atom

Ikarus, tiltott gyümölcs, bika, hegy - animáció szombatra

2010.03.27. 07:00 | Atom | Szólj hozzá! 2 komment komment
Ikarus, tiltott gyümölcs, bika, hegy - animáció szombatra Tovább

Megint találtam egy jó animációt, egy jó történettel, jó zenével. Hogy miért használom ennyiszer a "jó" jelzőt? Bevallom őszintén kicsit elakadtam a sztori értelmezésével, azt hiszem. Ugyanazon Ian Worrel alkotó műve, mint aki a szélmalmos-nagymacskás kisfilmet rajzolta.

Szóval, amit én gondolok: Ikarus betévedt egy tiltott gyümölcsösbe, ami egy hegy körül alakult ki, amely minden egyes gyümölcs elfogyasztásával egy-egy újabb fát növeszt maga körül. Mondhatnám azt is, hogy a gyümölcsök magjai átvándorolva a Föld gyomrán fákká lesznek annak hátán. Szóval ide tévedt be Ikarus, aki nem foglalkozott a tiltással, így megjárta, majd a szikla (amely lehet ebben az esetben maga a Föld) bekapta, ezzel megbüntette, s végül ugyanúgy, mint a gyümölcsök, Ikarus is új esélyt kapott, teste nem vészett el a körforgásban, újjászületett gyermekként (nem csuklós-buszként), de tudata megmaradt, hogy emlékezzen tettére, ergo kapott egy új esélyt. Sikerült leszűrnöm az alap mondanivalót, de többet nem. Részint tudnék hasonlítani, kiemelni, de összességében meg vagyok lőve. Szóval kinek mi a konzekvenciája a film után? Ez egy régi történet, amit én nem ismerek vagy-vagy-vagy??? Mindentől függetlenül nagyon tetszik, mert ez egy JÓ kisfilm:)

 

Tovább a poszthoz
2 komment komment

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://atom.blog.hu/api/trackback/id/tr671833799

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása