle. Mert bár azóta is megráz minden kép, szó, videó, de tudom, hogy jó ott neki...

Herczeg Orsi 2010.05.18. 18:34:56

@Atom: Nem szeretek visszagondolni arra, akit szerettem és elment.
Nagyon elszomorító, hogy milyen boldog voltam amíg élt és csak arra gondolok, hogy tisztában volt-e azzal, mennyire szerettem...
Egész nap a mocsaram legalján vagyok és csak azon jár az eszem, miért látogatott meg álmomban, ahol nem tudok védekezni? Ahol nem tudom elterelni a figyelmemet a tényről, hogy ez csak egy álom, őt már soha nem látom, és még mindig nem tudom, mondtam-e neki valaha, azt hogy szeretem! Bármennyire is boldog vagyok mert eljött hozzám, reggel mindig felébredek!
De a legrosszabb, amikor azt kérdezik miért sírtál, te meg nem meséled el, mert nem akarsz elszomorítani senkit!

Angyalod · http://angyalkucko.blog.hu 2010.05.28. 21:30:51

úr isten álmodtam egy nagyon durvát mára virradóra. és bakker felébresztett belőle az ébresztő pedig szerintem totál végigálmodtam volna a történetet.
olyasmi volt, hogy bekerültem egy közösségbe. kb olyanok voltak mint a kerekasztal lovagjai csak inkább foglalkozhattak mágiával mint kardozással mert mindegyik úgy köszöntött köreikben hogy átvittek egy pillanatra egy másik dimenzióba, mondtak valamit latinul, aztán visszahoztak. kivéve egyet, akinek nem tetszhetett a búrám, átvitt a másik dimenzióba és halálosan megsebzett. majd amikor visszatértem a többiekhez, ők valami tőrnek a részeit akarták összeilleszteni, hogy segítsenek rajtam........ és itt felébredtem :D rohadék ébresztő, mennem kellett vizsgázni. tiszta fantasy cucc pedig nem is nézek és nem is olvasok ilyeneket. muszáj voltam leírni, bocsi :)

Atom · http://atom.blog.hu 2010.05.31. 21:58:39

@Angyalod: Király! Nem csak nekem vannak elborult álmaim! :D
süti beállítások módosítása