atom

Világvége a köbön - 2012 filmajánló

2009.11.14. 12:05 | Atom | Szólj hozzá! 1 komment komment
Világvége a köbön - 2012 filmajánló Tovább

Csütörtökön délután összeszedtem a bagázst (Orsi, Csabi, Taki), s elmentünk mozizni, megnézni a 2012-t. Ez egy újabb világvége film, sokadik a sorban, de valamit letett az asztalra, s azt bizony nagyon.

Nagyjából két hete még a Képletről áradoztam, ami nagyon tetszett, mert végre egy olyan film volt, ami kerek-perec odavágta: itt a vég, nincs mit tenni, nincs értelme menekülni. Nem volt kibúvó. A 2012 című filmben eljő a vég, de nem pusztítja el a Földet, csupán átalakítja a világot. Persze milliárdok halnak meg, de a főhős családnak van esélye, van miért menekülnie, mert a kiválasztottaknak építettek szuper-bárkákat, amire még a dúsgazdagok is válthattak egymilliárd euróért jegyet. Tehát az emberiség kis százaléka túléli a katasztrófákat.

Jogos a kérdés, hogy akkor mit nyújt ez a film, amitől más lesz, mint az eddigiek? Nos ez olyan, mint a Holnapután: a folyamat véghez megy, s közben küzdhetsz az életedért. Azt nem tudom, hogy mennyit költöttek a 260 millió dolláros büdzséből a CGI-re, de valószínűleg nagyon sokat. A jelenetek nem csak élethűek voltak, hanem életszerűek is. Nagyon jó volt a digitális munka, döbbenetes, lenyűgöző, brutális képeket láttunk.

A film sztorijáról, arról, hogy mi tetszett s mi nem, filmajánlómban írok, amit ide kattintva olvashatsz. Nem fogalmazom meg itt újra, hiszen ugyanazt írnám le végül.

A Képlet filmben néhány apró momentumot leszámítva erősebb és érdekesebb sztori volt, viszont ott nem legeltethettük szemünket összedőlő felhőkarcolókon, a tengerbe süllyedő városrészeken, szupervulkán-kitöréseken. Kalifornia pusztulásánál egyes emberekben biztos megfogalmazódott az, ami bennem is: látni akarjuk a pusztulást, de nagyon reméljük, hogy soha nem lesz benne részünk. Konkrétan Los Angeles összedőlésénél kicsit érezni kezdtem azt a borzalmat, ami a filmvásznon pergett. R. Emmerich újabb nagy dobása már az első napokon is telt mozikat eredményezett. A Holnaputánnal több, mint félmilliárd dollár volt a bevétel, valószínűleg a 2012 is hamar visszahozza az árát, amit még lesz idő elkölteni 2012 december 21-ig.

Voltak hibák, voltak idegesítő "hajszál híjján" megúsztuk jelenetek, de ezekről írtam, ajánlómban, nem részletezem. A lényeg, hogy újra meg akarom nézni és újra szörnyűlködni akarok.

Itt a durva kaliforniai pusztulás egy része, (reklámmal kezdődik):

Tovább a poszthoz
1 komment komment

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://atom.blog.hu/api/trackback/id/tr181523890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Törzsvendég:-) 2009.11.23. 06:52:15

Ha már világvége hát legyen.Én erre kíváncsi vagyok.Bár az elején egy cseppet meglepődtem, amikor az öreglány a plafonra ugrott.
www.youtube.com/watch?v=tGE_zSdCzDU
süti beállítások módosítása