atom

Világvégés bejegyzés - napkitörés, aszteroida vagy atom

2009.11.05. 09:55 | Atom | Szólj hozzá! 1 komment komment
Világvégés bejegyzés - napkitörés, aszteroida vagy atom Tovább

Földünket már számtalan módon kinyírták Hollywoodban (ha épp nem mentette meg valaki az utolsó pillanatban). Szóval sok-sok variációt láthattunk már, volt hogy a Nap megette, vagy épp annak kialvása miatt szétfagyott a kék planéta. Előfordult, hogy mindent elöntött a víz, egyik filmben csak úgy pikk-pakk felrobbantották valami űrhajóval (bár az a jelenet ledöbbentett), esetenként valami szuper vulkánkitörés tépázza meg a felszínt, leáll a forgása, vagy épp űrlények írtanak ki minket. A sláger mégis a meteorit, aszteroid-becsapódás, mert ugye az ellen csak Bruce Willis véd, esetenként. Régóta pihen egy kép a gépemen, ami a Hold becsapódását mutatja, most pont ide illik:)

Szeretem a világvége filmeket, van bennük valami ami vonz, olyan, mint a katasztrófa-turizmus (tudjátok olyan, mint amikor baleset van, és máris öt tucat bámészkodó lesz a helyszínen). Tehát csípem az ilyen filmeket, csak a "mi lett volna ha" marad utánuk az emberben, mert mindig akad pár rátermett színész, aki megment minket, így nem kell attól aggódnom, hogy egy nap majd nem tudok blogolni.

Nálam a Holnapután volt a vízválasztó. Az volt az a film, amiben először láttam azt, hogy nem lehet menekülni az események elől, ha valami beövetkezik, azt nem lehet kikerülni. Tetszett, hogy a szereplők kezelték a helyzetet, hogy egy új korszak köszöntött be, s nem maradt minden a régiben, nem ugrott be az utolsó öt percben valaki, hogy egy hősugárzóval elolvassza a jeget.

Tegnap néztem meg a Képlet című filmet, amiről majd írok, de egyelőre csak annyit, hogy tuti volt. Megdöbbentett, hogy a film 3/4-énél a képembe nyomták: itt a világvége... Ez van, ezt kell szeretni, nincs menekvés. Nincs óriás napernyő, nincs védőpajzs, nincs lökéshullám meg bomba, ami eltérítené a napkitörést. Vége minden organizmusnak, még a föld alatt is kinyír mindent 1 mérföld mélyen. Itt a végjelenet:

Igaz, hogy a film témazenéjeként használt Beethoven: 9-ik szimfónia, 2-ik nyitány/szekció/részlet sokkal jobban illett volna a pusztítás alá, de azért így is elment. Ez a zene ide kattintva hallható.

A nagy világvége hangulatban találtam egy videót, ami egy 500km átmérőjű aszteroida becsapódását modellezi. Igen-igen látványos, és a zenét is nagyon jól kiválasztotta, aki alátette. Bár ez nem valószínű, hogy maholnap bekövetkezik, meg ugye tuti először agyonlövik atommal, mielőtt becsapódna, utána meg a sok kis darab okoz majd fejfájást, de hát ez van.

Na most képzeljétek el, hogy kint vagytok a Nemzetközi Űrállomáson, és ezt az egészet látjátok. Ahogy elhalad az aszteroida, ahogy becsapódik. Hiába fotózod, nem lesz kinek megmutatni. Húúú... Bele se gondolok jobban.

A héten vagy ötször hallottam/láttam az NGC-n, hogy hatmilliárd év múlva vége mindennek, mert a nap kialszik s haláltusájában kitágul, szétolvasztja a Földet, meg úgy konkrétan a környékbeli bolygókat. Azért kicsit fura belegondolni, hogy hatmilliárd év múlva vége mindennek. Bár, addigra simán kicsináljuk magunkat, kiszipolyozzuk és lakhatatlanná teszzük a Földet, mert amíg valakinek anyagi érdeke fűződik bolygónk vérszívásához, addig döfködni fogja bele a fecskendőt. Addig már valószínűleg elhagyjuk ezt a bolygót, ezt a csillagrendszert, mindent. Ezek már olyan kérdések, amiket nem feszegetek.

Maradjunk a világvégénél. Találtam egy egyszerű, stupid-vidit, ami nagyon tetszett, van aki így képzeli el a végzetet. Úgy, hogy az atomháború fog bekavarni mindenkinek.

Remélem, hogy lesz annyi esze a humanoidoknak, hogy nem így járunk. Ciki lenne, hogy túléltünk pár ezer évet, feltaláltunk sok-sok mindent, a művészek megalkották azt a rengeteg gyönyörű művet, ami körülvesz minket, mi pedig elintéznénk ezt ész nélkül pár villanással.

Jöjjön az aszteroida, perzseljen a nap, fagyjon le minden, de ne pár piros gomb megnyomása jelentse az apokalipszist.

*Maja olvasóim tekintsék e bejegyzést tárgytalannak, hiszen ők tudják, hogy 2012 december 21-én beköszönt a vég. Aznap vagy atomok repkednek és durrognak, vagy a Földön átfolyó kozmikus energia harmonikus konvergenciája megtisztítja és egy magasabb rezgési szintre emeli bolygónkat (<--google. Én ezt a modnatot nem értem). Az Északi-, és a Déli-sark is szétválik, s mindezen események kipusztítják az emberiség nagy részét. Na nyugi, ha túlélem, akkor megírom ide jó?

Tovább a poszthoz
1 komment komment

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://atom.blog.hu/api/trackback/id/tr101501500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

charlie 2009.11.05. 15:06:55

öö, ez a 6 milliár év mulva elpusztul a föld dolog nem biztos. Az ok, hogy kitágul a nap, azonban előtte jelentős anyagvesztesége lesz, ami miatt meg csökken a gravitációja, így jóval kijjebb fogg keringeni a föld. de úgyis kinyirja magát az emberiség előtte. sőt, ennyi idő alatt milliószor.
süti beállítások módosítása