atom

PÉNTEK 13 - JUJJ (lol) - Mi minden történt e napon

2007.07.13. 08:02 | Atom | Szólj hozzá! Szólj hozzá! komment
PÉNTEK 13 - JUJJ (lol) - Mi minden történt e napon Tovább
Ez a Péntek 13 dolog engem sosem hatott meg. Nem féltem attól, hogy rámdől majd a villanyoszlop, belémcsap a villám, elüt egy autó, elátkozott leszek és tükröket török szét fekete macskákon létrák alatt és még le sem tudom majd kopogni, mert körbesöpörnek miközben beütöm a könyököm... Nem vagyok túlzottan babonás. Péntek 13-án született többek közt fater is és nem nőtt még szarva, nem szerencsétlen az életben és nem is vonyít teliholdkor farkasemberként. Nem is bonyolódnék jobban bele a babonákba, lássuk inkább, hogy mi minden történt július 13-án.
1977. július 13.
A tízmilliós New York egy napra áram nélkül maradt, mert villám csapott egy trafóházba 50 mérfölddel arrébb. Az alagutakban, nyílt pályán ill. emeletek közt rekedtek, metrók, vonatok és liftek, forgalmi lámpák híján teljes közlekedési káosz lett, közvilágítás hiánya végett pedig számos boltot és lakást kiraboltak, több, mint félezer tűz keletkezett.
1944. július 13.
Ezen a napon született Rubik Ernő építészmérnök, minden idők legsikeresebb magyar találmányának, a Rubik kockának atyja. Rubik Ernő emellett még sok egyéb logikai játékot alkotott (Bábel tornya stb)... Az eredeti Rubik-kocka 43 252 003 274 489 856 000, azaz több mint 43 trillió lehetséges kombinációval bír, ezek közül csak egy a jó megoldás, amikor a kocka minden oldalán csak egyféle szín található. A jelenlegi világrekord 10,48 másodperc, az amerikai Toby Mao tartja a 2006-os világbajnokság óta.


(Ha nem látnád a videót kattints ide!)
Tovább a poszthoz
Szólj hozzá! komment

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://atom.blog.hu/api/trackback/id/tr54114598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása