atom

''Éljen május elseje!''

2007.04.30. 22:53 | Atom | Szólj hozzá! Szólj hozzá! komment
''Éljen május elseje!'' Tovább

Ezzel a felkiáltással indult sokszor az emlékezetes esemény, melynek nem voltam részese, koromnál fogva, bár ha a rendszerváltás előtti 6 és fél évben volt még felvonulás, akkor lehet, hogy valamelyiken ott toporogtam kakas-nyalókát szorongatva vagy ücsörögtem Édesapám nyakában s közben szedegettem le a már említett nyalókámról apám haját...
Az utóbbi években párszor ellátogattam a szombathelyi reptérre majálisnézőbe, amiről megállapítottam, hogy nem az én sportom. A szervezők meg vannak győződve arról, hogy rockerekből és mulatósokból áll a város ill. annak környéke. Felvonultatott itt már sok hatalmas sztárt a piros-biciklis duj-duj műfajból és természetesen az ősrockerek sem maradtak műsor nélkül egyik évben sem. Idén is frenetikus a kínálat, a nyugat.hu-n olvastam az imént a programajánlót: LL Junior - na, jó, Őt nem bántom, hisz pár éve amikor majálison fellépett hordákba verődőtt tinilányok tucatjai rohamozták meg érkező és távozó autóját. Itt lesz még a megasztárból ismert Gál Csaba Boogie is, aki jó gyerek, Veszprémben már láttam ill. hallottam utcazene-fesztiválon játszani és nem volt rossz. De mi szükség van Gusztira és a nagyecsedi fekete szemeire? Nem azt mondom, hogy utálni kell, hisz az is egy műfaj (amit én kevésbé kedvelek), de elképzelhetőnek tartom, hogy a majálisra kilátogató emberek nagy része akkor is kimenne a reptérre, ha mondjuk egyéb popszakmából ismert előadó lépne fel (direkt nem írok példát, de mindenki tudja, hogy nem Pákóra és Győzikére céloztam). De hát ez van. Ma (04.30) a rockerek tépik fel a gyepet amíg a Stone Dessert, a Pokolgép, a Halor és a Creeping Death (már a nevüktől is végigfut a hátamon a rémület) taktusaira pogóznak a műanyag söröspoharak közt. Amúgy a többi program a szokásos, mindenki elfoglalhatja magát legalább 1-2 órára (mint, ahogy azt én is fogom:P) Van sörsátor, vásár, mindenféle bemutatók, van "cigány-disneyland" (ahogy Taki mondta:P) és jön még Bessenyei, akiről épp a napokban tudtam meg, hogy nem éppen olcsón repked az ilyesfajta rendezvényekre (kb. 1millióért). Ünnepelheti ki-ki kedve szerint a május elsejét. Én duplán, hisz nagy örömömre már három hónapja a foglalt jelzés lóg ajtómon, az öregek meg visszaemlékezhetnek a régi parádés (és egyben kötelező) felvonulásokra is, a fiatalok pedig élvezik, hogy szünet van és nincs meló. Ahhoz még elkell pár év, hogy az uniós belépésünk nemzeti ünnepként éljen a szívekben... Holnap leszünk 3 éves tagok (ennek örömére a képen a csillagot sárgára színeztem, nehogy még a végén beszóljatok nekem:P) Éljen május elseje!
Ágyő! Peace! Ou revoir!
Tovább a poszthoz
Szólj hozzá! komment

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://atom.blog.hu/api/trackback/id/tr8965518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása