atom

A kihalt Savaria Szállóban jártam - fotók

2009.08.12. 11:14 | Atom | Szólj hozzá! komment komment
A kihalt Savaria Szállóban jártam - fotók Tovább

Annak idején, amikor Szombathelyre kerültem (1998), még üzemelt a Savaria Szálló (ha jól tudom). Akkor még csak egy volt a sok nagy épület közül, ami egy új városban fogadott. Bevallom 98 előtt alig jártam a városban, annyira emlékszem, hogy elmentünk egy tüzépre a Körmendi úton.

Egy nap a szálló bezárt, s nem nyitott ki többé. Az utcán számtalanszor elmentem mellette, némileg belátván a kávézó-részbe. Olyan érzés fogott el, mintha otthagytak volna mindent, mintha azt mondta volna a személyzet, hogy másnaptól nem dolgozunk. Évről-évre egyre jobban kezdett érdekelni, hogy vajon milyen lehet belül egy kihalt szálloda, érdekelni kezdett, de sosem tettem érte.

A múlt héten úgy gondoltam, hogy rácsörgök a kifüggesztett telefonszámra és megkérdezem, hogy mi a helyzet most a szállóval, illetve bemehetek-e kicsit fotózni. Sok mindent nem tudtam meg, de fotóznom lehetett, bementem s csak lestem.

Abszolút nem látszott, hogy 5 éve zárva van a szálló. Igaz sok helység üres, és ráférne egy alapos takarítás, de nem volt kísértetkastély hatású méteres pókhálókkal (arra számítottam).

Képekre kattintás után galéria nyílik, de innen is elérhető. Szóval nekem tetszett, bár szívesen eltöltöttem volna több időt is fotózással, egyedül, ráfókuszálva a részletekre, csak sajnos kísérőt kaptam, úgy meg ugye teljesen más, azért így is van mit nézegetni...

Tovább a poszthoz
komment komment

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://atom.blog.hu/api/trackback/id/tr731304086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Koczy · http://koczyblogja.blog.hu 2009.08.12. 21:19:10

Szija!

Mindig is izgatta a fantáziámat, akárhányszor arra jártam, hogy mi lehet ottbenn. :)

Nagyon szépek a képek, én sem gondoltam volna, hogy iylen jó állapotban van még mindig. Azt meg főleg nem, hogy csak úgy otthagyták a bútorokat...

Törzsvendég:-) 2009.08.13. 06:42:08

Hát a szívem szakad meg ezért a szállodáért,nagyon sajnálom,hogy az enyészet eszi.:(Miért zárt be vajon?Gondolom anyagi okokból,hátha lesz egy gazdag és lelkes vállalkozó aki újra megnyitja.Tizenévvel ezelőtt jártam Parádsasváron (osztálykirándulás féle),ott egy nagy kastélyt evett az enyészet,ott ábrándoztunk (ugyanis bemásztunk egy likas ajtón szétnézni),hogy mi lehetett és mi lehetne itt.és lám eyszer csak mi látok a neten:
www.khs.hu/khs.html

Hajnal Pappa 2009.08.17. 19:00:24

ÁÁ,Atom,ez király ötlet volt! Engem is érdekel,szeretem a helyet:)
Jó kis filmet lehetne leforgatni benne!
süti beállítások módosítása