atom

Brokkolis lasagne

2008.03.13. 07:00 | Atom | Szólj hozzá! 7 komment komment
Brokkolis lasagne Tovább
A főzésben/sütésben szerzett tapasztalataimat kibővítettem a minap a brokkolis lasagne elkészítésével.

Régebben ettem egyszer és annyira ízlett, hogy újra kellett kreállnom.
Nos a konyhában való rohangálás közben azért sikerült egy kicsit tévesztenem egy-két helyen (szerencsére ez az ízben nem volt számottevő) és sajtból is áldozhattam volna kicsit többet a lasagne oltárán, de ezt majd legközelebb:)

Miután ügyeletes tesztalanyom Zsótti is evett belőle és neki is ízlett, már nem voltak kétségeim affelől, hogy igenis képes a magamfajta (konyhában sokat nem szorgoskodó) ember megvalósítani bizonyos étkeket.


A recept a tovább link után olvasható.
 
Brokkolis lasagne

Hozzávalók:
1 nagy fej brokkoli, 5dkg vaj, 5dkg liszt, 5dl tej, reszelt sajt, só, bors, szerecsendió, bazsalikom, lasagne tészta.

Besamel mártás:
Az 5dkg vajat kis lángon megolvaszjuk, megszórjuk a liszttel és picit pirítjuk, majd felöntjük tejjel, amit előzőleg megmelegítettünk. Sóval, borssal, szerecsendióval és bazsalikommal ízesítjük folyamatos keverés mellett, míg besűrűsödik.

A brokkolit megpároljuk egy kis vajon, sóval és fehérborssal izesítjük. Tűzálló tálba vagy kivajazott tepsibe rakjuk ebben a sorrendben: Tészta --> besamel --> brokkoli --> reszelt sajt. Ezt így rétegezzük, az utolsó tésztarétegre besamel és reszelt sajt kerül. 20 percig lefedve sütjük, majd 10-15 percig pirítjuk.
Tovább a poszthoz
7 komment komment

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://atom.blog.hu/api/trackback/id/tr42376571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pankeey 2008.03.13. 17:05:54

hany zacsko kellett hozza ?! ;)

pankeey 2008.03.14. 08:22:55

hat olyan 5perces (forrovizes, instant) :P
/amugy a kep jo minosegu/

Atom · http://atom.blog.hu 2008.03.14. 11:02:19

P.N.J.! Nem instant! duzz-duzz

babvirag 2008.03.15. 18:21:43

Egyszer próbáltam ki, hogy a lasagne-ba nem húst, hanem zöldséget teszek: Pepe ezek után a fejemet szívesebben harapta volna le, mint bármelyik zöldésgadalékot...

persze szerinte az ideális az lenne, ha két réteg hús közé pár szelet húst tűznék...

Atom · http://atom.blog.hu 2008.03.16. 09:40:30

Két réteg hús közé pár szelet hús...
Mintha csak a Gabi hallanám:P

babvirag 2008.03.23. 13:17:26

apja fia :)
süti beállítások módosítása