atom

Hétvégi koncertek - LB27, Tizenhét, FM ZerO, DJ Zulu és Anima Sound System

2008.12.29. 07:00 | Atom | Szólj hozzá! Szólj hozzá! komment
Hétvégi koncertek - LB27, Tizenhét, FM ZerO, DJ Zulu és Anima Sound System Tovább

Az utóbbi három napon három rendezvényen is részt vettem a Savaria moziban. Kicsit felborult az alvás-kelés időrendem is, de ez így az ünnepek környékén megszokott:P Voltam reggae karácsonyon, boogienight-on és Anima koncerten is, mindhárom szupernek bizonyult a tetszési indexem alapján.

December 26-án Reggae Karácsonyt ünnepelhettem a Ladánybene27 és a Tizenhét közreműködésével. Hiába az ünnep, nem a rénszarvasok patái, hanem a raszta szívek dobogtak a mozi aulájában. Idén már voltam egy LB27 koncerten (erről már írtam korábban), azt a Fő téren rendezték meg az Agora Fesztivál keretein belül, jó volt, de ez a mostani koncert többmindenben felülmúlta azt. Sokkal jobb volt a hangulat és a hangosítás, de ezek a hely adottságainak számlájára írhatók. Miksa még a koncert előtt elment mellettem, majd visszafordult és a fényképezőgépemre nézve így szólt:
- Úristen! Mi ez az ágyú? Mire készülsz? - kérdezte
- Ezzel foglak lelőni. - feleltem
Majd röpke beszélgetésbe kezdtünk arról, hogy milyen fényképezőgépet kapott karácsonyra, azt mire szeretné majd használni, és elmondta azt is, hogy számára mit jelent a fotózás:)
Az LB27 után a Tizenhét zenekar lépett színpadra, ami szintén tetszett, de kicsit túl pörgős volt nekem a reggae-s lötyögés után, így kb. fél óra múlva hazamentem. A frontember amúgy is annyira pörgött, mint a "Túl a sövényen"-ből a mókus, amikor iszik egy pohár kávét. Annyi energiája volt, mint aki túl van 10 tábla csokin, két liter kólán, 3 liter kávén és vagy 10 Red Bullon. Galéria a képre kattintva nyílik.

December 27-én Boogienight címmel rendezték meg a zenés-táncos estét a mozi aulájában. Először DJ Kicsi pörgette a bakeliteket, majd a később DJ Zulu vette át a lemezjátszók feletti uralmat. DJ Zulu (Krisztián) a kilencvenes években elismert lemezlovas volt, Körmendről települt át Londonba, a DJ-k fellegvárába. Old School, New School és még mindenféle school és egyéb műfajokban jártas, illetve kiszolgálja London boogie-ra éhes közönségét.
Zulu játéka után és előtt, avagy közben fellépett az FM ZerO Special. Kissomlyóiként kötődtem eme formációhoz már az első hang felcsendülése előtt is, természetesen tudtam, hogy jót kapnak füleim. Szepi volt az alkalmi sztárvendég, kölyökkorom óta ismerem, Manu Chao és Desperado mellett több saját és világslágerrel lepték meg a nagyérdeműt, jó műsor volt:) Később még egy táncos produkcióra is sor került, Novák Viki hastáncos és a Rhythm Squad break csapat előadásában. Szuper volt a koreográfia és a megvalósítás is. Galéria a képre kattintva nyílik.

December 28, a várva várt Anima Sound System koncert. Az immáron 15 éves Anima jubileumi koncertjén bemutatkozott az új énekes (számomra pedig egy teljesen új együttes). Az új énekes Prieger Fanni, aki annak idején még a Tekerd című slágerben tűnt fel, ő volt az énekes kislány. Persze mást vártam, azt hittem, hogy majd sok-sok régi Anima sláger lesz, de ezekből csak párat hallottam, azokat is kicsit újabb hangszerelésben. Jól szólt így is a 68, a Legyen így, az Elég volt ebből és a Revolution. Az új számok is tetszenek, bár nem tudtam úgy hallgatni, mint Animát. Ez azért más... Az egyetlen negatívum a koncerttel kapcsolatban a majd kétórás csúszás a kezdéssel és az, hogy nagyobb volt a hangerő, mint amit a hely igényelt, de azért bírható volt:P A galéria a képre kattintva nyílik.

 

Tovább a poszthoz
Szólj hozzá! komment

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://atom.blog.hu/api/trackback/id/tr98845544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása