atom

Elcserélt életek - filmajánló

2009.06.28. 07:00 | Atom | Szólj hozzá! 1 komment komment
Elcserélt életek - filmajánló Tovább

Na legutóbb nem ezt a filmet láttam, de erről írtam, úgyhogy szokás szerint ajánlom, ha már ajánlásra javasoltnak tartom:) Igazság szerint a történet nem tetszett, vasósággal elborzasztott, ugyanis egy megtörtént eset megfilmesítése lapult a lejátszóban a korongon. Sajnos néha kell, hogy szembe jöjjön ez is velünk és pofonvágva minket az arcunkba mondja, hogy: beteg és kegyetlen világban élünk.

Clint Eastwood nem először rendez olyan filmet, aminek hatása alatt a végén csak ülünk és nézzük a stáblistát néma csendben. Ez a film is ilyen, csak ültünk a kanapén és próbáltunk visszazökkeni kicsit az életbe.

A sztori
1928-ban, Los Angelesben járunk, Christina (Angelina Jolie) elbúcsúzik fiától Waltertől és munkába indul. Hazaérve a fiút nem találja, hónapokon át tartó eredménytelen keresés veszi kezdetét. Christina élete romokban.
 
Egyik nap beállít a rendőrség egy fiúval, akiről kiderül, hogy nem Walter. Christine ennek ellenére befogadja a fiút, de megkérdőjelezi a rendszert, nem hisznek neki. Mindezt elpanaszolja egy papnak is, Briegleb tiszteletesnek (John Malkovich), aki segíteni akar a riporterek és a rendőrök által zavart elméjűnek titulált nőn.
 
A rendőrök elmegyógyintézetbe zárják az asszonyt, ahonnan a tiszteletes hozza ki az asszonyt, majd a többi nőt is, akiket a rendőrség ilyen-olyan kifogásokkal odazárt - ez a rész a film feminista vonulata, a nők erősödnek, jogaik vannak, még a rendíthetetlen rendőrséggel szemben is! Közben a gyerekek nyomára bukkannak, egy sorozatgyilkos farmján, Christine-ben nem hal meg a remény.
 
 
Christine Collins és az "álgyerek"
 
Jó volt látni a werkfilmben, hogy a rezzenéstelen arcú spagetti-westernhős, a sosem mosolygó 40 centis csövű pisztollyal igazságosztó Piszkos Harry rendezőként békés jószág:)
 
Tovább a poszthoz
1 komment komment

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://atom.blog.hu/api/trackback/id/tr131212839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása