atom

Fülöp felvette a Critical Mass pózt - plafonon lóg a kétkerekűm

2009.11.02. 11:20 | Atom | Szólj hozzá! 11 komment komment
Fülöp felvette a Critical Mass pózt - plafonon lóg a kétkerekűm Tovább

Még júliusban esett meg az esett, hogy Sándortalanítottak, azaz ellopták a biciklimet. Azóta már lett egy Fülöpöm, s persze nem merem a folyosón tartani, így a konyhában kapott helyet, a konvektor mellett. Itt van az ősz, itt van újra, Fülöp ácsorog a konvektor mellett, esőben nem használom és tudom, hogy a nagy hidegben sem tekerek vele annyit. Itt van a november, itt van újra, egyre nagyobbak a hidegek, hova tegyem Fülöpömet, hogy ne a folyamatosan hőt okádó konvektornak legyen nekitámasztva? 3,7 méteres belmagasságú lakásnál egyértelmű...

Mivel egyre hidegebb volt a konyhámban, s éreztem, hogy fűteni kéne, ezért eljött az ideje, hogy cselekedjem, s vettem egy bicikliliftet a praktikerben 2990-ért. Azt mondták elég tartóelemenként 4 csavar, én nem bízok semmit sem a véletlenre, darabonként tíz darab 8-10 centiméteres csavarral kerültek a tartók a plafonra. Persze a vakolatot kicsit szétcsesztem, de ezt egy kis fehér öntapadófóliával orvosoltam.

Pár óráig elszarakodtunk a méricskéléssel és a felfúrással, nagy segítségemre volt a rögtönzött kis brigád: Zsótti, Busa és pankeey. Bonyiéktól kértem egy létrát, a fúrót már hét elején megvettem, úgyhogy uccu neki, szombat este hétkor gyerünk ütvefúrni. (Fülöp alulról így néz ki:

Szerencsére nem voltak otthon a szomszédok, mert kicsit hangosabbra sikerült a mutatvány, mint gondoltam, de csak befejeztük. Zsótti, mint öreg tengerész (vitorlás) mutatott pár csomót, hogy miképp rögzítsem a bringát a biztonsági fék mellett, felhúztam és most Fülöp úgy áll, mint ahogy a Critical Mass-en szoktak a bringák emeléskor.

Azóta hely van a konyhában, a konvektor is fűti már a légteret, s kezdem megszokni, hogy naponta párszor elhaladok egy függőteher alatt. Fülöp most denevérként lóg fejjel lefelé, s mivel fekete is, így mondható rá, hogy egy alternatív Batmobile. A kötél végén kampók és egy általunk gányolt biztonsági madzag fogja a kereket. Eredetileg nem fejjel lefelé kéne felhúzni, de így jobb.

Kicsit szokatlan, kicsit furcsa, de a hely kellett, a folyosóra meg haverokhoz nem akartam vinni, a pincéről nem is beszélve. Jó lesz így. Következő projekt egy Luigi-lift lesz, de azt még ki kell találni:P

Tovább a poszthoz
11 komment komment

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://atom.blog.hu/api/trackback/id/tr661492627

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Törzsvendég:-) 2009.11.02. 11:42:15

Nagyon jó lett,ötletes.
A vázra akaszthatsz szélcsengőt vagy áloműzőt.:-)Vagy tárolhatsz serpenyőt,lábast (kampókon).Tök király tényleg!

Hajnal Pappa 2009.11.02. 13:42:35

Csak le ne essen!!!:D Rossz ránézni, én a konyhádban nem leszek többet, még meghalok egy biciklitől!:)

Olya 2009.11.02. 13:54:07

Hűűűűű!!! Nagyon durva!:D Ha nem elég a hely a ruhaszárítón, akkor akár teregethetsz is rá... Na, ez csak vicc... Ügyesek voltatok! És az "ultraférfias" fúró is munkába léphetett végre! :D

-Ani- 2009.11.02. 16:45:59

Ez nagyon franko, de ne tessék kivételezni.....
a Luiginak is jót tenne a családias légkör!:D:)))

Maxatee · http://stockphoto.blog.hu 2009.11.02. 19:48:44

Ez jó Atom Blogger cikkében: "középkoru, pesti blogger" :D

Tommi 2009.11.02. 21:42:28

Ez tök jó ötlet! Megfelelő belmagasságú lakás esetén én is alkalmaznám.

wildgica · http://wildgica.hu 2009.11.03. 02:20:00

Zsír lett, bár én tuti nem mernék alatta mászkálni. :)

wildgica · http://wildgica.hu 2009.11.03. 02:22:49

Aaahhaaahaaa, ezen a "középkorú, pesti blogger"-en most felsírtam, bocsánat. :D

Atom Blogger · http://atomblog.blog.hu/ 2009.11.03. 14:30:05

Elnézést a pontatlanságért, de információ hiányban szenvedtem a tartózkodási helyröl a cikk megírásának időpontjában.
Korrigáltam!

_borsi 2010.05.05. 12:51:59

ez nem rongálja a kereket? ugyanezt lehetne vázra is akasztani? nekem jobban tetszene, ha nem kéne forgatni a bicót, mert nehéz és piszkos. amúgy tökjó.
süti beállítások módosítása