A főzésben/sütésben szerzett tapasztalataimat kibővítettem a minap a brokkolis lasagne elkészítésével.

Régebben ettem egyszer és annyira ízlett, hogy újra kellett kreállnom.
Nos a konyhában való rohangálás közben azért sikerült egy kicsit tévesztenem egy-két helyen (szerencsére ez az ízben nem volt számottevő) és sajtból is áldozhattam volna kicsit többet a lasagne oltárán, de ezt majd legközelebb:)

Miután ügyeletes tesztalanyom Zsótti is evett belőle és neki is ízlett, már nem voltak kétségeim affelől, hogy igenis képes a magamfajta (konyhában sokat nem szorgoskodó) ember megvalósítani bizonyos étkeket.
A recept a tovább link után olvasható.
Brokkolis lasagne
Hozzávalók: 1 nagy fej brokkoli, 5dkg vaj, 5dkg liszt, 5dl tej, reszelt sajt, só, bors, szerecsendió, bazsalikom, lasagne tészta.
Besamel mártás: Az 5dkg vajat kis lángon megolvaszjuk, megszórjuk a liszttel és picit pirítjuk, majd felöntjük tejjel, amit előzőleg megmelegítettünk. Sóval, borssal, szerecsendióval és bazsalikommal ízesítjük folyamatos keverés mellett, míg besűrűsödik.
A brokkolit megpároljuk egy kis vajon, sóval és fehérborssal izesítjük. Tűzálló tálba vagy kivajazott tepsibe rakjuk ebben a sorrendben: Tészta --> besamel --> brokkoli --> reszelt sajt. Ezt így rétegezzük, az utolsó tésztarétegre besamel és reszelt sajt kerül. 20 percig lefedve sütjük, majd 10-15 percig pirítjuk.
Tovább a poszthoz

Régebben ettem egyszer és annyira ízlett, hogy újra kellett kreállnom.
Nos a konyhában való rohangálás közben azért sikerült egy kicsit tévesztenem egy-két helyen (szerencsére ez az ízben nem volt számottevő) és sajtból is áldozhattam volna kicsit többet a lasagne oltárán, de ezt majd legközelebb:)

Miután ügyeletes tesztalanyom Zsótti is evett belőle és neki is ízlett, már nem voltak kétségeim affelől, hogy igenis képes a magamfajta (konyhában sokat nem szorgoskodó) ember megvalósítani bizonyos étkeket.
A recept a tovább link után olvasható.
Brokkolis lasagne
Hozzávalók: 1 nagy fej brokkoli, 5dkg vaj, 5dkg liszt, 5dl tej, reszelt sajt, só, bors, szerecsendió, bazsalikom, lasagne tészta.
Besamel mártás: Az 5dkg vajat kis lángon megolvaszjuk, megszórjuk a liszttel és picit pirítjuk, majd felöntjük tejjel, amit előzőleg megmelegítettünk. Sóval, borssal, szerecsendióval és bazsalikommal ízesítjük folyamatos keverés mellett, míg besűrűsödik.
A brokkolit megpároljuk egy kis vajon, sóval és fehérborssal izesítjük. Tűzálló tálba vagy kivajazott tepsibe rakjuk ebben a sorrendben: Tészta --> besamel --> brokkoli --> reszelt sajt. Ezt így rétegezzük, az utolsó tésztarétegre besamel és reszelt sajt kerül. 20 percig lefedve sütjük, majd 10-15 percig pirítjuk.
7 komment komment