atom

Lefele a Föld közepibe - filmajánló

2009.06.13. 07:00 | Atom | Szólj hozzá! komment komment
Lefele a Föld közepibe - filmajánló Tovább

Manapság jó sok filmet sikerült megnéznem, ezek közül legutóbb az Utazás a Föld középpontja felét néztem meg. Nekem tetszett...

Sokan kritizálták ezt a filmet, mert hogy sokadik bőrt húzzák le a sztoriról, meg nincs benne semmi érdekes. Szerintem ez a bőrréteg jól sikerült, Brendan Fraserrel a főszerepben pláne (ő az akit Indiana Jones után simán elképzelek mindenféle ehhez hasonló kalandfilmben főszereplőnek).

Ezt a történetet már többször vászonra álmodták, megannyi filmátirat készült már Verne regényéből. Az Eric Brevig rendezte 2008-as feldolgozás főszerepét Brendan Fraser kapta, aki tökéletesen alkalmas az ilyen karakterekre.
 


Zuhanás a Föld középpontja felé
 

Egy kis alap: Edmond Halley (róla nevezték el a Halley-üstököst) 1692-ben előállt azon elméletével, hogy a Föld belseje üreges szerkezetű. Szerinte a Föld 800 kilométer vastag köpenyén belül további két gömbhéj helyezkedik el, amelyeknek külön légköre is van. Ez az elmélet láncreakciót indított el, s azóta számos tudós dolgozta/vizsgálta tovább Halley elméletét. Verne Gyula, Utazás a Föld középpontja felé című művét 1864-ben adták ki, amely egy kalandos utazást ír le a Föld belsejében található világokba.

Tetszett, mert bizonyos részleteket leszámítva próbálták valahogy úgy összerakni a történetet, hogy az akár hihető legyen. Volt a filmben egy zuhanás, ami több percig tartott, azon jókat nevettem. Nagyon tetszett ez a varázslatos világ.

Sztori, összegzés, nem tetsző részletek, ajánló, extrák ide kattintva!

Tovább a poszthoz
komment komment

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://atom.blog.hu/api/trackback/id/tr791180873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

androméda 2009.06.13. 21:35:50

Na tetszett az ajánlód. Tök jó foglalkozásod van, megnézel tök klafa filmeket, és ajánlót írsz hozzájuk. Váó!
Szívesen megnézném.

Atom · http://atom.blog.hu 2009.06.14. 23:44:38

Na igen, ez a része nekem is tetszik. Akkor lenne a legtutibb, ha munkaidőben nézném ezeket a filmeket és nem otthon:P

Atom · http://atom.blog.hu 2009.06.14. 23:48:28

Bár munkaidőben érdekes lenne, ha nekiállnék a szerkesztőségben vasalni:P Így legalább nincs mostanság egy-két hétre félretolt ruhahalom, mint régebben, most minden héten vasalok:P
süti beállítások módosítása