atom

Dédi már 98

2009.06.26. 07:00 | Atom | Szólj hozzá! 2 komment komment
Dédi már 98 Tovább

A mai napon 98 éves a dédim. Nemrégiben jártunk nála, ahol panaszkodott kicsit, hogy mostanában fáj a veséje:
- Pannyi! (így hívja anyukám) Nekem sosem volt baj a vesémmel. Mitől lehet ez?
- Mama mitől? A kor.
- Tényleg Pannyi, öregszem.
Ez annyira aranyos szituáció volt:) Ebből is látszik, hogy 98 évesen nem érzi magát öregnek, és aki belül nem öreg, az kívül sem az:)

A tavalyi szöveghez hasonlóan dédiről:
A mai napon 98 éves a dédim. 1911-ben született, sokat dolgozott és nélkülözött életében gyermekei, majd később unokái-dédunokái javára is. Kisgyermekként átélte az első világháborút, a monarchia felbomlását, fiatalként a diktatórizmust, a világválságot. Fiatalasszonyként a II. világháborút is megtapasztalta, és még rengeteg fontosabb történelmi eseményt/korszakot, de minek is soroljam fel a wikipedia 20.századra vonatkozó fontos évszámait?

Négy gyermek édesanyjaként terebélyes családot tudhatott magának (sajnos napjainkra már kevesebben lettünk). 4 unoka lévén sok dédunoka született, számszerint nem is tudom, hogy hányan vagyunk:P Nem is az a lényeg, hogy mennyien lettünk, hanem az, hogy van egy dédink, aki sokmindent átélt, a kávét erősen és feketén szereti, sosem dohányzott, imádja Anya püspökkenyerét és a mai napon 98 éves...

Tovább a poszthoz
2 komment komment

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://atom.blog.hu/api/trackback/id/tr221132573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bnyhdz 2009.06.26. 13:13:11

Boldog születésnapot kívánok! :)

Törzsvendég:-) 2009.06.27. 06:23:22

Istem éltesse sokáig a Dédidet,nagyon aranyos.Irígyellek,nekem sajnos már a nagyszüleim sem élnek,de nagyon sok szép emlékem van róluk,különösen nagyapáról (aki nem is volt a vérszerinti nagyapám (de ez lényegtelen),de én nagyon bírtam az öreget.Szeretek idősekkel beszélgetni.:-)
süti beállítások módosítása