atom

Dzsipet házilag - a gánymesterek köztünk járnak

2009.10.09. 07:00 | Atom | Szólj hozzá! 4 komment komment
Dzsipet házilag - a gánymesterek köztünk járnak Tovább

A héten cikket írtam egy autóépítőről (nevezzük inkább bütykölőnek) és dzsipjéről. Arthofer László dolgozott esztergályosként, volt hivatásos sofőr, MÁV-os és még sorolhatnánk. Annak idején őt is utolérte a bütykölhetnék, mint ahogy az sok más embert is. Emlékszem még a kapálógépünkre, amire lehetett kerekeket szerelni, de fater pár pillanat alatt fűnyírót is csinált belőle. Azok a régi idők... Ma már mindenre külön gépünk van.

Aztán ismerek pár olyan embert is, akik építettek mindenből mindent. Például régi motorok (Komar, Simson, Romet) blokkjainak felhasználásának tárháza igen széles, nem is gondolnánk sokszor, hogy mi mindent lehet kezdeni a sufniban lapuló alkatrészekkel.

Interjúalanyom épített Pannónia motoros teherautót, gokartot, de volt, hogy 125 cm3-is szörföt rakott össze. Arról csak annyit mondott, hogy hasította a Rába vizét rendesen:P Az interjú tárgyát viszont egy 15 éve összerakott dzsip képezte, csónakok kiemelésére szakosodott a daruval felszerelt összvér:kép

Azért írom, hogy összvér, mert van benne minden. A motor Lancia, a műszerfal Zuk és Toyota, az ülések és a kormány VW, az alváz és a váltó UAZ, szóval elég összetett a kép. Ím a rövid bemutató-videóm, a tütüről, frankó a járgány:)

Többet nem is írok, hiszen minden részletet már egyszer lepötyögtem sok fotóval, így csak szokás szerint linkelem magam, ha nem gond. Ide kattintva olvasható a cikkem.

Tovább a poszthoz
4 komment komment

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://atom.blog.hu/api/trackback/id/tr451437006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ergerberger 2009.10.09. 14:49:26

Főleg a szivárványos "Take that" tábla tetszetős az elején. Melegkarneválra ideális lehet.

Dr_D · http://www.pallas70.hu/marketing-kepzes.php 2009.10.09. 17:50:39

melegdzsip :) lol... amúgy nem semmi munka lehet benne. le a kalappal!
süti beállítások módosítása