atom

Özönvíz - egy francia rajzfilmről

2009.10.21. 07:00 | Atom | Szólj hozzá! 9 komment komment
Özönvíz - egy francia rajzfilmről Tovább

Még a nyáron láttam ezt a mesét, aztán munka közben egyszer csak bekattant, hogy elfelejtettem írni róla. Természetesen filmkedvelő olvasóimnak szeretnék csak ajánlani egy kis csemegét, ami engem nagyon lekötött. Atom pakolászik valamikor augusztusban a szobában, amikor léptetve akart átkapcsolni egy másik csatornára, hogy más szóljon a háttérben rendrakás közben. Egyszercsak belebotlik egy rajzfilmbe, amiben olyan érdekesek a békák. Nézni kezdi, majd egy óra múlva lepereg a vége-főcím és Atom feláll a kanapéról, folytatja a rendrakást.

Kb. így nézett ki a szitu, amikor láttam az Özönvíz című francia rajzfilmet. Szeretem a rajzfilmeket, de ez különösen lekötötte a figyelmem, leginkább képi-világával, mert annyira tetszettek ezek a karakterek:)

A sztori a port.hu-ról: Lili szülei elutaznak Afrikába, hogy cirkuszuk részére krokodilokat fogjanak és kislányukat egy baráti családra hagyják. A békák megjósolják, hogy rövidesen 40 napon és éjen át esni fog, és a világon újból özönvíz lesz. Lili és Tom vidáman hancúroznak a réten, amikor a békák figyelmeztetik őket a közelgő veszedelemre. Kitör a pusztító vihar, Tomék házába seregestül özönlenek az állatok, minden fajtából egy-egy pár. Egy ideig békésen élnek együtt az állatok és az emberek, ám egy idő után az éhes húsevők fellázadnak. És egy áruló az élükre áll. Na itt az előzetes is, magyart nem találtam.

Nem tudom, hogy ez a rövid trailer mennyire tudja nektek visszaadni az egészet, olyannyira, hogy valaki esetleg fusson a tékába vagy beszerezze dvd-n, neadjisten letöltse. Nekem nagyon tetszett, nem ez az első francia mese, ami felkeltette az érdeklődésem, lekötötte a figyelmem.

Tovább a poszthoz
9 komment komment

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://atom.blog.hu/api/trackback/id/tr741088438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Törzsvendég:-) 2009.10.21. 08:51:54

Hékás és a Bellewille randevú,Az is francia.Egyébként nem is olyan rég vetítette valamelyik csatorna.:-)Én szeretem a francia alkotásokat.:-)
No akkor mutatok neked egy jó kis német mesét:
www.port.hu/pls/fi/films.film_page?i_where=2&i_film_id=95893
Baromi jó mese.:-)

Törzsvendég:-) 2009.10.21. 08:58:24

@Törzsvendég:-): Mármint az Özönvízet,tök jók a figurák benne.

Atom · http://atom.blog.hu 2009.10.21. 11:07:03

@Törzsvendég:-): Tudom, hogy a Bellewille is francia, ízért írtam, hogy "nem ez az első francia mese, ami felkeltette az érdeklődésem" - a többit mindjárt nézem:)

Törzsvendég:-) 2009.10.21. 11:13:55

@Atom: Jajj bocsánat ,félre olvastam,én azt olvastam,hogy nekem ez az első francia mese (pironkodós,elnézést kérő szmájli:-)

Törzsvendég:-) 2009.10.21. 11:18:18

@Törzsvendég:-): Az utolsó napjaimat rég kerestem,és újra kerestem,és ma megtaláltam,és örülök.Köszi,eszembe juttatad a francia filmekről.:-)Annyira szép film,bár szomorú de nagyon elgondolkodtató,és ha lehet ilyet mondani,szépen hal meg a srác.A tengerpartra kifekszik és ahogyan megy le a nap ő is elmegy.Megjegyzés:Ezen a filmem nemtudom már hányszor kezdtem el sírni,nagyon megható.

Törzsvendég:-) 2009.10.21. 16:49:46

www.youtube.com/watch?v=gX4ZwkfhQ8s&NR=1
Ebben benne van minden,megjegyzem nagyon jóképű a főszereplő,bár a szerep szerint egy homoszexuális fotóst játszik,de még azt sem bántam a filmnézés közben.Imádom,örök kedvenc.

Atom · http://atom.blog.hu 2009.10.22. 00:26:08

@Törzsvendég:-): Egyik belinkelt filmet sem láttam (leszámítva az Amelie-t, az örök kedvenc:) Ez a fotós film kíváncsivá tett, fotós, aki a tengerparton hal meg. Majd lehet megnézem...
süti beállítások módosítása