atom

Barangolás óriási mosógépek közt - a Patyolat

2014.01.14. 21:45 | Atom | Szólj hozzá! 1 komment komment
Barangolás óriási mosógépek közt - a Patyolat Tovább

Még régebben autózva a városban hirtelen ötlettől vezérelve bekanyarodtam a Patyolathoz, és megkérdeztem, hogy bemehetek-e fotózni. Némi telefonálgatás után időpontot kaptam, majd másnap körbevezetett az igazgató, bár nem értette, hogy nekem miért tetszik ez a kopott közeg, miért is akarom ezt annyira látni és láttatni, de engedte a fotózást s közben sokat is mesélt róla, mint kiderült elég nagy tisztséggel bírt annak idején az országos hálózatnál, így sokat beszélgettünk, szinte az egész történet ott volt a fejében, mintha csak naplóból olvasta volna.

IMG_1424.jpg

Aztán az egész elkanyarodott valahol bitek és bájtok közt, majd hosszú utat megtéve január elején tért vissza hozzám, ezért is a kis késés, de az anyag megvárt, így most végre közzé is tehettem a sorozat egy szeletét, egy cikkel karöltve. Többet nem is mondanék, kattintsatok ide, vagy a beillesztett fotókra a cikkért!

IMG_1215.jpg

A nyolcvanas évek elején születtem, és bevallom, a Patyolatról csak annyit tudtam, hogy az otthon nem, vagy csak körülményesen tisztítható ruhákat szokás oda vinni (öltöny, télikabát és hasonlók). Az én szüleim és nagyszüleim is otthon mosták ruhájukat, így nem is tudtam, hogy egykoron mekkora szereppel bírt a háztartásokban az állami mosoda. Hát naggyal....

IMG_1274.jpg

Tovább a poszthoz
1 komment komment

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://atom.blog.hu/api/trackback/id/tr135758735

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

-Ani- 2014.01.16. 18:43:04

Hű ez a cikk nekem nagyon tetszett! Anyáék majdnem tízéves koromig patyolatba hordták az ágyneműt. :)
süti beállítások módosítása