atom

Egy képzelt testületi ülés - Bursa Hungarica

2007.09.24. 08:00 | Atom | Szólj hozzá! Szólj hozzá! komment
Egy képzelt testületi ülés - Bursa Hungarica Tovább
Van egy támogatás, a Bursa Hungarica, amit igényelhetek a helyi önkormányzattól, mint felsőoktatásban tanuló diák. Ezt sajnos nem tudtam megtenni, Na nehogy már támogassuk a kölyköket!

- Tisztelt Képviselőtársaim, kedves rokonaim! Van ez a Búza hun... vagyis Bursa Hungária vagy Hungarica vagy micsoda... Na! Hát ez ilyen izé, az a hogyishíjják.. ..felsőoktatásban tanuló kölköknek van, aztán adnunk kell nekik támogatást, ha igénylik.
- Felsőoktatás?! Pföö. Ha én tovább akartam volna tanulni, akkor biztos szíjat hasít apám a hátamból. Minek az? Elmennek mindenféle főiskolára, elköltik a sok pénzt, aztán utána nincs semmi szakma a kezükben! Apám is megmondta: "Fiam tanújj ki egy szakmát, aztán dógózzá abba, mer' a papírral sömirre se mész!" - azé lettem mezőgazdasági gépszerelő, amúgy meg traktoros.
- Úgy van!
- Ezeknek?! Minek?! Amúgy is, ha adnánk havi 5000Ft-ot az egy tanévben már... ...mennyi egy tanév?
- 12 hóónap
- 10 hóónap
- 8 hóónap
- Na szóval, 8 hónap alatt 5000Ft az már...öö..hm... - kis idő eltelik, mindenki a plafont bámulja - az már nagyon sok pénz! Aztán elmegy a bucsupénzből!
- Ja!
- Nem köll nekik! Úgyse tanúnak, tanujják meg a kétkezi munkát, ne csak lógjanak, úgyis ebben az országban mindenki csak lógni akar!
- Úgy van!
- A fiúk emennek géplakatosnak, azza úgyis felveszik a flexbe vagy Cellbe a MÁVhoz, a lányok meg varrónőnek, az úgyis mindig kell Jánosházán!
- Ja! Kóstoltátok a Pityu idei borát?
- Nem, de a Sanyi pálinkája az erős lett! Úgy ám, ementem hozzá, oszt ittunk egy két kupicáva!
- Na térjünk vissza erre a búzára. Megpályázzuk?... ...Tehát nem, akkor ezt megbeszéltük. Ebbő a pénzbő etuggyuk hííni falunapra azt a szintetizátoros gyereket, aki azokat a jó mulatószenéket jácca!
- Jaj! Aki tavaly vót?! Húúú milyen tánc vóót az, úgy megforgattam a Bözsimet, hogy még egy hét múlva is pörgött - ekkor a képviselő felugrik és belekarol a levegőbe, majd dúdolni kezdi a "Sejj ribizli" című nótát és táncra perdül -

Az elkövetkező pár percben megbeszélik a nótákat és a táncokat, aztán elosztják egymás közt a tűzifakészletet és lemennek a kocsmába fröccsözni... Óóó elnézést! Sörözni, a képviselőurak nem fröccsöznek...

(Természetesen tisztelet a kivételnek és valószínű, hogy nem így zajlott, de akkor is idegesítő a helyzet...)
Tovább a poszthoz
Szólj hozzá! komment

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://atom.blog.hu/api/trackback/id/tr66172679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása