atom

Fekete-Fehér Február - 28 nap színek nélkül

2014.02.01. 18:34 | Atom | Szólj hozzá! Szólj hozzá! komment
Fekete-Fehér Február - 28 nap színek nélkül Tovább

A 2013-as 365 projektem után szummáztam magamban, hogy ezentúl nincs év fotós projekt nélkül, így 2014-re is vannak kisebb-nagyobb terveim, mint például a 3F - azaz a Fekete-Fehér Február. Egy teljes hónapon keresztül fekete-fehérben kell gondolkodnom, mást kell látni, esetenként máshogy kell megfogalmazni a mondanivalót, ez a monokróm fotózás egyik alapvetése. Persze ezen megállapításokra nem magamtól jöttem rá, nálam okosabb és tapasztaltabb fotósok írták le sok helyen. Én még zöldfülű vagyok a témában, s bár fotóztam már fekete-fehérben többször is (mint például ezen a Quimby-koncerten) de hogy egy hónapig így lássak? Kihívás. Főképp azért, mert munkám során is színesben dolgozom.

atom_quimby.jpg

Olvastam persze azon véleményeket is, akik azt mondják fekete-fehéret csak az arra kitalált filmre lehet fotózni, vagy esetleg fekete-fehérben dolgozó digitális kamerával. Én ennyire nem veszem szigorúan (meg amúgy sem találtam fekete-fehér memóriakártyát a piacon). Ugye nem elég csak elvenni a színeket és a szépiás képek népes táborát sem akarom gyarapítani, a célom mindössze az, hogy készítsek 28 darab fekete-fehér fotót februárban.

atom_cat.jpg

A már elkészült fekete-fehér fotók itt.

Tovább a poszthoz
Szólj hozzá! komment

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://atom.blog.hu/api/trackback/id/tr365792233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása