atom

Május 1

2008.05.01. 07:00 | Atom | Szólj hozzá! Szólj hozzá! komment
Május 1 Tovább
Május elsejéről nekem mindig az jut eszembe, hogy nem kell dolgozni ill. suliba menni. Később beugranak mindenféle ünnepségek, felvonulások képei s végül az EU-s csatlakozásunk is. Május elsejével kitelepülnek a "vándorvidámparkok", az igazi körhintás-céllövöldés "gipsy-disney"-k, a csokis popcorn árusok, a lángososok, kürtőskalácsosok, kajáldások s még sorolhatnám a megannyi lakókocsiból étket kínáló egységeket.
Igaz, hogy május 1 nem a tánc világnapja, mert az mégiscsak április 29, de Szombathelyen a megnyitóünnepély április 30-án van és elsején igencsak táncoslábú rendezvények akadnak a környéken. Ki is megyek majd fotózni a Fő térre délután, ha engedi időm/energiám/lehetőségem.
Tavaly a reptéri majális volt az úticél, az odavezető úton ácsorgó dugóból néztük Bessenyei légiparádéját, mikor beértünk a parkolóba még hallottuk, ahogy leállítja a motort, így egy kicsit lecsúsztunk róla:P Aztán valami Nagyecsedi Fekete szemű együttes lépett fel a Gusztijukkal, amellett, hogy nem érdekelt minket, még a sátor bejáratától kifelé is legalább 25 méter sugarú körben is "sötétedett" és ment a kontrás buli. A reptérről visszajöttünk a sportligeti majálisra (olyan terelőúton, amely hepe-hupáin még szériaautók is köszörülték a traktorok által feltúrt kőkeményre száradt földíveket, nemhogy a helyi sportautósok leültetett masinái). Szóval a ligeti majális még gyengébb volt, valaki épp fellépni készült egy féltenyérnyi színpadon, de azt már meg sem vártuk. Idén inkább későn kelek, délután fotózgatok kicsit, aztán ha nem rohanok haza akár még egy kis grillezés is becsúszhat:)
Ó! Most jut eszembe, hogy májusfa is ilyenkor van, jah, bizonyos fokon környezettudatos bloggerként inkább nem mondok semmit. Annó mi is állítottunk párszor Kissomlyón, az alkohol és a buli a lényeg, nem is annyira a fa:P
Nos végül pedig egyszer már bejegyzett videóval zárnám bejegyzésem, mely kicsit a rendszerváltás előtti állami ünnepélyekre hajaz, mint a régi május 1-es bulik, csak e klippben kicsit profibb a koreagráfia, öö akarom mondani koreográfia.
Lehet, hogy keserves munka gyümölcse, de fantasztikus a látvány és az összehangoltság.

(Ha nem látnád a videót kattints ide!)
Tovább a poszthoz
Szólj hozzá! komment

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://atom.blog.hu/api/trackback/id/tr2447244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása