atom

Megérkezett az új bicikli

2009.07.24. 07:00 | Atom | Szólj hozzá! 7 komment komment
Megérkezett az új bicikli Tovább

Sándor helye még ki sem hűlt teljesen, de a biciklitlenséget orvosolnom kellett. Így körbe is néztem a környéken és találtam is egy használt bringákra specializálódott embert Sárváron. Amikor Bonyival elmentünk hozzá, néztem pár ilyen-olyan kétkerekűt, végül egy színben felettébb nem tetsző, de ívekben megkapó kétkerekűt kezdtem kerülgetni, gyanúsan hosszasan. A váz miatt végül elhoztam, láttam benne az alapanyagnak valót, megtetszett ez a cruiser-forma. Így érkezett meg Szombathelyre:

Hamar szétszedtem, mert a rózsaszín-fehér-neonzöld színválasztékot felvonultató váz nemigazán illett a szememhez. Később lekapartam róla minden matricát és az évek alatt rárakódott olajsár-kövületeket is, majd lefestettem az egészet matt feketére. Így nézett ki festés után:

Este kezdtem összeszerelni az akkor még névtelen kerékpáromat, csavarozgatás közben hosszasan gondolkodtam azon, hogy milyen jól nézne ki váltók és bowdenek nélkül, s miközben tisztogattam a küllőket elképzeltem a fehér falú gumiabroncsokat is, mindent, amitől igazi klasszikus cruiser lenne, mindent, amitől kívánatos lenne az enyves kezűeknek. Emiatt megmaradtam a városi praktikumnál - váltók, szimpla gumi, nincs kormánycsere, ülés is marad, nem lesz díszes fogaskerék, stb.. (azért a sárvédőket pár nap múltán leszedtem)

Az összeszerelést folyamata gyorsítva:

Fülöp összeszerelése from Antal Garai on Vimeo.

Bonyi kérdezgette, hogy mi lesz a neve, mondtam neki, hogy még össze kell szoknunk (többek közt ezért is én szedtem szét). Az előző biciklim Sándor lett, mert ránéztem a hátsó kerék barázdáira és hirtelen a Sándorra asszociáltam. E biciklinél pár napi használat után még nem akaródzott kijönni a név, de nem is erőltettem, hiszen az mégis csak úgy jó, ha magától jön. A konyhában ülve bámultam a fekete íveket (mert jelenleg most a lakásban tartom a járgányt, Sándor okozta félelmeim még túl frissek), becézgettem sokféleképp, de egyik sem volt az-az igazi. Feladván a névadási procedúrát a szobába indultam, majd az ajtóból visszanéztem rá és akkor odapöktem: Fülöp

Csak úgy jött, s azóta így hívom, abszolút illik rá. Kérdik néha, hogy miért nevezem el magam körül a dolgokat. Azt hiszem azért, mert jobban szeretem azokat a cuccaimat, aminek neve van, attól személyesebbek. Tehát így lett az új biciklim neon-nagyonronda színekből fekete Fülöp, Sándortalanság idején Atommeghajtású funkciópótló.

Tovább a poszthoz
7 komment komment

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://atom.blog.hu/api/trackback/id/tr951259944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Törzsvendég:-) 2009.07.24. 07:17:00

Hát nagyon frankó bringa (egyébként gyengéim a Cruiserek,csak kicsit robosztusak,nekem mikor lesz bringám?Hmmm,jó lenne egy.Tényleg mennyiért sikerült venni?

Atom · http://atom.blog.hu 2009.07.25. 01:45:27

Köszi-köszi:) A cruiser lehet kecses, csak vékonyabb kerék kell rá (én is majd cserélem), és sárvédőmentesség is jót tesz neki. Akkor aztán tényleg könnyed, ívelt, kecses, stb.. Így lenne az igazi, csak városban jól jön a váltó meg a v-fék, illetve, ha így nézne ki, szerintem hamar ellopnák: bikehugger.com/images/blog/Schwinn%20Cruiser.jpg

Tommi 2009.07.26. 15:35:18

Fehér oldalfalú gumikat rá! Meg krómozott felniket! :)

Ja és Gratulálok hozzá!

charlie 2009.07.26. 16:30:19

Városi használatra egy optikailag lepusztult (de mechanikailag tökéletes!) gépet (tanyabájk) érdemes használni. A 30-as 40-es évek gépei nagyon jók, elnyűhetetlenek (egy 30-as években gyártott német bicikli technikailag fejlettebb mint egy szocialista bicikli a 60-as, 70-es években). és ezeket el se lopják (lezárni is felesleges!). Persze a barna svájcisapka a nyergen kihagyhatatlan kellék.

charlie 2009.07.26. 16:31:20

plusz egy jó gép, nagyon-nagyon kényelmes.

Atom · http://atom.blog.hu 2009.07.30. 10:38:56

Nagyon kényelmes ez a bringa, azt hozzá kell tennem. A mountain bike-ok után kifejezetten. Amúgy majdnem 5-ért vettem egy puch-ot, aztán mégsem... Azthiszem Fülöpöt nem csicsázom nagyon. Maradjon csak ilyen lopakodó-fekete, ne is lássa senki...

ditlzon 2009.12.14. 14:31:20

ha városi akkor mindenképpen sárvédő!
0:00-nál visítottam...
(jaja, tudom kicsit megkésve...)
amúgy a bringafellógatós ötlet is klassz, lehet, majd igényelném a technikát, ha meg lesz az új drótszamaram :-)
süti beállítások módosítása