atom

Bögrés bejegyzés - így kortyolgatom én

2010.02.09. 07:00 | Atom | Szólj hozzá! 16 komment komment
Bögrés bejegyzés - így kortyolgatom én Tovább

Amióta egyedül élek (értsd: szülőktől külön, s nem kollégiumban) kialakultak különféle szokásaim, értve ezalatt például a reggeli zenehallgatást, a büntetlen zabálást hajnali kettőkor (ha rám jön), a reggeli boxerban és pólóban mászkálást amíg meg nem iszom a kávém stb… Szóval vannak szokásai az embernek s akkor fentebb még csak párat említettem…

Az egyik ilyen szokásom, hogy szeretek a szekrényből kipakolni dolgokat, kitörölgetni azt, majd szépen visszapakolni (legyen az ruhás vagy konyhai szekrény). Az évek során szép lassan összegyűlt pár poharam és bögrém is, amihez szintén szokás társul, mégpedig az, hogy nem iszom ám össze-vissza ezt-azt akármelyikből. Hülyén hangzik, de lehetőség szerint minden folyadéknak megvan a külön pohara. Hogy mit művelek 67 pohárral?
 
Kávé – a víz után a leggyakrabban nyelt ital az Atombunkerban. Kávézáskor négy bögre jöhet szóba nálam, a két piros klasszikus Nescafé-s, illetve a teknősös vagy a zsiráfos bögréim. Nem rémlik, hogy ittam-e már otthon másból az elmúlt évek során. Ugyanezen poharakban iható még a 3in1 mellett a capuccino, vagy a hasonló csomagolású forró csoki.
 
 
Balról haladva (A Nesquik-es bögréből kizárólag kakaó iható, bár kakaó még iható a mellette lévő pohárból is, ha esetleg kekszet akarok bele mártogatni. A második bögréből szoktam egyébként még teát is inni ritkán, mást nem. Harmadik a Jacobs-os bögre csak teára van rendszeresítve, másra nem fogtam be, mint ahogy a mellette lévő Knorrosból is csak levest ittam idáig, és a Knorros melletti homok-fúvott bögréből is csak leves fogyasztható.
 
 
Sör: na erre 3 poharam is van, egy Dreher és 2 Becks pohárból nyelem az aranyló nedűt. Turmixhoz is van külön poharam, egy fehér Vodafone-os bögre, amit még Busától kaptam és tejeskávéhoz, hideg tejhez, vagy cukros tejhez a mellette lévő fehér, tehenes bögrét használom, amit Takitól kaptam. A másik oldalon a kólás félliteres, amiből levest szoktam inni, amikor csak a levet kívánom.
 
 
Ezen kívül vannak még a poharak, (balról) – A sajnos eltörött exkedvencem, a prérifarkasos (jelenleg aprótartó), mellette az Asterixes, most ez a favorit. Víz és üdítő amúgy az összesből jöhet a sorban. Legsűrűbben még a Tazmán ördögös (Anyától kaptam) és a sportoló (talán) mosómedvés poharat (Szabinától kaptam) használom.
 
 
Emellett persze van még rengeteg poharam. Például a készletek, balra a kék, mellette a virágos (Taki és Mayer ajándéka) és a zöld bögrék, amiket alig-alig veszek elő egy évben.
 
 
Aztán vannak rövides poharaim is, egy készlet feles, két jägeres no meg egy royalos. Ezek a legkevesebbett használt poharaim. Nem igazán szeretem a rövideket (kivétel a Jäger).
 
 
A vendégekre természetesen nem vonatkoznak a szokások, abból isznak amiből akarnak, ha valaki mélytányérból akar kávézni, hát üsse kő, nyugodtan. Nálam is előfordul azért, hogy eltérek a megszokottól... A promó-műanyagpoharakból is összeszedtem párat, van Heinekenes (Orsitól), Finlandiás a diáknapokról, két Madagaszkáros és egy Fel!-es, és akad még egy Opel-os is.
 
 
S végül, illetve utolsó sorban még egy adag. Balról anyától egy Micis, stílusát tekintve nem sűrűn használom, mellette egy pohár, amiben mustár volt, s csak azért vettem meg, mert percekig képes voltam röhögni az áruházban a rajta lévő mintákon. Mellette egy fém bögre, mert minden faszinak kell, hogy legyen egy fém bögréje. Jobbra pedig Julitól a Tom és Jerry szett:)
 
 
Napjainkban a szerkesztőségben és annak idején a koleszban is egy bögrém volt rendszeresítve mindenre, szóval nem valami hülye rigolyás szokás ez, nagyon egyszerű a válasz arra, hogy miért ez a nagy rendszer: azért, hogy ha már teli van a szekrényem 67 pohárral/bögrével, akkor már használjam is őket, s ne csak porosodjanak:)
Tovább a poszthoz
16 komment komment

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://atom.blog.hu/api/trackback/id/tr211739829

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Törzsvendég:-) 2010.02.09. 08:36:54

"Az egyik ilyen szokásom, hogy szeretek a szekrényből kipakolni dolgokat, kitörölgetni azt, majd szépen visszapakolni "- Tisztára az Amélie csodálatos élete pörgött le a szemeim előtt,vagyis néhány képsor,beleilesztve ahogy Atom pakolgatja a poharakat.Ismét nagyon jó kis bejegyzést csináltál,tetszett.:-)

Törzsvendég:-) 2010.02.09. 08:37:49

@Törzsvendég:-): És mégén azt hittem,hogy nekem mennyi poharam van,egyébként én evőeszköz mániás vagyok.:-)

csacse · http://csacsee.blog.hu/ 2010.02.09. 09:28:42

-Garai Antal "Atom" szombathelyi lakos, ber nem itt született.
Szereti kipakolni a dolgait a szekrényből, megtörölgetni majd szépen visszapakolni.
Nemszereti ha egyirányú utcából szembe jönnek vele kerékpárral, és ha a forró levest a kakaós bögréjéből kell meginnia.
tényleg Amelie-s :)

BCsabi 2010.02.09. 12:14:50

Ezeket a bejegyzéseket úgy szeretem :) effektíve semmi súlya, mai viszonylatban nincs hírértéke, de úgy fel tudja vidítani az embert mások "mániája", persze mindenkinek van valamiféle, így természetesen magamra is célzok. Ami pedig nagyon ismerős, és tényleg a legtöbb férfi "pohár-repertoárjában" megtalálható, a fémpohár, ezenfelül, fősulis jellegzetesség lehet a műanyag finlandiáspohár, a tavalyi diáknapokról (mondjuk nekem lejött a felirat nagyrésze a mosogatás miatt - ezekszerint Atom nem használja őket :P), fősulis relikvia még a matt felespohár készlet, amit én a szhelyi teszkóban vettem brutál áron. Minden háztartásban fellelhetőek, ahol élénk a mustárfogyasztás a mustárospoharak, amelyek ugyan kicsit, de mégis kedvesek az embernek, így nálunk is nagy népszerűségnek örvendenek itthon. :)

Köszi Atom, jól indult a napom ;)

Atom · http://atom.blog.hu 2010.02.09. 16:01:33

@Törzsvendég:-), @csacse: Hmm.. Most már nekem is az Amélie jut eszembe... Lehet, hogy tudatalatti lopást követtem a fogalmazást illetően:P
@BCsabi: Köszi:) A fémpohár mai rögtönzött közvélemény-kutatásom alapján tényleg nagy százalékban jelen van a férfiaknál:) A finlandia poharam diáknapos, s igen, keveset használom őket, a matt felespoharakat pedig a Tescoban vettem:)

Törzsvendég:-) 2010.02.09. 17:03:51

@Atom: :-)De jól sikerült,engem is jó felderített.Nekem van egy nagycsomó borospoharam is.:-)Bár én nem szeretem kiszedegetni,eltörölgetni,rendezgetni.Jöhet több ilyen bejegyzés is.:-)

Törzsvendég:-) 2010.02.09. 17:17:01

@Törzsvendég:-): Most a saját mániáimom filózgatok (nincs is sok,vagy nem jut asz eszembe):
-paplan gombos vége lefelé legyen,máshogy nem tudok elaludni
-fogkrémes tubus tekerve
-paradicsomból az a kis csuma ki legyen vágva,paprika csuma is kilegyen szedve
-mindent ollóval vágok fel
- nem szeretem a hártyát a tejen, a kaprot
- és öblítő mániás vagyok,mindig szagolgatok,tesztelek:-)
-különösen szeretem a gombokat, a virág- és zöldségmagokat ,az ollókat, a matricákat és nyomdákat:-)

Törzsvendég:-) 2010.02.09. 17:23:05

@Törzsvendég:-): Kinek és hogyan lehet képet odatenni a bejegyzés elé?Na ezt jól megaszondatam?

Törzsvendég:-) 2010.02.09. 17:32:06

Még az is eszembe jutott,hogy szeretem ha kézcsókolomot köszönnek a férfiak.:-)És nem tudok felest inni csak 3 cl-t egyszerűen az fér az arcomba.(Az se volt normális aki kitalálta a 2 meg 4 cl-t)(Nem tudom,hogyan jutottam a kézcsóktól a felesig,valószínűleg felderengett a kocsmai pultos múltam,ahol a törzsvendégeknek külön poharuk volt kérem szépen.Egy vendég aki csak Stellát ivott annak én vittem egy szép talpas Stellás poharat,aztán volt egy Kőbányais egy Heinekkenes.A Jagerhez, unicomhoz fagysztóból kiszedett fagyos pohár járt,olykor a vegykósok (vegyigyümi,nukleáris,pecekindító (bocs de egy fazon tényleg így nevezte),házipálinka (na az se látott sok házijelleget) is hisztiztek a fagyos pohárért.:-)

-Ani- 2010.02.09. 20:53:38

Hogy miket kitalálsz? :))) Egy bögrét használok karácsony óta mindenhez (ajándék Teklától) mert nagy de könnyű, és tetszik a színe is.... és egész nap valami van benne kávé, tea, forrócsoki, és néha még kakaó is. Függő vagyok, mindenhez viszem magammal persze, hogy nem üresen, enni már nem is kell! :)))

-Ani- 2010.02.09. 23:40:34

Kreatív blogger díjat kaptál! Részletek a blogomon. :)

Atom · http://atom.blog.hu 2010.02.10. 00:30:37

@Törzsvendég:-): a paplan gombos vége és a tejen a hártya az egyértelmű. A többi már mehetne a kinek mik a szokási könyvbe a te fejezetedhez:)
Kinek és hogyan lehet képet odatenni a bejegyzés elé? - ez azt hiszem az indanetes profil beállításánál a fotó feltöltésével aktiválódik. Vagy avatart kell létrehozni. Én feltöltöttem egy Flat Eric-et és úgy tűnik aktív lett:)
Itt is vannak érdekes rövides nevek: nyakolaj, fogkrém stb... :P

Atom · http://atom.blog.hu 2010.02.10. 00:31:41

@-Ani-: Köszönöm az elismerést. Nekem is megy az egy bögre a szerkesztőségben, s olykor engem is zavar, ha üres. Anyja fia:P

Atom · http://atom.blog.hu 2010.02.10. 00:44:44

Amúgy lesz még ilyen bejegyzésem, csak nem tálalhatom ki egy hét alatt a hülyeségeimet, mert akkor későbbre nem marad:P

zsozso82 2010.02.10. 07:18:37

Gratula a bejegyzéshez! értem én a célzást.. ezentúl a vasárnap esti kávét mélytányérból kérem! :D

Törzsvendég:-) 2010.02.10. 08:19:05

@Atom: Na ez érdekelne bővebben is,mármint,hogy hogyan nevezik az italféleségeket.Gondolom a VBK-ra is van egy nagycsomó változat.Egyszer bejött egy roma,aztán azt mondja:-Kérek egy boxost.(Andi alig
bírta ki röhögés nélkül,egyik rossz tulajdonságom,amit nem nagyon tudok szabályozni,hogy kiül a képemre,hogy mit gondolok,mik az érzéseim,szóval mimikázok mindig).Boxszosnak boxszost.:-)(VBK,Vadász,Leó).Ez másnak is izgatja a fantáziáját,még fórumoznak is róla.
forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=30&na_step=30&t=9020812&na_order=
:-)
süti beállítások módosítása