atom

Környezettudatos kenuzás a Rábán - videóval

2010.05.10. 07:00 | Atom | Szólj hozzá! Szólj hozzá! komment
Környezettudatos kenuzás a Rábán - videóval Tovább

Szombaton munkahelyileg kivonultunk a Rábához, Molnaszecsőd és Rábahídvég közt szedtük a szemetet kenukból. A táv feléig dokumentálás volt a feladatom, tehát fotóztam és videóztam, utána átvettem az evezőlapátot kollégámtól és húztam én is.

Az akcióban úgy tudom, hogy Rába-szerte elég sokan részt vettek/vesznek ebben az akcióban, mi csak egy kicsi szakaszon csorogtunk le, de azt lelkiismeretesen megpucoltuk. A mi csónakunk egy zsáknyi szemetet (javarészt fóliadarabokat) gyűjtött, de volt gumiabroncsunk, villanykörténk, neon- és betoncsövünk, számos PET palackunk és még egy műanyag kertiszékünk is.



Tetszett ez a délelőtti elfoglaltság, hiszen még nem volt módom kenuzni folyón. Szép az egész, hangulatos, ahogy csorgunk le a folyón, mindaddig, amíg ki nem szúrsz a parton valami szemetet, mert akkor fordulni kell és evezni, mint egy őrült, hogy visszajuss a már rég elhagyott fóliadarabért.

Azért tetszett, csak nem voltunk felkészülve mi lusta (fizikumilag) népek arra, hogy majd mozogni is kell. Szilveszter (aki amolyan vezetőnk volt) az évek során többször szedett már szemetet, azt mondta pár hónap és újra ilyen lesz, de ezért kell összeszedni, hogy ne durvuljon, mint egyéb országokban.

Egy majdnem borulásos esetünk is volt, de túléltük és kieveztünk az örvényből. Összességében szép volt jó volt, egy kellemes környezettudatos kenuzás a Rábán...

Tovább a poszthoz
Szólj hozzá! komment

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://atom.blog.hu/api/trackback/id/tr121987276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása