atom

Belga sörteszt - Delirium tremens

2007.06.26. 08:00 | Atom | Szólj hozzá! 7 komment komment
Belga sörteszt - Delirium tremens Tovább
Az elmúlt időszakban többfajta belga sört megkóstoltam (sponsored by Bratyó), de az egyik közülük nagyon kitűnt a küllemével.
A meggyes és a Judas mellett a Delirium Tremens nagyon érdekesnek tűnt a maga vajszínű üvegével, melyen kicsi fekete festékpöttyök vannak. Szótárból kilestem, hogy a delirium az önkívületi ill. lázas-örült állapot jelentését hordozza magában, míg a tremens-re nem volt magyarázat. (Pontosabban van ilyen szókapcsolat a szótárban "delirium tremens" de a magyar jelentéshez ugyanez van odaírva...) Később segítségül hívtam a wikipediát és elég meglepő eredményt kaptam: delirium tremens = Idült alkoholistáknál fellépő, állandó reszketéssel, súlyos érzékcsalódásokkal és téveszmékkel járó elmebántalom. - elég érdekes név ez egy sörnek, kicsit több a mögöttes jelentése, mint pl. a Borsodinak. Így már értem a címkén megjelenő rózsaszín elefántokat és a kalapos krokodilt a napon egyensúlyozó kínai sárkány mellett. A sör egyébként színre hasonló, mint az egyéb átlagos sörök (talán kissé sötétebb), ízre nem rossz, ebben is éreztem a karakteres belga ízt, amit a többiben is. Először azt hittem, hogy a 8,5%-ot érzem benne és ugyanolyan, mint a Bivaly, de később rájöttem, hogy a gyengébb (meggyes) sörnél is éreztem ezt az aromát, úgyhogy mondhatni ez is hordozza magában a belgás ízt, amit az erőséskesernyésdeédes jelzővel illetnék. Miután megittam nevéhez hűtlenül nem lettem idült alkoholista és nem hallucináltam tőle semmit sem, így le is zárnám azzal e röpke gondolatmenetet, hogy finom volt ez a kis nedű. És most megyek is egyet sétálni, mert idegesít az ajtóban ez a rózsaszín elefánt aminek a hátán lovagol egy krokodil... Még vannak képek itt -->

Sörösüvegnek kissé még szokatlan alap...

Címke hallucinogénparádéval:D

A rendőrsapkás krokodil, mely mintha a YMCA ütemeire sétálna...

A sör logója, a mindenhol felbukkanó rózsaszín Dumbó..

Sokféleképp fordítható, de a márkanév minden országban ugyanazt a pszichiátriai betegséget jelenti:P

Semmi feltünősködés, nem rózsaszín, nem zöld, sör...
Tovább a poszthoz
7 komment komment

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://atom.blog.hu/api/trackback/id/tr37105872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr. Garai Gábor 2007.06.26. 11:22:10

Nekem is ízlett és nem láttam az elefántokat meg a többit, de mi után meg ittam belőle többet plusz még azt a 15 üveget amiből a 8,5% meg 11.5% között volt, mindjárt másképp láttam a világot!

pankeey · http://pankeey.cn 2007.06.27. 09:57:22

hejj, dr. ur vagy Anti-dr. :)
nekem is hozzatok ebbol lecci :)
(hamarosan leadom majd a rendelest)

koszi :)

Dr. Garai Gábor 2007.06.27. 10:47:51

Penkeey!
Én szívesen hoznék neked, de ahoz utaznom kell megint 1300km-ert és az az igazság, hogy mostanában nincsen dolgom Belgiumban. De utána kell járni mert itthon is vannak sör szaküzletek ahol be lehet szerezni. üdv

Atom · http://atom.blog.hu 2007.06.27. 19:23:28

Mi ez itt kérem? Chatszoba?

pankeey · http://pankeey.cn 2007.06.27. 21:49:37

Atom: igen, ez az e-chatszoba(ecset(elo)szoba)!
LOL, ROTFL, xD!
Dr. Urnak koszonet - majd kesobb potolhatja :) , nekem meg akkor bekell ernem a jo oreg 7.3-mas Dreher Toni bacsival ... :)

ja, es xD ;ł)

Jose 2007.09.01. 20:29:30

Fóti Cora-ban lehet kapni,jelzem s iszom :)
süti beállítások módosítása