atom

Ha iszol és vezetsz, egy rohadt idióta vagy! - csak úgy, karácsonyra

2009.12.26. 07:00 | Atom | Szólj hozzá! 1 komment komment
Ha iszol és vezetsz, egy rohadt idióta vagy! - csak úgy, karácsonyra Tovább

Karácsonyra, egy abszolút nem hópihés és tűleveles videó. Pár napja írtam róla itt, úgy éreztem, miután láttam a videót, hogy ezt majd valamikor karácsony környékén kell elsütnöm. Mert az emberek figyelmetlenek, s azt mondják, hogy papolás, mert tud vezetni ittasan is. Egy balesetben van veszteség, trauma és bűntudat - és még sok minden. Ez a kisfilm jól megmutatja az érzéseket.

1989 decemberében folyamatosan nőtt a balesetek száma Victoria állam útjain, 776-an haltak meg balesetekben. Húsz évvel később ez a szám már csak 303 fő volt, a TAC ezt saját sikerének is könyveli. 2009 karácsonyára, első reklámfilmjük megjelenésének 20-ik évfordulója kapcsán kiadtak egy montázst az eddigi klippekből, húsz év sokkoli felvételei az REM - Everybody Hurts című dalára.

Országtól független az üzenet (katasztrófa-turisták lapozzanak 1:57-hez).

Ez a kampány azt a célt szolgálja, hogy az emberek újra véssék emlékeikbe: vezessenek biztonságosan! Ha látják, hogy milyen trauma éri a veszteség mellett az embereket, családokat, talán jobban meggondolják az autóvezetők, hogy egy-egy pohár után kocsiba ülnek-e, figyelmetlenek-e stb.

Tovább a poszthoz
1 komment komment

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://atom.blog.hu/api/trackback/id/tr511622997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bnyhdz 2009.12.26. 11:55:26

Megrázó. Egy jó darabig a hatása alatt voltam...
süti beállítások módosítása