atom

Por és por meg a por - Veszprém Rallye 2009 (fotók+videó)

2009.07.07. 07:00 | Atom | Szólj hozzá! 2 komment komment
Por és por meg a por - Veszprém Rallye 2009 (fotók+videó) Tovább

Némi infót már szivárogtattam arról, hogy hétvégén ralizni voltunk Veszprémben. Nos elkészült a videóm, fent vannak a képek, meg egy cikk is, így jöhet a blogos része is az eseményeknek:)

PÉNTEK - A 16-odik BF Goodrich Veszprém Rallye-n szerencsére jó időt fogtunk ki, bár az is igaz, hogy a néha-néha a Nap elé pofátlankodó bárányfelhők előtt úgy hajlongtam, mint egyesek Mekka felé az imaszőnyegen, ugye le voltam égve, így jót tett az árnyék. A szervezők nagy öngólt lőttek a pénteki programmal, ugyanis a királyszentistváni pályán a prológ mellett már versenyeztek is a párosok, így nagyon hosszúra nyúlt a műsor _ kifejezetten untuk is már. Hátulról kezdvén a sort több óra elteltével még a mezőny felénél is alig jártak, amikor sorra szivárogni kezdtek haza az erős Nap sugaraiban jól átsült emberek _ idővel mi is. A profik már csak sötétedés után kerültek sorra, s akkor kellett végigmenniük a szinte már teljesen szétment pályaszakaszon, őket már csak a legkitartóbb ralisok bíztatták. Első nap letudva, egy kis paprikáskrumpli, fürdés a Balcsiban, Balatonfüreden egy karaj, aztán Tihanyban egy kis jakuzzi, hajnalban pedig a tudat, hogy reggel korán kelünk.

SZOMBAT - A szombat már jobban sikerült, reggel kávé, pakolás, aztán a Márkó-Jutaspuszta szakasz végére mentünk ki, ahol tüzesen sütött le a nyári nap sugára, az ég tetejéről Atom és Zsótti kobakjára, perzseltük magunkat rendesen. Itt jó volt a látvány, és szerencsére hamar rakódott pár milliméter por ránk, így nem kellett törődni a leégéssel sem annyira:P (Jelenleg a homlokom és az orrom hámlik.)

A kedvenc fotóm a raliról, klikk a képre, galéria nyílik.

Aztán némi szervizparkolás után háromszázfokosra felmelegedett utastérbe ugorva átgurultunk a Hajmáskér-Öskü szakaszhoz, hogy megkeressük a nagyugratót _ persze nem lett meg, rossz oldaláról másztuk meg a hegyet (ami valójában egy nagy domb volt), onnan már nem jöttünk le, inkább maradtunk. A por és a napsütés itt sem kímélte a közönséget, de fogak közt sercegő por teszi igazán élvezetessé és látványossá a murvás versenyeket. Van abban valami romantika, amikor elsuhan az ember mellett jóval százfeletti tempóban egy raliautó és beteríti porral, csak a kamerát és a fényképezőgépet sajnáltam mindig.

Mozgóképileg: most sokat videóztam, hogy legyen elég nyersanyagom, persze vágáskor már rájöttem, hogy még sok is lett, de legalább volt miből dolgozni. Ezúttal kifejezetten tetszett a végeredménye munkásságomnak, tessék egyetérteni velem, vagy véleményt formálni a videó megtekintése után.

Állóképileg: Nos most én inkább kameráztam és Zsótti volt a fotóguru, de azért lőttem pár képet én is, hogy joggal írjam le a "fotó" és az "Atom" szókapcsolatot a rali kapcsán. Azért csináltam egy-két szép ugratós és egyéb fotót, a következő ralin többet lesz a kezemben a gép, azt még mindig jobban szeretem.

Eredmények, hivatalosabb hangnem és versenyzők nyilatkozata ide kattintva.

Fotógaléria itt

Tovább a poszthoz
2 komment komment

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://atom.blog.hu/api/trackback/id/tr391230992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zsozso82 2009.07.08. 09:02:16

jók a fotók, meg a videó is szuper!!! gratula :-)

Atom · http://atom.blog.hu 2009.07.08. 23:11:04

Köszi. A fotók tényleg jók. Viszont gratula!
süti beállítások módosítása